Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Отчаяно се нуждаем от баланс на силите в минното пространство

Отчаяно се нуждаем от...
Отчаяно се нуждаем от баланс на силите в минното пространство

Главен изпълнителен директор на Giga Watt: „Ние отчаяно се нуждаем от баланс на силите в минното пространство“

Дейв Карлсън е бивш софтуерен инженер на Microsoft, който открива Биткойн през 2010 г., една година след пускането на системата от създателя Сатоши Накамото. Сега Карлсън е главен изпълнителен директор на Giga Watt, блокчейн хостинг и обслужващ център за хардуер за копаене.

Предишната фирма за копаене на Биткойни на Карлсън, MegaBigPower, наскоро беше придобита от Giga Watt, която според Карлсън по същество ще вземе всичко, върху което работи MegaBigPower, и ще го зареди с повече капитал и по-голям екип.

Bitcoin Magazine наскоро се свърза с Карлсън, за да научи мислите му за всичко – от стимулите, които убеждават действията на копачите в Биткойн мрежата, до възприеманата централизация на копаенето на Биткойни в Китай.

Каква част от мрежовия хешрейт на Биткойн е във вашето съоръжение? Имате ли значителен дял от хешрейта на други монети там?

При 3,5 Exahash има огромно количество хеширане в мрежата на Биткойн. Ако използваме цялата си текуща налична мощност, ще постигнем само 1 процент.

През последната година се фокусирах върху диверсификацията. Сега разделяме наличната си мощност между около четири или пет основни блокчейна и работим с над 1700 графични процесора. Това ще се промени, когато изградим нашия 30 MW проект тази година, който ще доведе до много Биткойн хешрейт.

Каква според вас е ролята на миньорите в Биткойн мрежата? Трябва ли да прилагат промените в протокола, които смятат, че биха били най-добри за Биткойн, или да търсят насоки от потребителите, пълния възел и икономиката?

Ако погледнете начина, по който протоколът на Биткойн стимулира миньорите, става ясно, че ролята на миньорите е да се съсредоточат върху внедряването на възможно най-много оборудване за обработка, като същевременно се фокусират върху подобряването на ефективността на хардуера, съоръженията и оперативния екип.

Миньорите не получават стимули да участват в политически или технически дебат. Миньорите винаги ще търсят най-добрата възвращаемост. Системата е проектирана по този начин.

Става въпрос повече за самосъхранение, отколкото за алчност. Миньорите са тези с фиксираните разходи, които трябва да покрият, ако искат да продължат да работят. Например, като миньор искам таксите да се повишат. Ако моето схващане е, че малките блокове увеличават конкуренцията за транзакции и повишават таксите, тогава най-лесното нещо, което мога да направя, е да не правя никакви промени.

Ако погледнете кой има истинската власт да променя Биткойните, това са пуловете. Но много от пуловете поддържат такси за транзакции, така че те също се възползват от липсата на промяна. Единствените хора, които се притесняват от това, са тези, които имат достатъчно дълбоко разбиране за протокола, за да вярват, че Биткойн може да не успее да расте без промяна.

Отговорът (и решението) на всичко това е да потърсите иновации в общността на креативните хора, които решават проблеми. Ако Биткойнът не се мащабира в посока на транзакциите за секунда, той ще намери мащаб в различна посока, вероятно в резултат на иновация.

Все още ли планирате ICO за Giga Watt? Ако е така, това поименна ценна книга ли ще бъде?

Работим много усилено, за да създадем продукт или услуга, които дават на всеки – не само на акредитирани инвеститори – достъп до нашата инфраструктура за обработка на блокчейн. Не беше необходимо да правим ICO, регистрирано от SEC. Вместо това създадохме предложение за токени, в което хората могат да получат достъп до електрическата инфраструктура, която захранва техните миньори.

Когато хората поставят копачи при нас и притежават токените WaTT за инфраструктурата, която го управлява, те буквално управляват своите мини с пълно икономическо предимство. Ние даваме на хората начин дистанционно да сглобяват своя собствена минна операция в нашите съоръжения, където имаме най-добрия дизайн, най-добрия екип и най-изгодните цени. Ние показахме, че най-добрите резултати в копаене се постигат чрез комбиниране на високоефективни съоръжения с изключително евтини разходи за електроенергия и сега даваме възможност на всеки по света също да го направи.

