Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Крипто сблъсък: Републиканците оспорват промяната на правилата на SEC, разпалвайки битка за бъдещето на крипто

В сблъсък на идеологии републиканските членове на Комитета по финансовите услуги на Камарата на представителите заеха смела позиция срещу Комисията по ценни книжа и борси (SEC). С пламенно писмо тези законодатели обявиха война на това, което те възприемат като задушаващо регулиране, което заплашва да задуши екосистемата на цифровите активи и да стимулира иновациите в чужбина. Докато бойните линии се очертават, демократите и републиканците продължават да се противопоставят, предлагайки различни визии за бъдещето на крипто.

На 13 юни всички републиканци, членове на Комитета по финансовите услуги на Камарата на представителите, изпратиха писмо до Комисията по ценните книжа и борсите (SEC), изисквайки незабавно да отменят предложеното правило за промяна на определението за „борса“.

Това предложено правило ще промени дефиницията на „борса“, за да включва „системи, които предлагат използването на нефирмен търговски интерес и комуникационни протоколи за обединяване на купувачи и продавачи на ценни книжа“.

SEC предложи тази поправка още през март 2022 г.

Групата републикански законодатели твърди в писмото си, че предложената промяна на правилото „ефективно ще спре развитието на екосистемата на цифровите активи и ще продължи да стагнира технологичните иновации в САЩ“.

Членовете на комитета продължават да твърдят, че SEC превишава правомощията си и агенцията има за цел не само да регулира платформите за цифрови активи, но също така да регулира платформи, които позволяват транзакции peer-to-peer (P2P).

Законодателите също така твърдят, че тази сурова регулация от SEC кара крипто компаниите да правят бизнес в други страни.

„Като се имат предвид целите на това предложено правило, ясно е, че председателят Генслер използва това предложение, за да прокара собствените си лични възгледи относно цифровите активи. Председателят Генслер преди това направи изявления от свое име, твърдейки, че борсите на DeFi са по същество еквивалентни на традиционните посредници на финансовите пазари, дори ако се наричат ​​по различен начин. Той също се яви пред тази комисия, като свидетелства, че „като се има предвид, че повечето крипто токени са ценни книжа, следва, че много крипто посредници извършват транзакции с ценни книжа и трябва да се регистрират в SEC.“ Изглежда, че това предложено правило е опит да се потвърди това лично като официална политика на SEC без адекватен анализ или обосновка.“

Ripple Labs оспорват апелативния план на SEC за засилване на крипто правния сблъсък

- Писмо от Комисията по финансови услуги на Камарата на представителите

Напоследък става ясно, че републиканците изглеждат по-приветливи към крипто, докато демократите като цяло са антагонистично настроени към крипто.

По-рано тази седмица камшикът от мнозинството в Камарата на представителите Том Емър и представителят на САЩ Уорън Дейвидсън, и двамата републиканци, внесоха Закона за стабилизиране на SEC за отстраняване на Гари Генслер като председател на SEC и за цялостно реформиране на агенцията.

От другата страна на политическата пътека, вие също имате американския сенатор Елизабет Уорън, която води обвинението срещу крипто с нейния законопроект, „Закона за борба с прането на пари в цифрови активи“.

Сенатор Уорън също така твърди, че крипто се използва от престъпници, терористи и държави-измамници за изпиране на милиарди долари и финансиране на тероризма.

Какво мислите за тази новина?

Смятате ли, че тези координирани усилия на членовете на Републиканската комисия ще бъдат ефективни?

Според вас коя страна на политическата пътека на Съединените щати е по-приятелска към крипто?

Публикацията на Тодор Цонев: "Крипто сблъсък: Републиканците оспорват промяната на правилата на SEC, разпалвайки битка за бъдещето на крипто" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Низходящият тренд...
Низходящият тренд на Cardano продължава въпреки скорошния отскок

Низходящият тренд на Cardano продължава въпреки скорошния отскок: Предстои меча перспектива Cardano (ADA) е в постоянен низходящ тренд на...

Анализ на цената ...
Анализ на цената на Биткойн: възходящият импулс продължава на фона на малка корекция

Анализ на цените на Биткойн: възходящ импулс въпреки незначителната корекция В момента Биткойнът се търгува малко над $65 000, преживявайки...

Цена на Биткойн, ...
Цена на Биткойн, обвързана с индекса на щатския долар: Анализатор прогнозира рали при спад на DXY

Движения на индекса на щатския долар: Ключ към ценовата траектория на Биткойн Джейми Кутс, известен анализатор от Real Vision, подчерта...

Solana (SOL): Ана...
Solana (SOL): Анализ на цените и бъдещи прогнози

Solana (SOL) се колебае на прага на пробив: Анализ на цените и бъдещи прогнози Solana (SOL) в момента е позициониран в решаващ момент,...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!