Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Месечен доклад за макроси на WealthBee: Икономиката на САЩ надхвърля очакванията и пазарът на криптиране навлиза в период на странична търговия

От  R3PO

 

 

Икономическите данни, публикувани от Съединените щати през юли, надхвърлиха очакванията, показвайки, че икономиката на САЩ е много силна, което изненада пазара; тъй като представянето на Tesla и Netflix не отговаря на очакванията, технологичните акции колективно се коригираха и индексът Nasdaq удари повече от четири нива този месец Най-големият спад от месеца; валутният пазар изпадна в странична търговия през юли, цената на BTC падна под $30 000, а цената на ETH падна под $1900. Въпреки това, с приемането на законопроекта за криптиране през Съединените щати, криптираните активи могат да поставят началото на нов етап.

Доклад за Macro Research на SignalPlus (20230707): Икономическото възстановяване на САЩ надхвърли очакванията и пазарът на криптиране се отдели от Nasdaq

На 6 юли местно време Съединените щати обявиха, че броят на заетите в ADP се е увеличил с 497 000 през юни, двойно повече от очакваните 228 000, най-голямото месечно увеличение от февруари миналата година и далеч надвишаващо предишната стойност от 278 000. Данните показват, че пазарът на труда в САЩ не показва никакви признаци на забавяне през юни. Въпреки че данните от ADP бяха изключително добри, данните за заетостта, които бяха официално публикувани по-късно, изглеждаха малко по-лоши от очакваното. Бюрото по труда съобщи, че заплатите в неселскостопански сектор в САЩ са се увеличили с 209 000 през юни (230 000 се очакват), най-малкото увеличение от декември 2020 г. Заслужава да се отбележи, че предишните данни за заетостта са надхвърлили пазарните очаквания за 14 последователни пъти, а броят пъти на надхвърляне на очакванията е спрял на "15". Официалните данни на Министерството на труда се отклоняват повече от ADP, но това не е необичайно, но тъй като данните за ADP са главно ситуацията на водещите световни компании, а данни за заетостта са относително по-пълна извадка, така че има няма нужда да го тълкувате прекалено много. Съдейки по броя на хората, получаващи обезщетения, натискът върху заетостта също е навлязъл в низходяща тенденция, така че все още е безспорен факт, че пазарът на труда в САЩ остава силен.

Силните данни за заетостта не доведоха до неочаквано увеличение на CPI, което показва, че икономиката на САЩ е много здрава за момента. След публикуването на данните за CPI, FedWatch, инструментът за наблюдение на лихвените проценти на Чикагската стокова борса, показа, че инвеститорите виждат 92,4 процента шанс Фед да повиши лихвените проценти с 25 базисни пункта на срещата си през юли, но 75,8 процента шанс това да е последният поход тази година. Очакванията на инвеститорите бяха доста верни. На 26 юли Федералният резерв повиши лихвените проценти с 25 б.п., което беше в съответствие с пазарните очаквания, но независимо дали това беше последното повишение на лихвените проценти, пазарът е доста противоречив. Ако погледнете лихвите по облигациите на САЩ, лихвеният процент по 10-годишните съкровищни ​​облигации на САЩ достигна нов връх наскоро. Като цяло инфлацията е в положителна корелация с дългосрочните безрискови лихвени проценти. Нарастването на националния дълг също предполага, че Съединените щати все още могат да бъдат изправени пред инфлационен натиск. Освен това целта за инфлация, определена от Федералния резерв, е 2%. Въпреки че CPI продължи да пада повече от очакваното, целта все още не беше постигната. Затова WealthBee смята, че е по-вероятно Фед да продължи да повишава лихвените проценти в бъдеще, но интензивността ще бъде много по-слаба.

На 20 юли американските технологични компании Netflix и Tesla оглавиха отчета за печалбите на технологичните акции, но резултатите бяха разочароващи. Въпреки че спадът на абонатите на Netflix не беше толкова сериозен, колкото се очакваше, той все пак беше отрицателен ръст и цената на акциите падна с 8%. Цената на акциите на Tesla също падна рязко, падайки с цели 6%. Маржовете са по-слаби от очакваното и въздействието на ценовата война се очаква да се разшири. Мъск каза в конферентния разговор за резултатите от второто тримесечие: „Ако цялостната икономическа среда се влоши, Tesla ще продължи да намалява цените.“ Мъск каза, че Tesla е готова да намали допълнително цените, ако е необходимо. Падащите акции на Netflix и Tesla също доведоха до спадове на други технологични акции, което от своя страна повлече надолу целия Nasdaq. Индексът Nasdaq падна с повече от 2% на 20 юли, най-големият спад от повече от четири месеца. Дълбокото обединяване на индекса Nasdaq и технологичните гиганти се превърна в етикет на Nasdaq. Въпреки това Nasdaq обяви, че ще „ребалансира“ Nasdaq 100 на 24 юли, за да гарантира, че петте акции с най-голяма пазарна капитализация Съотношението на тежестта на компанията остава под 40%. WealthBee вярва, че тази корекция е само за регулаторни цели, целта е само да се намали влиянието на технологичните гиганти върху индекса и няма друго значение. Следователно поведението на Nasdaq няма да има твърде много негативно влияние върху пазара. Безспорен факт е, че индексът Nasdaq навлезе в технически бичи пазар. От техническа гледна точка, въпреки че наскоро индексът въведе корекция, няма признаци за достигане на връх от техническа страна. Бичият пазар не се изказва и зачитането на тенденцията е единственото нещо, което инвеститорите могат да направят.

