Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Осигуряване на оптимална инфраструктура за токенизирани активи от реалния свят (RWA) - поглед в бъдещето

Тъй като светът на крипто финансите продължава да се развива с бързи темпове, концепцията за токенизация е тази, която събуди интереса на много хора по целия свят. По същество токенизирането на активи от реалния свят (RWA) включва създаването на виртуален инвестиционен инструмент, който е свързан с физически запаси от стойност, като благородни метали, недвижими имоти, произведения на изкуството или дори автомобили.

Като алтернатива, токенизацията осигурява път за законна собственост върху всеки физически артикул, като поставя правната му валидност в блокчейна, а не в документ на хартиен носител (като акт). След това тази информация във веригата може да се обменя/търгува между различни страни или дори да се раздели на по-малки финансови единици (т.е. фракционирана), като по този начин я прави достъпна за инвеститори с ограничени бюджети.

Благодарение на широкообхватните ползи, концепцията привлече голям интерес, толкова много, че скорошно проучване на Boston Consulting Group посочва, че общата пазарна капитализация на токенизираните активи ще достигне 16 трилиона долара до края на това десетилетие.

Ето защо токенизираните активи променят играта

Както беше посочено по-рано, токенизацията предлага няколко предимства по отношение на притежаването на предмети от реалния свят. Като за начало, той смекчава/заобикаля необходимостта от включване на всякакви посредници — като адвокати, брокери, банки и т.н. — по отношение на улесняването на сделки от всякакъв мащаб. Не само това, той позволява бърз и ефективен обмен на артикули денонощно, като същевременно намалява бариерите за навлизане в различни инвестиционни области, като позволява активите да бъдат фракционирани.

В резултат на това през последните години се появиха редица качествени платформи, позволяващи на потребителите да впрегнат силата на тази революционна концепция. Arkefi, например, е управлявана от AllianceBlock платформа за инвестиции и финансиране на RWA, която доставя ликвидност за активи, които не могат бързо или лесно да бъдат превърнати в пари. С други думи, той позволява безпроблемна инвестиция в пространства като изкуство от най-високо ниво и ексклузивни колекционерски предмети.

Разработвайки цифровата инфраструктура на Arkefi, проектът предоставя осезаем път за трансформиране на ценни активи в нов портал към средства, като позволява RWA да се използват като обезпечение на 50% от тяхната стойност. Като използва силата на протокола Nexera на AllianceBlock — решение за създаване на променливи и композируеми NFT — Arkefi създава мета незаменими токени (Meta NFT), отваряйки възможности за частична собственост.

Всъщност самата идея за частична собственост прави ориентираните към изкуството инвестиции по-достъпни за инвеститори с ограничени средства. И накрая, за да гарантира дългосрочната безопасност на дигиталните активи на своите потребители, Arkefi държи всеки физически актив, свързан с RWA токен в свободни пристанища, разположени в цяла Швейцария.

ASX обмисля изброяване на токенизирани активи от реалния свят

Неотдавнашното партньорство между AllianceBlock и @_Arkefi е настроено да наруши инвестиционния пазар за активи от реалния свят (RWA)? Ето кратко описание на партньорството и как то ще направи инвестициите в RWA достъпни, прозрачни и удобниhttps://t.co/MQ8DjdICUU

— AllianceBlock (@allianceblock) 12 август 2023 г

Изграждане на бъдещето на цифровите финанси. Стъпка по стъпка

Съвместно с Arkefi, AllianceBlock също беше на прага на създаването на нови, готови за бъдещето пътища, свързващи децентрализирани и традиционни финанси. До този момент неговата финансова инфраструктура от следващо поколение е пълна с редица инструменти, които позволяват на регулираните финансови субекти да имат достъп до сферата на децентрализираните финанси (DeFi) с едно натискане на бутон.

Освен това AllianceBlock предлага инструменти — като гореспоменатите MetaNFT, задвижвани от Nexera Protocol — които са в състояние да преобразуват обезпечени RWA във фракции. Тези инструменти, когато се използват заедно с решението за съответствие на AllianceBlock, NexeraID, гарантират, че всички цифрови транзакции винаги се придържат към местните регулаторни разпоредби, които работят.

Готов за бъдещето синергичен съюз

Обединяването на Arkefi и Allianceblock означава голяма промяна в това колко инвеститори гледат към бъдещето на дигиталните инвестиции. С основния етос на Arkefi, който се корени в децентрализацията и достъпността, платформата прави достъпа до небанкируеми активи по-лесен и по-рационализиран. Освен това партньорството му ще AllianceBlock отваря пазара на токенизация към нови граници като търговия на вторичен пазар, механизми за динамично ценообразуване, застрахователни пулове и др.

Ето защо, тъй като глобалният пазар на изкуство ще продължи да расте с годишен темп от 29% между 2020 г. и 2022 г., логично е, че Arkefi идва заедно с AllianceBlock може да предефинира RWA индустрията, особено пазара на изкуство. Освен това партньорството може също така да постави нови стандарти и да отключи нови възможности за токенизираните активи като цяло и следователно ще бъде интересно да видим как бъдещето на това все още зараждащо се пространство продължава да се развива оттук нататък.

Публикацията на Сребрин Петров: "Осигуряване на оптимална инфраструктура за токенизирани активи от реалния свят (RWA) - поглед в бъдещето" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!