Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Как Good Entry, пазарът на деривати Arbitrum, осигурява защита от ликвидация за безсрочни договори?

Тази статия представя Good Entry, предстоящ пазар на деривати на Arbitrum, който ви позволява да ограничите загубите си, докато търгувате, и да използвате Protected Perps, за да избегнете ликвидация поради колебания в цените.

Как да се постигне? Те използват ликвидност на Uniswap v3.

Какво е добър вход?

Good Entry (GE) е платформа за търговия с деривати, която дава на трейдърите повече спокойствие, като ги предпазва от рискове за намаляване.

Протоколът има за цел да създаде лесна за разбиране платформа, която освобождава потребителите от ликвидация: потребителите не могат да бъдат ликвидирани поради колебания в цените, а само поради времеви ограничения.

В задната част те използваха:

  • Uniswap v3 ликвиден пул

  • Пазарът за заеми на Aave

  • Верижни оракули

Какви са основните характеристики на Good Entry?

  • Защитени лица за търговци: Механизмът за ликвидация не позволява на потребителите да бъдат ликвидирани поради колебания в цените, като ги предпазва от неочаквани събития. В замяна потребителите плащат такса за финансиране и могат да бъдат ликвидирани само поради ограничение във времето.

  • ezVaults: GE не е само за търговци. EzVaults има за цел да помогне на миньорите да оптимизират печалбите си чрез използване на автоматизирани и удобни за потребителя трезори.

  • Икономика на токените и стимули за устойчиви ползи за притежателите на токени: засега в тайна. Повече подробности ще бъдат обявени по-късно.

Добър вход Характеристика Анализ Защитени извършители

Сега, след като представихме накратко концепцията за Protected Perps, нека се потопим по-дълбоко в това как работи.

Необходими са много печеливши сделки, за да се компенсира една лоша сделка и ето кратка таблица за сравнение.

Но докато търгувате все повече и повече, загубите ви също ще нарастват.

Най-накрая попаднал в омагьосан кръг.

За да помогнат на търговците да избегнат ликвидиране, бяха създадени Protected Perps.

В графиката по-горе (четвърта колона) показваме колко губят търговците на GE в сравнение с традиционната търговия.

Моля, обърнете внимание, че 24-часовата такса за финансиране от 1% се основава на ъглови случаи (за да се подчертае предимството на търговията на GE). Въпреки това си струва да се спомене, че позициите на GE ще имат променлива такса за финансиране въз основа на търсенето.

Това означава, че потребителите все още трябва да следят тези позиции и да управляват съответно: ако оставите позиция отворена без проверка, може да понесете загуби поради такси.

Управлението на риска също ще се промени съответно: потребителите могат да търгуват колкото желаят и могат да продължат да търгуват, докато реализират печалба. Все пак те трябва да внимават какво плащат за защита.

От задната страна GE Perps се различават от традиционните постоянни договори (като тези, които виждаме в BitMex).

- Плащането на фонда се плаща от търговеца на доставчика на ликвидност, а платформата взема комисионна от транзакцията

- Като търгуват Protected Perpetuals, трейдърите по същество „купуват опции на базата на блок по часовник“, докато затворят своите позиции (таксите за финансиране също се изчисляват и плащат на блок).

Предимства на защитени безсрочни договори

  • Разплащане по време, а не по цена

Таксата за финансиране всъщност е „такса за защита“, изплатена от гаранционния депозит.

За контекст, ако маржът на търговец достигне здравословен фактор, протоколът ще ребалансира позициите му и ще плати на LPers 1% такса. Например, ако имате отворена позиция на стойност $100 с използване на маржин от 100%, $5 от нея ще бъдат ребалансирани, за да върнете използването на маржин обратно до 95%.

Как се ребалансират позициите?

Ако използването на марж надвиши коефициента на здраве от 99%, то ще бъде ребалансирано. Ликвидаторите могат да затворят някои от вашите позиции, като върнат вашия маржин използване под прага от 99%.

• Без риск от контрагента: За разлика от модела на пула на GLP, работата на този модел се основава на модела на GE. Моделът на GE няма трети страни и контрагенти и се основава на прост модел на кредитиране на Uniswap V3 позиции.

Моделът също така позволява търговия с нулево приплъзване: търговците ефективно заемат ликвидност от LPers при отваряне на позиции и няма влияние върху цената. В края на транзакцията търговецът получава изплащане със същия актив.

• Създаването на опции за алткойни е сложно: GE позволява на потребителите да купуват постоянни опции без дата на изтичане, до 10x ливъридж и незабавен сетълмент.

Как работят защитените вечни опции?

Както вече споменахме, търговците всъщност купуват вечни опции блок по блок.

Това се постига чрез комбинираното използване на Uniswap V3 „кърлежи“ и AAVE Lending Market. Всъщност търговците заемат ликвидност от Uniswap V3, когато отварят позиции.

Тиковете на Uniswap V3 са предвидени като позиции на Uniswap V3, „фокусирани върху една ценова точка“ (1 тик представлява конкретна ценова точка).

Нека подчертаем функционалността на защитените вечни опции с практически пример:

Пазарът на договори постави началото на 110 - милионна ликвидация в цялата мрежа и тенденцията на BTC все още е променлива.

Първо, имаме нужда от доставчици на ликвидност, които да предоставят ликвидност на GE ezVaults. Тази ликвидност се разпределя между четирите активни отметки Uniswap V3 в текущата конфигурация.

Търговците поставят марж и търгуват.

В този случай цената на ETH е $2000 и търговецът купува позиция от $2100.

Търговец: Предоставя $200 на стойност 0,1 ETH като марж и може да използва до 10x ливъридж: в този случай те държат "$2000 от $2100 котировка, представляващи 1 ETH".

