Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Нов кодов интерпретатор на ChatGPT може да докаже на хората с плоска земя, че Земята е кръгла

За програмистите, разработващи с AI, последното съобщение на OpenAI беше бомба: нова добавка ChatGPT Code Interpreter с набор от функции, които биха могли да революционизират работните потоци на програмиста. Наличен следващата седмица специално за абонатите на ChatGPT Plus, инструментът е друг крайъгълен камък в бързо развиващите се възможности на AI, след внедряването на GPT-4 и въвеждането на уеб сърфиране.

С фокус върху визуализацията на данни, кодовият интерпретатор - подобно на плъгин от Wolfram - може да трансформира данните в по-лесно смилаеми, изчерпателни формати. Възможността за генериране на чист код на Python, както и конвертиране на файлове между формати, също е в неговата компетентност.

Интерпретаторът на кодове ще бъде достъпен за всички потребители на ChatGPT Plus през следващата седмица.

Позволява на ChatGPT да изпълнява код, по желание с достъп до файловете, които сте качили. Можете да поискате от ChatGPT да анализира данни, да създава диаграми, да редактира файлове, да извършва математически изчисления и т.н.

Освен това потребителите могат да се включат чрез настройките. pic.twitter.com/IjH5JBqe5B

— OpenAI (OpenAI) 6 юли 2023 г

Но новият инструмент на OpenAI не спира дотук. Освен това се оказа ефективен при нетрадиционни задачи - като доказване на хора, които вярват, че Земята е плоска, че Земята наистина е кръгла. Или по-скоро сферична.

ChatGPT току - що уби науката за данни с пускането на кодов интерпретатор

Итън Молик, професор в Университета на Пенсилвания, сподели в блога си как ChatGPT може да „използва Code Interpreter по нов и интересен начин“, като използването на факти и код за борба срещу плоскоземците. „Помолих го, за да докажа на съмняващ се че Земята е кръгла с код и предостави множество аргументи, интегрирайки текста с код и изображения."

Decrypt опита подобен подход и резултатите, макар и не еднакви, бяха подобни. За да демонстрира, че земята е кръгла, ChatGPT изчислява географската ширина на Земята, необходима за наблюдение на звезда под даден ъгъл над хоризонта. Използвайки код на Python, той използва звездата Сириус като пример. След като извърши изчислението, ChatGPT заключи, че наблюдението на Сириус на височина от 20 градуса над хоризонта ще изисква географска ширина близо до Северния полюс.

Тази базирана на код демонстрация потвърди отново идеята, че кривината на Земята влияе върху звездите, които виждаме, феномен, който не е в съответствие с плоската Земя. По същия начин това обяснява защо някои съзвездия, като Южния кръст, се виждат само от определени места - отново поради кривината на Земята.

В друг пример той използва програма на Python, за да заключи, че „наблюдател с височина 6 фута може да види приблизително 4,83 километра (или около 3 мили) до хоризонта, преди кривината на Земята да започне да пречи на гледката“

Опитахме се да бъдем още по-упорити и се опитахме да убедим чатбота, че греши. Твърдехме, че всичко е конспирация, че ефектът на Кориолис е причинен от вятъра, а не от кривината на земята, и че Земята, пътуваща нагоре, дърпа нещата надолу, вместо гравитацията. Ние също твърдим, че часовите зони съществуват, защото слънцето и луната обикалят около Земята, осветявайки някои области и затъмнявайки други.

ChatGPT отвърна на всеки един от нашите удари. Този бот не иска да повярва.

ChatGPT Code Interpreter отваря свят от възможности, от правене на работните потоци лесни и ефективни до уреждане на вековни дебати. Следващият път, когато имате съмнения относно това как работи Вселената, помнете: ChatGPT вече разреши въпроса с кокошката и яйцето и сега е написал кода, за да оправи нещата.

Това само по себе си представлява нов вид универсален език. Защото когато става въпрос за доказване, че Земята е кръгла, няма категоричен аргумент, който да надмине Python.

Публикацията на Милчо Атанасов: "Нов кодов интерпретатор на ChatGPT може да докаже на хората с плоска земя, че Земята е кръгла" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!