Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Кратка седемгодишна история на социалните мрежи Web3: все по-велики разкази и все по-малки модели

Написано от: NingNing

CyberConnect твърди, че е най-ранната децентрализирана социална мрежа на своята страница link3, което е маркетингова реторика, а не факт.

Най-ранната социална мрежа Web3 беше @steemit, създадена от BM през 2016 г.

Оттогава до днес, с миг на око, Web3 social се развива в продължение на 7 години.

В сравнение с DeFi (най-ранният проект, BitShare също създаден от BM), социалните мрежи Web3 са много, много самотни по отношение на потребителския мащаб, утаените активи, възможностите за създаване на нови активи, общото FDV на пистата и т.н.

Поглеждайки назад към миналото и поглеждайки назад към настоящето, въпреки че разказът на социалната писта Web3 непрекъснато се развива, от простата децентрализирана платформа за съдържание в миналото до днешната социална графика + DID + SBT, продуктовата архитектура и икономиката на токените са на напротив.Непрекъснато регресия.

Ретроградност в продуктовата архитектура

Unit 1 Steamit: Основната архитектура е блокчейн Steam, базиран на графенова архитектура (да, същата архитектура като EOS). Основната логика на взаимодействие на потребителя (публикуване, ретуитване, коментар, харесване) и активи се качват във веригата. Приложният слой над веригата Steam е децентрализираната общност за съдържание Steamit, която се управлява от гласуване от общността.

Не само Socialfi. Къде е бъдещето на социалните мрежи Web3?

№ 2 Bihu: Web2 централизирана архитектура + активи във веригата, влиянието на харесванията и коментарите на потребителите е свързано с притежаването на платформени токени и успехът се крие в производството на голямо количество професионално съдържание в крипто индустрията за китайската зона.

Машина № 3 CyberConnect: базирана на OpStack L2+ социална графика + платформа за задачи Link3, която настръхва косите, която изглежда от висок клас, но всъщност L2 не е внедрена и 90% от социалната графика е невалиден разрошен профил. Платформата за повдигане на задачи Link3 не може да се конкурира с Galxe.

Назад в икономиката на символите

Steamit, първата машина: Steemit има икономическа система с три монети от капиталов токен STEEM, функционален токен STEEM Power и стабилна валута SBD.

№ 2 Bihu: Токенът на платформата $KEY има функции като бакшиши/споделяне на приходи от съдържание/усилване на влиянието и т.н.

Раздел 3 CyberConnect: Текущият единствен сценарий на приложение на токена $CYBER е airdrop.

Що се отнася до това защо социалната писта Web3 продължава да регресира по отношение на продуктовата архитектура и икономиката на токените, мисля, че основните причини са следните три:

  • Социалната графика на потребителя е силно обвързана с платформата Web2. Например, след като китаец напусне WeChat, кръгът му от приятели ще напусне. Потребителите са загубили способността да мигрират, което води до нови социални платформи като Cloud и Damus, които се превръщат в порив на вятъра и не могат да задържат потребителите;

  • Сред факторите, които определят монетизационната стойност на съдържанието, тежестта на качеството на съдържанието не е толкова висока, колкото платформата, на която е пуснато съдържанието, и потребителските групи, до които съдържанието достига. Например, стойността на моите туитове в Twitter > стойността на публикуване в Weibo > стойността на публикуване в заглавия;

  • За разработчиците и страните по проекта максималната стойност за извличане (MEV) на социалните потребители на Web3 е много по-ниска от тази на потребителите на DeFi. Излишно е да казвам, че стойността на финансовите потребители винаги е била най-висока.

Въпреки това, влошаването на продуктовата архитектура и икономиката на токените не означава, че социалната писта Web3 е напълно фалшифицирана.В края на краищата, все още имаме последната надежда на цялото село, протоколът Lens, разработен от екипа на DeFi проекта AAVE.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Кратка седемгодишна история на социалните мрежи Web3: все по-велики разкази и все по-малки модели" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!