Експерти говориха за спецификата на минното дело в ОАЕ

Можете ли да отговорите на тази публикация в блога на уебсайта на Bitmain относно предполагаемото неразрешено използване на тяхната търговска марка? Те твърдят следното:

„Никога не сме упълномощавали и няма да упълномощим Giga Watt като наше официално хостинг съоръжение или наш сервизен център в САЩ. Никога не сме поддържали и няма да поддържаме ICO на Giga Watt. Никога не сме упълномощавали и няма да упълномощим Giga Watt да използва нашия BITMAIN търговска марка при никакви обстоятелства. Г-н WU Jihan никога не е бил и няма да бъде член на екипа на Giga Watt.“

Както винаги, истината е някъде по средата. Когато адвокатите хвърлят бомба по този начин, това често е отговор от типа „първо стреляй, после задавай въпроси“. Това беше комбинация от обикновено недоразумение, време и обстоятелства. Жалко.

Забележка: Bitcoin Magazine се свърза с Bitmain, но производителят на хардуер за копаене на Биткойни нямаше какво да сподели извън това, което вече беше написано в публикацията в блога.

Смятате ли, че има нужда повече копаене на Биткойни да се случва извън Китай? Дали Вашингтон е най-добрата алтернатива на Китай за копаене?

Абсолютно вярвам, че Китай е станал твърде доминиращ в мрежата. Поради икономиката на копаене, просто не е възможно да се създадат [стимули] за копаене навсякъде – на повечето места цената на енергията незабавно изключва печелившата копаене.

Имаме късмета да се наслаждаваме на изключително евтина водна енергия в щата Вашингтон, така че това е едно от многото страхотни места. Тъй като осведомеността за индустрията за обработка на блокчейн започва да се пробужда, аз съм много заинтересован да видя как по-големите предприятия (като собственици на електрогенератори) започват да намират уникални начини, по които обработката на блокчейн може да им бъде от полза, като по този начин започва отново тенденция към глобална децентрализация.

Смятате ли, че миньорите трябва да сигнализират за Segregated Witness (SegWit), като почти всички борси и портфейли се подготвят за това или го очакват с нетърпение?

SegWit изглежда има най-основните основи зад себе си. Това е непроизволно решение, за разлика от това, което изглеждат повечето други опции. Написано е от брилянтен инженер и ясно представя дълбоко разбиране на блокчейн [технологията] и крипто.

Харесва ми също, че това е soft-fork решение, което е по-малко разрушително за мрежата. Причината, поради която то (и всички други решения) [не] е взето, е проста – миньорите не виждат как ще направят повече пари. Ако покажете на миньорите начин за мащабиране на мрежата, който също им дава финансов стимул, ще постигнете консенсус за нула време.

Към кой басейн за копаене Giga Watt насочва своя хешрейт?

В момента позволяваме на нашите клиенти да контролират това, така че използваме много басейни. Очаквам да създам GigaPool по-късно тази година, който ще осигури майнинг за регионален консорциум от майнинг оператори партньори. Тази работа се основава на предишните ми опити да започна франчайз програма.

Какво мислите за Bitcoin Unlimited?

Bitcoin Unlimited е интересен с това, че дава на миньорите (наистина пулове) възможността да избират размера на блока за себе си и да го променят с времето. Мисля, че това е доста креативно, но по същество миньорите ще конфигурират за всичко, което прави най-много пари.

Ако по-малките блокове с по-големи такси им правят пари, ще имаме консенсус, но размерите на блоковете все още ще бъдат малки. В бъдеще това ще даде на най-големите пулове и тези с най-голяма мощност за копаене [възможността] ефективно да манипулират таксите по желание.

По-новите заплахи за хард форк на мрежата [са] ужасни за стойността на Биткойн. Разклонението ще размие марката, ще обърка новодошлите и ще покаже колко опасна е станала централизацията. Силата, представена в тези скорошни действия, показва кой държи всички карти. Ние отчаяно (и бързо) се нуждаем от баланс на силите в минното пространство – твърде дълго инвеститорите не обръщаха внимание на тази част от екосистемата, оставяйки вратата широко отворена за някой друг да поеме контрола.

Публикацията на Наталия Иванова: "Отчаяно се нуждаем от баланс на силите в минното пространство" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Наталия Иванова

Топ крипто новини

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Последни новини


Новини по криптовалути


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!