Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Кога Биткойнът ще развали проклятието от 30 000?

Текущата цена на Биткойн е в „средната точка“ на цикъла 2021-2022 г. – 30 000 долара. Няколко индикатора на Биткойн също са близки до нивата на „периода на повторно натрупване“ в предишния цикъл. Докато горещината напоследък се охлажда, пазарът за търговия с Биткойн отново става активен.

Биткойн остава силен

От 2023 г. до момента пазарът на Биткойни поддържа импулс на непрекъснат растеж, като през последните седмици се връща до над $31 000 и се консолидира около тази цена. Ако приемем, че дъното от ноември 2022 г. е било дъното на цикъла, можем да сравним величината на „изтеглянето“ оттогава до днес. След това сравняваме това ценово представяне с предишния цикъл по отношение на „високи“ и „ниски нива“.

В сравнение с максимума от 2023 г., максималният спад на цените през годината е само -18%, което е много плитко в сравнение с всички предишни цикли. Това може да показва силното търсене на Биткойни на текущия пазар.

Погледни отново ниско. Силното покачване от най-ниските нива през ноември се повиши с 91%, забележително подобно на покачванията от предишни цикли.

С изключение на 2019 г., всички предишни цикли, които са преживели подобни дъна и отскоци, всъщност са началната точка на възходящата тенденция на новия цикъл.

След месеци на претоварване на мрежата, пулът от Биткойн памет бавно се изпразва и таксите за транзакции във веригата започват да спадат. Откакто Brc-20 избухна през май, деноминираните в щатски долари такси за Биткойн транзакции са паднали с повече от 96%, като средната такса сега е $1,33, а средната такса пада до $0,16.

Показателите за таксите показват, че транзакционната активност във веригата в момента се забавя навсякъде

Докато активността на транзакциите във веригата се забави, количеството на транзактираните BTC се увеличи. Текущият обем на BTC транзакции се е увеличил със 75% в сравнение с най-ниската точка по време на гръмотевичната буря на FTX, а текущият общ обем на сетълмента е достигнал 4,2 милиарда щатски долара на ден.

Ако погледнем само притока и изтичането на платформи за търговия, можем да видим, че Биткойн мрежата навлиза в период на бурно развитие. Текущата средна месечна стойност на трафика на платформата за търговия е по-висока от средната годишна. От гледна точка на активите, това е добро явление, което показва, че все повече хора използват Биткойни.

Докато някои други индикатори за активността във веригата се охлаждат, този е достатъчно силен, за да предполага, че доминирането на Биткойн се завръща.

твърда основа

Установихме, че възстановяването на пазара на Биткойни през 2023 г. е много силно, както по отношение на ценовите показатели, така и по отношение на използването на мрежата. Графиката по-долу може да ни помогне да разберем това по-добре, тя показва приблизителната ситуация на Биткойн, закупен под $30 000.

Можем да видим, че са закупени доста Биткойни между 15 000 и 30 000 долара, което показва, че през последните 12 месеца са извършени голям брой Биткойн транзакции. Обратно, само 25% от предлагането на Биткойн е придобито на цени над $30 000, търгуващи през 2021-2022 г.

Можем да въведем дългосрочни и краткосрочни притежатели в графиката за разпределение на реализираните цени и да направим следните изводи:

Кога Биткойнът ще се покачи? BTC анализ

Синьо: Значително количество Биткойн в ръцете на дългосрочни притежатели беше купено между $15 000 и $25 000 (и следователно печелившо) и остана непродадено въпреки достигането на $31 000.

Син: Почти всички Биткойни, закупени над $30 000, се държат от дългосрочни притежатели. Тези инвеститори са или оцелели от мечия пазар през 2021-2022 г., опитни HODLers, или хора, готови да продадат, когато цените се повишат.

В червено: Въпреки агресивните американски регулатори, Биткойн транзакциите между $20 000 и $30 000 продължават да нарастват от февруари.

Като цяло разпределението на предлагането на Биткойни е сравнително стабилно, а „базовите разходи“ за притежателите са относително ниски, средно под $30 000.

Наскоро цената на Биткойн беше коригирана на 25 000 щатски долара. През този период можем да видим предлагането на Биткойн. Броят на Биткойните, които са се променили от състояние "загуба" в състояние "печалба", е около 2,47 милиона, което се равнява на 12,7% от общото предлагане.

Напротив, броят на Биткойните в състояние на „загуба“ е спаднал до 4,79 милиона в сравнение с юли 2021 г. ($30 000), юли 2020 г. ($9 200), април 2016 г. ($6 500) и март 2016 г. ($425) за подобна сума.

историята винаги е подобна

В различни цикли данните за Биткойн винаги изглеждат поразително сходни. В цикъла 2021-2022 г. ценовото ниво от $30 000 може да се разглежда като нещо като „средна точка“ и се колебае около тази точка.

В цикъла 2013-2016 г. $425 също беше много подобна "средна точка" на този цикъл, както и $6500 през 2018-2019 г. „Губещото“ предлагане при тези ценови нива е много сходно.

Тъй като пазарната цена се консолидира под „средната точка“ от $30 000, можем да видим около 75% от общото предлагане на Биткойни на печалба и 25% на загуба. Този процент е същият като през 2016 г. и 2019 г., когато цените достигнаха средната точка.

Исторически погледнато, тази точка на равновесие се е запазила за определен период от време, който много анализатори на Биткойн наричат ​​„период на повторно натрупване“.

Можем да видим това интуитивно, като разгледаме процента на пазарната капитализация с нереализирани загуби (купуваме над пазарната цена, но не продаваме в момента). В ранните етапи на мечия пазар пазарът е на червено и инвеститорите постепенно се оттеглят. След това пазарът отскочи от дъното си и доходността се възстанови рязко до нива, подобни на днешните.

Предишните „периоди на повторно натрупване“ се характеризираха с липса на посока на макропазара и обикновено продължаваха с месеци в този момент. Остава да видим дали е необходимо да се премине през дълъг и мъчителен процес като този, за да се наруши този баланс.

На по-късен етап ще ви предоставим анализ на водещи проекти по други направления. При интерес може да обърнете внимание. Също така от време на време ще сортирам някаква авангардна информация и прегледи на проекти и ще приветствам всички съмишленици на крипто пазара да изследваме заедно. Ако имате въпроси, коментирайте или пишете на лично съобщение

Публикацията на Сребрин Петров: "Кога Биткойнът ще развали проклятието от 30 000?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!