Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Корекция на цената на Биткойн: Оценка на пазарните настроения и нивата на подкрепа

Корекция на цената на...
Корекция на цената на Биткойн: Оценка на пазарните настроения и...

Бичият импулс на Биткойн отслабва, цената се коригира до $68 430 на фона на избледняващ оптимизъм на инвеститорите

Биткойн, водещата криптовалута, претърпя малка неуспех, тъй като цената му падна до $68 430 на 27 март, борейки се да надмине границата от $71 000. Тази корекция идва на фона на индикации за намаляващи възходящи настроения сред професионалните търговци, както се вижда от данните за деривати.

Пазарни колебания и настроения на инвеститорите

Въпреки ралито от $63 800 до $70 000 през предходните пет дни, фючърсните пазари на Биткойн видяха ликвидирани скромни $151 милиона в къси позиции с ливъридж. Този предпазлив подход от страна на мечките придобива значение, особено в светлината на забележителното изтегляне на $888 милиона от Биткойн спот ETF в САЩ през предходната седмица.

Устойчивостта на Биткойн беше забележителна, особено след значителния спад от 17,6% в средата на март, който не успя да предизвика паника сред спот инвеститорите на ETF. Неочакваните потоци в спот ETF означават обещаваща тенденция за биковете преди очакваното през април халвинг на Биткойн.

Несигурност около нивата на подкрепа

Въпреки че Биткойнът демонстрира устойчивост, съществува несигурност дали границата от $69 000 ще се задържи като стабилно ниво на подкрепа. Професионалните търговци демонстрират спад в оптимизма, което се вижда в показатели като съотношението дълги към къси позиции на Binance, което леко намаля от 1,50 на 1,42, което показва преминаване към по-предпазлива позиция.

Оценка на пазарните настроения на Биткойн: Време ли е да купувате на фона на спада?

По същия начин OKX стана свидетел на забележим спад в съотношението дълги към къси позиции сред водещите търговци, отразявайки по-широка промяна в настроенията, повлияна от различни икономически фактори. Притесненията относно представянето на индекса S&P 500 и несигурността относно решенията на Федералния резерв на САЩ за лихвените проценти за 2024 г. допринасят за тази предпазлива перспектива.

Гледните точки на анализаторите и пазарната динамика

Анализатори, като Пол Хики от Bespoke Investment Group, изразяват опасения относно факторите, влияещи върху пазара, включително потенциалните рискове, свързани с липсата на ръст на печалбите и опасенията относно доминирането на изкуствения интелект на фондовия пазар.

Нещо повече, развиващите се търговски предпочитания сред най-добрите търговци на Биткойн, които се отклоняват от дълги позиции с ливъридж, означават по-широка предпазливост, повлияна от глобалните икономически спадове, регулаторните действия и дискусиите около транзакциите с криптовалута.

Заключение: Навигация в несигурността

Скорошната корекция в цената на Биткойн и развиващите се настроения сред професионалните търговци подчертават присъщата несигурност на пазарите на криптовалути. Докато предпазливостта преобладава на фона на по-широки икономически и регулаторни опасения, бъдещата траектория на Биткойн остава непредвидима. Докато инвеститорите се ориентират в този пазар, да бъдат информирани и бдителни е от съществено значение, за да се адаптират към променящата се пазарна динамика и да се възползват от възможностите на фона на нестабилността.

Публикацията на Георги Шопов: "Корекция на цената на Биткойн: Оценка на пазарните настроения и нивата на подкрепа" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!