Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

ОБЗОР НА ТОП КРИПТО НОВИНИ: SEC, Uniswap v4, BTC ETF на BlackRock, USDT depegs (11 - 17 юни 2023 г.)

Добре дошли в последното издание на Седмичния преглед на крипто новините на MelegaSwap. Пригответе се да се потопите в най-завладяващите теми от света на криптовалутите от неделя, 11 юни 2023 г.

Тази седмица крипто пазарът стана свидетел на още един турбулентен период, тъй като цената на Bitcoin (BTC) падна под границата от $25 000 за първи път от 17 март. Това до голяма степен се дължи на ястребовото съобщение на Фед, което предизвика смут сред инвеститорите . Въпреки това, той отскочи малко над $26 000.

SEC поиска повече време, за да отговори на искането на Coinbase за разяснение относно регулирането на цифровите активи. Припомнете си, че заведе дело през април, като поиска от съда да изиска отговор на неговата петиция за създаване на правила . От друга страна, надстройката v4 на Uniswap стартира и предлага подобрена децентрализирана мащабируемост и ефективност, докато криптокритикът, председател на SEC Гари Генслер, скоро може да бъде отстранен от позицията си.

Освен това гигантът за управление на активи BlackRock на стойност 10 трилиона долара подаде заявление за стартиране на спот Биткойн ETF, което би улеснило достъпа на инвеститорите до крипто. Tether, водещата стабилна монета в света, напоследък е затънала в противоречия. Нарастващите съмнения относно неговите резерви и прозрачност поставиха Tether под микроскоп, което доведе до отрицателна промяна на фиксираната му към долара цена.

ОБЗОР НА ТОП КРИПТО НОВИНИ: (11 - 17 ЮНИ 2023 г.)

●      SEC иска удължаване на обаждането за регулаторна яснота на Coinbase

●      Представен Uniswap v4: Надстройката, която не можете да си позволите да пропуснете

●      Респ. САЩ внася законопроект за отстраняване на председателя на SEC, подкрепен от Том Емър

●      BlackRock вижда Биткойн (BTC) ETF и избира Coinbase като крипто попечител

●      USDT в беда: Най-големият стейбълкойн губи обвързването си, тъй като китове изхвърлят

SEC иска удължаване на поканата за регулаторна яснота на Coinbase

Крипто седмичен обзор: Интересни новини за криптовалутите (25 ЮНИ – 1 ЮЛИ 2023 г.)

SEC поиска повече време, за да отговори на искането на Coinbase за разяснение относно регулирането на цифровите активи, твърдейки, че действието е неоснователно. През април борсата заведе дело с искане съдът да изиска SEC да отговори на нейната петиция за създаване на правила. SEC все още не е определила как да продължи с петицията.

Регулаторът обаче заяви, че петицията за мандамус „трябва да бъде отхвърлена“, но очаква да направи препоръка относно петицията на Coinbase за създаване на правила в рамките на следващите 120 дни.

Представен Uniswap v4: Надстройката, която не можете да си позволите да пропуснете

, най-голямата децентрализирана борса, официално пусна Uniswap v4, най-новата си версия. Тази нова версия включва персонализирани функции, както и чернова на основен код за обратна връзка от общността. Разработчиците вече могат да внедряват лимитирани поръчки във веригата, да автоматизират депозитите в протоколи за кредитиране и автоматично комбинирани такси за доставчик на ликвидност.

Новата версия също въвежда „кукички“, които са договори, които се изпълняват по време на жизнения цикъл на действието на пула. Пуловете могат да правят компромиси и да добавят нови функции, като например динамични такси, лимитирани поръчки във веригата или да действат като времево-претеглен среден маркет мейкър (TWAMM), за да разпределят големи поръчки във времето.

Представителят на САЩ внася законопроект за отстраняване на председателя на SEC, подкрепен от Том Емер

Американският представител Уорън Дейвидсън наскоро представи „Закона за стабилизиране на SEC“ в Камарата на представителите, като една от основните му разпоредби е да премахне Председател Гари Генслер от позицията си. Законопроектът получи подкрепа от Том Емер, който вярва, че американските инвеститори и индустрията заслужават ясен и последователен надзор.

„Законът за стабилизиране на SEC“ има за цел да направи разумни промени, за да гарантира, че приоритетите на SEC са в съответствие с интересите на инвеститорите, а не с капризите на неговия председател. Дейвидсън твърди, че капиталовите пазари в САЩ трябва да бъдат защитени от „тираничен председател“ и че е време за истинска реформа в SEC.

BlackRock вижда Bitcoin () ETF и избира Coinbase като крипто попечител

BlackRock, гигантът за управление на активи, направи крачка към стартирането на борсово търгуван спот Биткойн фонд, като подаде заявление до SEC за стартиране на iShares Bitcoin Trust. ETF би улеснил достъпа на инвеститорите до крипто чрез продукт от една от най-големите компании на Уолстрийт. Това е добра новина за пазара на Биткойн.

SEC досега се съпротивляваше на стартирането на спот Биткойн ETF в САЩ, но ако бъде одобрен, това може да доведе до наводняване на пазара от други фирми с подобни продукти. В документацията от BlackRock се посочва, че акциите са предназначени да осигурят просто средство за инвестиране в Биткойни, без да ги придобивате, държите и търгувате директно.

USDT в беда: Най-големият стейбълкойн губи обвързването си, тъй като китове се изхвърля

Цената на stablecoin на Tether се отклони от фиксираната си стойност в USD на 15 юни поради дисбаланс в 3pool на Curve , което поражда опасения за неговата стабилност и потенциално премахване на закрепването. Търговците продават USDT за DAI или USDC, тъй като концентрацията на USDT в пула надвишава 70%.

Въпреки че в момента се търгува на $0,99, USDT остава най-големият и най-широко използваният стейбълкойн на крипто пазара, представляващ 73,17% от общия пул. Намерението на Aave да замрази обезпеченията на Curve за заеми е основната причина за depeg.

Публикацията на Георги Шопов: "ОБЗОР НА ТОП КРИПТО НОВИНИ: SEC, Uniswap v4, BTC ETF на BlackRock, USDT depegs (11 - 17 юни 2023 г.)" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!