Сега какво ще стане, ако цената се промени?

Ако цената надвиши $2100, търговецът прави пари (и задържаният дълг се преобразува от ETH в USDC). Така вместо 1 ETH, потребителят ще има $2000.

Тъй като стойността на ETH се увеличава и дългът се изплаща, търговецът признава разликата като печалба.

По-интересното е, че потребителите могат да затворят своите позиции по всяко време.

ezVaults

ezVaults са най-лесният начин да увеличите приходите си в GE! Те предлагат стратегия „задай и забрави“, при която потребителите просто депозират обезпечение и оставят трезора да се справи с останалото. Тези трезори са гъвкави, позволявайки на потребителите да депозират и теглят по всяко време.

Трезорът се състои основно от „множество позиции на активи Uniswap v3“, които автоматично се ребалансират въз основа на пазарните условия за оптимизиране на доходността.

Източник на доход:

  • Доход от суап

Когато търговец извършва суап операция, ezVaults държи централизирана позиция в хранилището в Uniswap V3. Ликвидността, съхранявана в трезори, обикновено се разпределя между 4 отделни Uniswap V3 местоположения (отметки). Кодът може също да съдържа различни активи. Когато котировките са по-ниски от пазарната цена, те се конвертират в USDC. Ако надвишат пазарната цена, те ще останат в ETH.

ezVault печелят пари чрез суап транзакции, така че могат да станат особено печеливши, когато цената на всеки токен постоянно се колебае в определен диапазон. Таксите, спечелени чрез суап, се разпределят в хазната и се натрупват автоматично.

  • ГПР на доставките

ezVaults печели премии, когато търговците държат постоянни позиции. ГПР на предлагането е променлива и зависи от търсенето и предлагането.

  • символичен стимул

Стимулите за токени ще се добавят на всяко тримесечие на добива на ликвидност, за да се увеличи допълнително нормата на възвръщаемост.

4 различни Uniswap V3 местоположения в трезора се ребалансират, когато потребителите депозират или теглят пари. Процесът на ребалансиране е автоматичен и не изисква потребителите активно да управляват своите V3 позиции.

Ограничения и рискове

  1. Риск от постоянна загуба: Активите се преместват от един символ на друг винаги, когато пазарната цена надхвърли ценовия диапазон на Uniswap. Въпреки това, ezVaults има относително ниско и линейно разпределение на непостоянния риск от загуба в сравнение с Uniswap. В допълнение, доходността от суапове на ezVaults, доходността от кредитиране и допълнителната доходност трябва да компенсират (или дори да надвишат) непостоянните загуби.

  2. Недостатъчна сума за теглене: В някои случаи на висок отворен интерес, доставчиците на ликвидност може да не са в състояние да изтеглят средства от ezVaults (или да могат да изтеглят само ограничена сума). В този случай лихвените проценти по заемите на търговците ще скочат, а доставчиците на ликвидност ще се радват на по-висока възвращаемост. Променливите проценти се използват за стимулиране на други доставчици на ликвидност да предоставят ликвидност или да ликвидират съществуващи потребители.

  3. Технически риск: Присъщи рискове от интелигентни договори, като грешки или експлойти. За да се намалят тези рискове, платформата се одитира редовно от трети страни. Допълнителен риск идва от използването на съществуващи продукти като Uniswap V3 майнинг пулове.

Бъдещ план

В момента GE излиза от алфа режим. Потребителите могат да изпробват протокола на: https://alpha.goodentry.io/

Пътната карта включва:

  • Базирани на отметки хранилища за професионални земеделски производители

  • Създаване на трезор без разрешение

  • Добър жетон за влизане

Токеномика: WEN Token?

Ето прогнозираното разпределение на предлагането на бъдещи токени:

  • 15% от доставките се разпределят чрез първоначалната продажба на ферма (публична продажба): вноски към ликвидността, притежавана от протокола, и такси за подпомагане на развитието на протокола.

  • 5% план преди копаене, разпределен линейно за шест месеца

  • 25% за добив на ликвидност (повече от три години)

  • 15% за партньори (5% за сезон 1: 3 месеца на скала, след това 9 месеца на линейно заключване)

  • 18% се държат в резерви (предварително сечени в портфейли с множество подписи)

  • 22% за екипа (1 година скала и 3 години линейно отключване)

Струва си да се отбележи, че проектът няма финансиране с рисков капитал и няма предварителна продажба на частни инвеститори.

Какви са предимствата на Good Entry?

Иновативен устойчив дизайн: без ликвидация! GE е структуриран по различен начин от другите производни протоколи.

Намаляване на потребителския риск: Повечето търговци лесно се ликвидират. Въвеждането на нови дизайнерски механизми за тяхната защита е интересен случай на употреба. Например, този продукт може да бъде много привлекателен за хора, които не са много запознати с постоянните транзакции (като повечето потребители на криптовалута). За да бъдем честни, защитите на GE са предназначени да предотвратят огромни загуби, а не само самата ликвидация: 0,0025% такса за финансиране/час е много по-ниска от 10% намаление на цената.

Съгласуване на интересите с UniV3 LPers: Продуктът е изграден върху основни примитиви като Uniswap V3, което облагодетелства LPers, които ще могат да печелят допълнителни такси от ликвидност без допълнителен риск, освен непостоянни загуби.

Тези допълнителни разходи включват:

Доставяне на APR: Чрез предоставяне на ликвидност на търговците чрез AMM

Суап възвръщаемост: Тясна променливост на възвръщаемост от Uniswap V3

Публикацията на Димитър Тодоров: "Как Good Entry, пазарът на деривати Arbitrum, осигурява защита от ликвидация за безсрочни договори?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!