Засегнати от това, цените на валутата скочиха през този ден, цената на Биткойн скочи до 31830USDT, а цената на Ethereum скочи до 2029,07USDT, като и двете достигнаха нови върхове на етапи. Акциите на Coinbase поскъпнаха с повече от 24% за един ден. Този месец SEC все още се оттегля напред-назад с много криптовалути, но друга новина може да сложи край на всички тези изтегляния: Съединените щати приеха законопроекта за блокчейн и глобалното приложение на BTC влезе в обратното броене. В сряда Комитетът по финансовите услуги на Камарата на представителите на САЩ одобри законодателство, подкрепено от защитниците на криптовалутите, Закона за финансовите иновации и технологии за 21-ви век, който определя по-ясни правила за новосъздадената индустрия. Законодателството ще установи правила за това кога компаниите за криптовалута трябва да се регистрират в SEC или CFTC. Той предоставя процес за емитентите на цифрови активи да удостоверят пред SEC, че блокчейн мрежата е достатъчно децентрализирана, което би позволило свързаният токен да бъде класифициран като стока, регулирана от CFTC. Това означава, че CFTC и изключителните агенции са квалифицирани да контролират и планът за работа на предишния SEC може да бъде изправен пред „анулиране“. Въпреки че демократите не са доволни от законопроекта, воден от републиканците, те вярват, че републиканците се грижат за гигантите, за да кандидатстват за Биткойн ETF, но законопроектът най-накрая беше одобрен чрез гласуване. След като Mt.gox избяга и FTX фалира, след изтичане на десет години, всеобхватният законопроект за криптиране най-накрая беше пуснат, който ще играе жизненоважна роля в глобалния хаос на криптирането.Американският конгресмен каза, че Съединените щати отварят нов глава в дигиталната ера. Този месец валутният пазар обикновено е в нестабилен пазар, като цената на Биткойн пада под $30 000, а цената на Ethereum пада под $1900. Засегнат от приемането на законопроекта за криптиране, пазарът на криптиране започна да се възстановява. Всъщност, от техническа гледна точка, цените на валутите на сините чипове са били в страничен пазар и не са паднали под нивото на подкрепа.Следователно, скорошната тенденция може да се разглежда като измиване за момента, така че има няма нужда от паника. Новините само ускоряват тенденцията, а не цикъла. Дори и да няма новини за законопроекта, ние все още сме оптимисти за бъдещата тенденция на пазара на криптиране. WealthBee вярва, че настоящият период на странична корекция на пазара на криптиране е благоприятно време за навлизане на пазара и инвеститорите могат да уловят по-добри инвестиционни възможности на този етап.

Всъщност от началото на годината има непрекъснати негативни забележки за американската икономика и американския фондов пазар, но фактите надминават очакванията ни. Данните за заетостта за САЩ надминаха очакванията за 14 последователни пъти, а инфлационният натиск също значително намаля.Акциите в САЩ са чак на североизток. Напоследък пазарът постепенно става оптимистичен, но безбройните опити ни казват, че пазарът винаги се издига сред съмнения и достига пикове сред единодушен оптимизъм. Следователно, на фона на покачването на акциите в САЩ, трябва да останем рационални, но на фона на паническото измиване на Биткойн, може да изберем да увеличим позициите си. Приемането на Закона за криптиране на САЩ може да бъде крайъгълен камък.Въпреки че трябва да има различни групи по интереси, които да се притеглят в последващите действия, изказванията, генерирани от тези изтегляния, несъмнено са шум. Инвеститорите трябва да блокират шума, да мислят независимо и да намерят възможности, които ги устройват.

Публикацията на Георги Шопов: "Месечен доклад за макроси на WealthBee: Икономиката на САЩ надхвърля очакванията и пазарът на криптиране навлиза в период на странична търговия" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Биткойн: $150K до...
Биткойн: $150K до август реалистични ли са?

Биткойн $150K до август реалистични ли са? Подробен анализ Биткойн (BTCUSD) показа силен отскок, което доведе до оптимистични прогнози за...

Майкъл ван де Поп...
Майкъл ван де Попе прогнозира просперираща ера за криптовалутите

Крипто анализаторът Майкъл ван де Попе прогнозира трансформиращо бул рън за Биткойн и Етериум Крипто разговор на анализатора Майкъл ван де...

Биткойн скочи над...
Биткойн скочи над $67 000, докато пазарът на криптовалута се съживява

Биткойн скочи над $67K, докато крипто пазарът се възстановява с институционална подкрепа Цената на Биткойн (BTC) скочи над границата от $67...

Пазарен анализ на...
Пазарен анализ на Shiba Inu (SHIB).

Пазарен анализ на Shiba Inu (SHIB): Навигиране в несигурни води Текущо състояние: Shiba Inu (SHIB), вторият по големина мемекойн, наскоро...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!