Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Мъск направи ход? Tesla възобновява плащанията с Биткойни! Класическият кросоувър предсказва, че ще се случи голям бичи пазар

На азиатския пазар в петък (11 юли) Биткойнът показа техническа корекция при $29 900, а шумът върху спот ETF на институциите на Уолстрийт се забави. Обаче криптиращата общност установи, че на официалния уебсайт на Tesla Биткойнът е добавен обратно към програмния код на страницата за плащане. Въпреки че все още не е официално потвърдено, то предизвика разгорещени дискусии в общността и е щастливо да види главния изпълнителен директор Илон Мъск (Elon Musk) да се завърне. От техническа гледна точка Биткойнът се фокусира върху класическия кръст, който предвещава предстоящата поява на голям бичи пазар.

Tesla обяви на 24 март 2021 г., че ще приема Биткойни като плащане за закупуване на електрически превозни средства, но само 49 дни по-късно политиката на компанията се обърна. Мъск обяви анулирането на плащането с Биткойн поради потребление на енергия с Биткойн и проблеми с околната среда.Той също така каза, че ще подкрепи отново плащането с Биткойн за покупки на автомобили, когато зелената енергия представлява повече от 50% от потреблението на енергия при копаене на Биткойн.

Мъск спря да поддържа Биткойн, което веднъж доведе до рязък спад и срив на Биткойн. Въпреки това, според туита на лидера на общественото мнение в Twitter Lil Moon Lambo в четвъртък, той установи, че на официалния уебсайт на Tesla Биткойнът е добавен обратно към кода на страницата за плащане на уебсайта.

В програмния код на страницата за плащане на официалния уебсайт на Tesla наистина има резултат от търсенето за „Bitcoin“. Въпреки това, все още не е възможно да се потвърди дали кодът е добавен наскоро или първоначално е бил там.Тоест кодът, който не е бил напълно изчистен след анулирането на функцията за плащане по това време, все още не е потвърден от официален.

Заслужава да се отбележи, че в допълнение към Биткойн, js файлът, въведен в html, включва и доджкойн (Dogecoin), търсен от Мъск, но също така е невъзможно да се потвърди времето на пускане на съответния код.

Освен това Tesla публикува финансовия си отчет за второто тримесечие на 2023 г. в сряда, показвайки, че нетните Биткойн притежания на компанията са приблизително 184 милиона долара. От второто тримесечие на 2022 г. Мъск никога не е освобождавал своите Биткойн резерви, прекарал е студената зима с пазара на криптиране и е поставил началото на възстановяване от $30 000 тази година. Пазарът очаква, че когато цената на валутата се възстанови, Tesla вероятно ще възобнови купуването на Биткойни, след като халвинга започне през април следващата година.

Bitcoin Eyes „Класически кросоувър“

Биткойнът се подготвя за следващия възход по класически начин, според трейдърите, следващи две ключови тенденции. В скорошен анализ в социалните медии, добре известните крипто търговци Mustache и Titan of Crypto разкриха, че цената на Биткойн е на път да скочи.

Според Titan of Crypto Биткойнът следва отблизо предишните ценови цикли на Биткойн и сега е почти идеалното време за бичи скок. Той качи исторически данни за цената на Биткойн и насочи вниманието към 21-седмичната проста пълзяща средна (SMA), която в момента е 27 900 долара.

След като тази наклонена нагоре линия на тренда излезе от текущия спот ценови диапазон, настъпва по-дълъг период нагоре, спечелвайки прякора на 21-седмичната плъзгаща се средна, „бичата линия“. Titan of Crypto го нарече „началото на бичи пазар“ и прогнозира: „След като седмичната 21-дневна пълзяща средна пресече пазарната структура на Биткойн, бичият пазар ще започне. Пригответе се, времето наближава.“

Мъск направи ход? Tesla възобновява плащанията с Биткойни! „Класическият кросоувър“ предвещава голяма победа...

„Комисията за регулиране на ценните книжа на САЩ преглътна: Обемът на търговия на Ripple надмина Биткойн за първи път

Ripple постигна краткосрочна победа в дългогодишното си правно дърпане на въже с Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC), със съдебно решение, че търговията с XRP токени на борси не е незаконна ценна книга. Благодарение на това XRP бързо беше повторно листван на много борси, които го бяха премахнали.

Според статистиката на 25 централизирани борси от анализаторската компания Kaiko, обемът на транзакциите на XRP доведе до скок след спечелването на делото и дори надмина 20% на Биткойн на 17 юли с 21% от транзакциите.

Анализаторите смятат, че по-традиционните инвеститори и институционалните инвеститори имат силен интерес да използват криптовалути за диверсификация на своите инвестиционни портфейли и тази тенденция прави XRP, който случайно спечели делото, също предпочитан от фондовете. Второ, XRP преобърна впечатлението на пазара за своята санкция чрез тази победа и възвърна доверието на инвеститорите в областта на съответствието.

Все пак трябва да се отбележи, че в очите на юристите победата на Ripple в делото срещу SEC е само поетапна победа и решението все още е от полза за SEC. Въз основа на това регулаторът вероятно ще обжалва случая и има възможност за отмяна на настоящото решение.

Технически анализ на Биткойн

Според CMTrade, от 4-часовата графика, краткосрочната кинетична енергия се е върнала на ниско ниво и краткосрочният спад може да продължи. Цялостното пазарно настроение е обвито в мечи настроение. Индикаторът MACD е в мечи зона, а индикаторът RSI слабо се движи под балансовата линия от 50.

Ниво на съпротива: 30059 30227

Ниво на поддръжка: 29568 29405

Търговска стратегия: низходящ под 29855, цел 29568 29405

Публикацията на Тодор Цонев: "Мъск направи ход? Tesla възобновява плащанията с Биткойни! Класическият кросоувър предсказва, че ще се случи голям бичи пазар" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!