Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Метеоритният възход на Солана: анализиране на устойчивостта и силните страни

Метеоритният възход на...
Метеоритният възход на Солана: анализиране на устойчивостта и...

Метеоритният възход на Солана: Дълбоко гмуркане в устойчивостта и фундаменталните силни страни

Solana (SOL) наскоро привлече вниманието както на инвеститори, така и на анализатори, очертавайки се като важен предмет на дискусии в сферата на криптовалутите. Забележителното изкачване на монетата, катапултирайки се от под $22 до зашеметяващия връх от $210 в рамките на период от шест месеца и в момента се движи около $174, отразявайки почти 700% скок, неизбежно повдигна въпроси относно дълготрайността на нейното впечатляващо рали.

Въпреки това, въпреки изключителния си растеж, SOL все още остава с приблизително 50% под най-високата си стойност за всички времена от $260, регистрирана през ноември 2021 г. Скорошната фаза на консолидация, наблюдавана през последните четири седмици, загатва за период на стабилизиране в ценовата му траектория. Тъй като пазарът се стреми да дешифрира бъдещата траектория на SOL, задълбочаването в основните основи става наложително.

Джейми Кутс, главен крипто анализатор (CMT) в Real Vision, предоставя проницателен анализ, заявявайки: „Въпреки че представянето на Solana намаля през последните седмици, тя остава безспорен шампион сред мрежите през последните 12–18 месеца. [...] Корекцията на цената на Solana изглежда внезапна, но е в хармония с фундаменталните индикатори, сигнализиращи за стабилизиране, а не за спад в нейното предложение за стойност“, уточнява Coutts.

Здравите основи на Solana

Solana стана свидетел на драматичен скок в своите Ежедневни активни потребители (DAUs), рязко скоквайки с над 400% през последните девет месеца. Този скок издига Solana в елитна група от мрежи, която се гордее с над 1 милион DAU. Въпреки че може да не е достигнал пиковите си нива на DAU през 2021 г., потенциално напомпани от синтетични дейности, свързани с обмена на FTX, характерът на ангажираността на Solana е претърпял значителна еволюция.

„Екосистемата узрява; сегашното ниво на ангажираност е фундаментално различно – по-диверсифицирано и дълбоко интегрирано с приложения от реалния свят“, отбелязва Coutts. Той подчертава процъфтяващите сектори, допринасящи за този растеж, включително изкуствен интелект, децентрализирани финанси, потребителски приложения и разрастващите се мемекойни и NFT пространства.

Със значително отстъпление от пиковата си цена през 2021 г., пазарната капитализация на Solana все още успява да достигне нови висоти в този цикъл, което е показателно за разширяваща се база от инвестиции и прекалибриране на оценката. „Съотношението мрежова стойност към потребител (NVU) показва, че макар поскъпването на активите да е забележително, ръстът на потребителите е това, което представлява завладяващ разказ за Solana“, посочва Coutts.

Ethereum достига $3,000, метеоритният възход на Solana, Ripple (XRP) набира сила

В момента коефициентът NVU на Solana варира между 50-100, отразявайки балансирана динамика на растеж към стойност в сравнение с други мрежи, където спекулативната стойност често засенчва растежа на потребителите.

Открояващ се показател за Solana в този цикъл са приходите от такси, свидетели на шесткратен скок за период от девет месеца. Дневните такси сега са средно $1,8 милиона, отбелязвайки четиридесеткратно увеличение. Този скок до голяма степен може да се дължи на разширяващото се използване на мрежата в различни приложения.

„Противно на схващането, че приходите от такси не са достигнали своя връх, това, което е от решаващо значение е, че финансовата основа на мрежата – подчертана от приходите от такси – е по-силна от всякога“, подчертава Коутс. Той съпоставя приходите от такси на Solana, които достигнаха приблизително 20% от тези на Ethereum през март, демонстрирайки нарастващата му финансова известност в екосистемата.

Solana срещу Ethereum: Сравнителен анализ

Въпреки изоставането на Ethereum по отношение на общите dApps, икономическите показатели на Solana излъчват сила. Със 134 dApps в сравнение с 2702 на Ethereum, интензитетът на паричния поток на dApp на Solana се нарежда на второ място след Ethereum, което сигнализира за висока способност за монетизиране на приложение. „По-малкият, но мощен пакет от приложения на Solana насърчава икономическата ефективност, която съперничи дори на най-големите мрежи“, твърди Coutts.

Въпреки спекулативните елементи, свързани с memecoin и airdrops, допринасящи за част от обема на транзакциите, коригираният показател за растеж на таксите на Solana изолира и акцентира върху истинската икономическа активност. С поразителен реален темп на нарастване на таксите от 3 259,7%, Solana засенчва всички други мрежи в този показател.

„Въпреки че някои основни дейности може да са преходни, интензивното и процъфтяващо използване на блокчейна на Solana служи като неоспоримо доказателство за неговата полезност и жизнеспособност“, заключава Коутс.

Докато Solana продължава да се развива и разширява своята екосистема, фундаментален анализ подчертава мрежа, която не само поддържа стабилно здраве и икономическа жизненост, но също така е готова за бъдещ растеж. Това рисува картина на блокчейн платформа, която, независимо от нестабилността на пазара, запазва позицията си на лидер в крипто пазара, подкрепена от силни основи и обещаващи показатели за растеж.

Публикацията на Светлана Петкова: "Метеоритният възход на Солана: анализиране на устойчивостта и силните страни" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Светлана Петкова

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!