Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Крипто седмичен обзор: Интересни новини за криптовалутите (25 ЮНИ – 1 ЮЛИ 2023 г.)

Добре дошли сте в друга версия на Седмичния преглед на крипто новините на MelegaSwap, където разкриваме най-вълнуващите крипто истории през седмицата.

Coinbase, популярната борса за криптовалути, подаде молба за отхвърляне на делото срещу тях от SEC. Те твърдят, че твърденията на SEC са непоследователни и че въпросните активи не са ценни книжа. Американската крипто борса също така твърди, че SEC няма юрисдикция върху криптовалутите на тяхната платформа. Интересното е, че свитата борса планира повторно стартиране, вероятно под ново име, и те обмислят компенсиране на съществуващи клиенти.

Въпреки това Асоциацията на блокчейн и председателите на Камарата на представителите на САЩ оказват натиск върху шефа на SEC Генслер за по-добър отговор по отношение на изискванията за водене на записи. Кардиналският протокол на Солана се затваря поради икономически затруднения. FTX е изправена пред съдебно дело, насочено към техния бивш служител по съответствието за предполагаеми плащания на податели на сигнали. Освен това, Coinbase's Base, блокчейн от слой 2, се подготвя за стартиране на основна мрежа със строги одити на сигурността.

Присъединете се към нас, докато разкриваме най-умопомрачителните новини от седмицата!

ОБЗОР НА ТОП КРИПТО НОВИНИ: (25 ЮНИ – 1 ЮЛИ 2023 г.)

●      Coinbase оспорва дело срещу SEC и подава молба за отхвърляне

●      Неуспешни FTX борсови планове за рестартиране

●      Асоциацията на блокчейн оказва натиск върху шефа на SEC Гари Генслър

●      Икономически затруднения принуждават Solana's Cardinal да затвори

●      Иск е насочен към бивш служител по спазването на правилата на FTX за предполагаеми изплащания на податели на сигнали

●      Блокчейн базата на ниво 2 на Coinbase завършва одитите на сигурността преди стартирането на основната мрежа

Coinbase оспорва дело срещу SEC и подава молба за отхвърляне

Борсата за криптовалута отвърна на Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ (SEC), като подаде иск за отхвърляне на делото срещу него. Компанията твърди, че твърденията на агенцията противоречат на предишни споразумения.

поддържа, че определени цифрови активи в борсовата платформа са ценни книжа. Coinbase обаче отхвърля твърденията, че въпросните активи не са ценни книжа и транзакциите не са транзакции с ценни книжа. Те също така твърдят, че SEC няма юрисдикция върху криптовалутите на тяхната платформа, като същевременно вярват, че делото трябва да бъде отхвърлено, тъй като надхвърля съществуващото законодателство.

Неуспешни FTX борсови планове за рестартиране

Повторното стартиране на рухналата борса, FTX, и нейното дъщерно дружество в световен мащаб, Ftx.com, вече е възможност, според главния изпълнителен директор Джон Дж. Рей III, който заяви, че ръководството продължава напред с плановете за прераждане на компанията.

Крипто седмичен обзор: Интересни новини за криптовалутите (18 – 24 ЮНИ 2023 г.)

Повторното стартиране наистина ще бъде ребрандирано, за да се премахне отровното име на FTX, и това ще бъде съвместно начинание. Според Wall Street Journal (WSJ), ръководството също така планира да плати на съществуващи клиенти, на които може да бъде предложен интерес към повторно стартираната платформа.

Blockchain Association оказва натиск върху шефа на SEC Гари Генслер

Ръководителят на SEC, Гари Генслер, беше изправен пред критики ден след като Blockchain Association публикува документ, който предполага, че Генслер трябва да се въздържа от вземане на решения относно прилагането на цифрови активи.

Според документа Комисията за ценни книжа и борси (SEC) е пренебрегнала ролята си на регулаторен орган в сферата на цифровите активи, оставяйки ключови проблеми неразрешени, особено определянето дали даден цифров актив се квалифицира като „ценна книга“. Документът подчертава изразеното от Генслер убеждение, че всички цифрови активи, с изключение на Биткойн (BTC), са нерегистрирани ценни книжа и че платформите за търговия с цифрови активи са нерегистрирани борси за ценни книжа.

