Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

IOTA Ecosystem Foundation налива $10 милиона в токенизирани стартъпи за търговия с активи в реалния свят

IOTA Ecosystem...
IOTA Ecosystem Foundation налива $10 милиона в токенизирани...

IOTA Ecosystem Foundation отделя $10 милиона за насърчаване на токенизирана търговия за активи от реалния свят

В значителна стъпка, насочена към насърчаване на иновациите в токенизираната търговия, новосъздадената IOTA Ecosystem Foundation е заделила значителна инвестиция от $10 милиона за стартиращи компании на ранен етап, фокусирани върху токенизация на активи в реалния свят (RWA).

Подробностите относно избраните стартиращи компании, които ще получат финансиране, ще бъдат оповестени през следващите седмици. Въпреки това, първоначалният фокус на тази инвестиционна инициатива ще се съсредоточи върху компании, опериращи в Обединените арабски емирства (ОАЕ) и Африка, както е посочено в прессъобщение от 29 февруари. Бенефициентите ще включват пионерски „търговскотехнологични предприятия“ и програми за ускоряване, пригодени за стартиращи фирми използване на екосистемата на IOTA.

Катализиране на TradeTech иновациите

Доминик Шинер, съосновател и председател на фондация IOTA, подчерта значението на тази инвестиция, заявявайки: „Като инвестираме в бъдещето на TradeTech, ние не просто улесняваме по-гладките търговски транзакции; ние полагаме основата за по-взаимосвързана и ефективна глобална търговска екосистема."

Революционизиране на цифровата търговия

От създаването си като цифров регистър с отворен код през 2016 г., IOTA е в челните редици на революционизирането на методологиите за запис на транзакции. За разлика от конвенционалните блокчейн мрежи, IOTA използва насочена ациклична графика (DAG), известна като „Tangle“, за да улесни транзакциите безпроблемно.

Отключване на потенциала в Африка и ОАЕ

Токенизацията на активи в реалния свят нараства със 700%

IOTA признава огромния потенциал, присъщ на Африка и ОАЕ, за да оглавят глобалния напредък в цифровата търговия. За отбелязване е, че фондацията IOTA получи статут на съответствие с регулаторните изисквания в ОАЕ през ноември, сигнализирайки нейния ангажимент към разрастващата се дигитална среда в региона.

Освен това фондацията е сключила споразумение за сътрудничество за Trade Logistics Information Pipeline (TLIP), новаторска „търговска инфраструктура за обществено благо“, разработена в партньорство с Trademark Africa. Въз основа на успеха на TLIP в Кения, IOTA е оптимист за трансформиращия потенциал на дигиталните плащания в Африка, сравнявайки го с широкото приемане, наблюдавано в индустрията на мобилните телефони.

Осъзнаване на въздействието на цифровизацията

Дигитализирането на търговските транзакции има огромно обещание с потенциал за значително намаляване на разходите, преодоляване на недостига на търговско финансиране, ускоряване на времето за трансгранична обработка и повишаване на ефективността на МСП. Фондацията изчислява, че подобни инициативи могат да доведат до 80% намаление на разходите, да намалят наполовина недостига на търговско финансиране, да съкратят времето за трансгранична обработка от 25 дни до само един ден и да повишат ефективността на МСП с 35%.

Пазарно представяне и бъдещи перспективи

Въпреки колебанията, цената на IOTA се повиши с 9%, за да достигне $0,29 в четвъртък, отбелязвайки значително увеличение от 15% през последния месец. Въпреки това остава с 94% под най-високата си стойност за всички времена.

Публикацията на Николай Кръстев: "IOTA Ecosystem Foundation налива $10 милиона в токенизирани стартъпи за търговия с активи в реалния свят" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!