Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

OpenAI е изправен пред ескалираща криза

OpenAI е изправен пред...
OpenAI е изправен пред ескалираща криза

OpenAI е изправен пред ескалираща криза, тъй като повече служители подават оставки след отстраняването на главния изпълнителен директор, според доклади

OpenAI е изправен пред криза, тъй като основателят Сам Олтман е внезапно отстранен – смутът се засилва

Подзаглавие: Решението на борда предизвика вълна от оставки, оставяйки бъдещето несигурно

Сътресението в OpenAI достигна точката на кипене след внезапното отстраняване на нейния основател, Сам Алтман, на 17 ноември, предизвиквайки каскада от оставки в компанията за изкуствен интелект (AI). Бордът на директорите на OpenAI в публикация в блог оправда отстраняването на Алтман, като цитира проблеми с комуникацията, твърдейки, че той е възпрепятствал способността на борда да изпълнява своите отговорности. Главният технологичен директор Мира Мурати се намеси като временен изпълнителен директор, което допълнително засили вътрешните вълнения.

Решението на борда предизвика вълна от оставки

Решението за отстраняване на Алтман като главен изпълнителен директор постави началото на серия от високопоставени напускания на OpenAI. Съоснователят и президент Грег Брокман, ключова фигура в компанията, обяви напускането си малко след отстраняването на Алтман. Трябва да се отбележи, че трима старши изследователи – Якуб Пачоцки, Александър Мадри и Шимон Сидор – са подали оставка, което е допринесло за суматохата в ядрото за изследвания и развитие на компанията.

Биткойн е изправен пред предстояща криза в предлагането

В ход, който повдигна вежди, поне един Служител Алекс Коен, отговарящ за презентациите на борда, беше уволнен заедно с Алтман. Коен, споделяйки опита си в X (бивш Twitter), изрази несигурност относно причините зад прекратяването му, което показва липса на комуникация от компанията.

Недоволство на служителите и прогнози за нови оставки

Внезапните промени в ръководството на OpenAI доведоха до атмосфера на несигурност и неудовлетвореност сред служителите. Изявлението на Коен за X предполага, че значителен процент от служителите на OpenAI може активно да проучват нови възможности за работа. Той отбеляза: „Сам и Грег бяха голяма причина хората да се присъединят към компанията и без тях не знам защо биха останали.“ Потенциалът за повече оставки се очертава, рисувайки предизвикателна картина за бъдещата стабилност на OpenAI.

Първопричина: Разногласия и проблеми с набирането на средства

Източници сочат, че отстраняването на Алтман произтича от несъгласия с Иля Суцкевер, съосновател и главен учен в OpenAI, особено по отношение на новите стратегии за набиране на средства и развитието на ИИ. Вътрешните раздори извадиха наяве скритите напрежения в ръководството на компанията, допринасяйки за внезапните и драматични промени.

Следващите стъпки на Алтман и покани от крипто общността

След напускането му, следващите ходове в кариерата на Алтман остават несигурни. Като основател на Tools for Humanity, разработчикът зад крипто проекта Worldcoin, той може да проучи възможностите в крипто пространството. Чарлз Хоскинсън, основателят на Cardano, отправи покана към Altman да се присъедини към екосистемата на Cardano за децентрализиран проект за голям езиков модел (LLM). Туитът от Хоскинсън предполага, че Алтман, с новооткрито свободно време, може да обмисля нови начинания в блокчейн и крипто домейна.

Заключение: Бъдещето на OpenAI на кръстопът

Отстраняването на Сам Алтман и последвалата вълна от оставки поставиха OpenAI в критичен момент. Компанията, известна с напредъка си в изследванията на AI, се бори с вътрешни сътресения, които повдигат въпроси относно нейната бъдеща посока и стабилност. Докато прахът се утаява, индустрията очаква по-нататъшно развитие, за да разбере дългосрочните последици от тези внезапни и драматични промени в една от водещите организации за ИИ.

Публикацията на Милчо Атанасов: "OpenAI е изправен пред ескалираща криза" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!