Той цитира няколко изявления, направени от председателя на SEC в подкрепа на твърдението, че Gensler вече е формирал мнения срещу всичко друго освен Биткойн. Документът твърди, че както безпристрастността, така и избягването на възприемани пристрастия са основни аспекти на справедливия процес.

Икономическите трудности принуждават Solana's Cardinal да затвори

Cardinal Protocol на Solana, проект, фокусиран върху подобряването на функционалността на незаменими токени (NFT), се затваря поради икономически предизвикателства. Въпреки набирането на 4,4 милиона долара финансиране, проектът се нуждаеше от помощ при ориентиране в макроикономическата среда.

Въпреки че проектът имаше за цел да подобри полезността на NFT чрез разрешаване на условна собственост, лицензионни възнаграждения, наеми, абонаменти и залагане, бавният напредък на приемането на блокчейн извън крипто сектора повдига въпроси относно потенциалното въздействие на Cardinal Protocol в индустриите, към които е насочен.

Екипът на Cardinal Protocol подчерта своя ангажимент към технологията с отворен код, заявявайки, че техният код ще остане достъпен. Потребителите са посъветвани да изтеглят своите активи до 26 август, след което протоколът ще започне принудителни тегления, за да върне активите на техните собственици.

Съдебният иск е насочен към бивш служител по съответствието на FTX за предполагаеми плащания на податели на сигнали

FTX, фалиралата борса за криптовалута, някога ръководена от Сам Банкман-Фрид, предприема съдебни действия срещу своя бивш служител по съответствието Даниел Фридберг. Делото обвинява Фридберг, че е платил на вътрешни лица, които са знаели за предполагаемите престъпни дейности на компанията.

Адвокатите на FTX твърдят, че Фридберг е действал като „фиксатор“, като е предоставял значителни суми пари на потенциални податели на сигнали, които са заплашвали да разкрият злоупотребата с потребителски средства от борсата. Жалбата включва обвинения като законови злоупотреби, нарушаване на фидуциарни задължения, корпоративни отпадъци и измамни трансфери.

Проблемната крипто борса търси връщане на неоправданото обезщетение на Фридбърг, включително неговата заплата, бонус за подписване, дялово участие и 102 милиона токена Serum, оценени на над 12 милиона долара.

Блокчейн базата на слой 2 на Coinbase завършва одитите на сигурността преди стартирането на основната мрежа

Base, блокчейнът от слой 2, разработен от Coinbase, завърши серия от одити на сигурността като част от подготовката си за стартирането на основната мрежа. Coinbase ангажира 100 експерти да изследват кода на мрежата по време на 14-дневен конкурс за одит, наречен Code4rena.

Оценките продължиха шест месеца и включваха анализ на потенциални уязвимости и заплахи за архитектурата на мрежата. Не бяха открити сериозни проблеми, което вдъхва увереност в сигурността на Базата. Датата на стартиране на основната мрежа все още не е обявена и Base потвърди, че няма да има собствен токен.

Целта е да се привлекат до 1 милион нови потребители на крипто в бъдеще, тъй като има за цел да осигури по-ефективно и рентабилно решение за транзакции за Ethereum и планира да интегрира услуги като залагане и цифрови портфейли.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Крипто седмичен обзор: Интересни новини за криптовалутите (25 ЮНИ – 1 ЮЛИ 2023 г.)" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Потенциалният ско...
Потенциалният скок на Биткойн до $85 200: Анализ на Glassnode

Потенциалният скок на Биткойн до $85 200: проницателен анализ на Glassnode В скорошна нишка в Twitter от съоснователите на Glassnode, водеща...

Shiba Inu (SHIB) ...
Shiba Inu (SHIB) получава институционална подкрепа на фона на нарастваща популярност

Shiba Inu (SHIB) получава институционална подкрепа на фона на нарастваща популярност: списък на Nexo и динамика на общността Shiba Inu...

Анализ на Dogecoi...
Анализ на Dogecoin (DOGE): Пазарни тенденции и настроения на инвеститорите

Анализ на Dogecoin (DOGE): Пазарни тенденции и настроения на инвеститорите Dogecoin (DOGE) наскоро се сблъска с отхвърляне от местната зона...

Solana (SOL) се б...
Solana (SOL) се бори на фона на смесени тенденции на водещите криптовалути

Solana (SOL) показва смесени тенденции сред най-добрите криптовалути Скорошен анализ показва, че Solana (SOL) е претърпял забележим спад сред...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!