Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Майкъл Сейлър от MicroStrategy инициира продажба на акции

Майкъл Сейлър от...
Майкъл Сейлър от MicroStrategy инициира продажба на акции

Майкъл Сейлър от MicroStrategy инициира продажба на акции за $216 милиона, за да увеличи личните Биткойн холдинги

Майкъл Сейлър, съосновател и изпълнителен председател на софтуерната фирма MicroStrategy, предприе стратегически ход за продажба на 315 000 от акциите на компанията, оценени на минимум 216 милиона долара. Това решение, оповестено в регулаторна документация до Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) на 2 януари, е в съответствие с по-ранната декларация на Сейлър, че той възнамерява да използва част от приходите, за да подсили личните си притежания в Биткойни (BTC).

Въпросните акции са награди за опции върху акции, предоставени на Сейлър през 2014 г., които трябва да изтекат на 30 април 2024 г. По време на разговора за приходите на MicroStrategy за третото тримесечие през ноември Сейлър очерта плана си да продава 5000 акции на търговски ден през следващите четири месеца, при условие за минимална цена. Основните цели зад тези продажби са справяне с лични задължения и придобиване на допълнителни Биткойни за личната му сметка.

Регулаторната документация показва, че Saylor е инициирал процеса на продажба на акции на 2 януари, като първата партида от 5000 акции вече е продадена. Важно е, че Сейлър увери заинтересованите страни, че въпреки тези лични продажби, той все още поддържа значителен дял в собствения капитал на компанията.

Смела Биткойн стратегия на MicroStrategy

MicroStrategy инициира продажба на акции за $216 милиона

MicroStrategy, под ръководството на Сейлър, започна агресивна инвестиционна стратегия за Биткойни през август 2020 г., като започна новаторски ход с първоначална инвестиция от 250 милиона долара в криптовалутата. Описвайки Биткойн като „дигитално злато“ и превъзходна алтернатива на фиатните пари, Сейлър последователно подкрепя прогресивния подход на компанията към държането на Биткойн.

От първоначалната инвестиция MicroStrategy продължи да натрупва Биткойни и в момента притежава удивителните 189 150 BTC, еквивалентни на 8,5 милиарда долара по текущи пазарни цени. Това значително участие затвърждава позицията на MicroStrategy като най-големия корпоративен притежател на Биткойни в света, допринасяйки за впечатляващото представяне на акциите на компанията, което се повиши с над 320%, откакто се впусна в света на криптовалутата.

Сейлър се застъпва за това, че инвестирането в акции на MicroStrategy осигурява сигурен път за инвеститорите да получат експозиция към Биткойн. Въпреки това бяха изразени опасения относно потенциалното въздействие върху акциите на компанията, ако Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) одобри спот Биткойн борсово търгувани фондове (ETF). Известни финансови институции като Fidelity Investments, BlackRock и Invesco са в напрегната надпревара за зелена светлина от SEC, с очаквания, че подобно одобрение може да повиши цените на Биткойн и да подобри ликвидността на пазара.

Сейлър очаква, че стартирането на спот ETF може да отбележи едно от най-значимите развития на Уолстрийт от три десетилетия, подчертавайки развиващия се пазар на интеграцията на Биткойн в основните финансови пазари. Докато Сейлър управлява стратегическата продажба на акции на MicroStrategy, за да укрепи личните си Биткойн притежания, крипто общността следи отблизо последиците от тези решения върху по-широкия разказ за цифровите активи.

Публикацията: "Майкъл Сейлър от MicroStrategy инициира продажба на акции" се появи първо в Крипто Новини Бг

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: KriptoNovini.Bg

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!