Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Първият в Европа спот Биткойн ETF ще дебютира, тъй като интересът към САЩ нараства

Дългоочакваният и дълго отлаган спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) в Европа най-накрая ще дебютира по-късно тази година сред огромното очакване около предстоящото му пристигане.

Стартирането идва в момент, когато очакванията в Съединените щати за спот Биткойн ETF нарастват след подаването на документи от BlackRock.

Дълго забавяне

Биткойн ETF, подаден от базираната в Лондон инвестиционна платформа за множество активи Jacobi Asset Management, първоначално трябваше да дебютира на Euronext Amsterdam Exchange през юли 2022 г. Пускането обаче беше отложено поради безпрецедентни пазарни условия, предизвикани от грандиозния срив на екосистемата Terra през май и колапсът на FTX през ноември. И двете събития създадоха смут на пазарите, принуждавайки Jacobi Asset Management да отложи листването. ETF получи одобрение от Комисията за финансови услуги на Гърнси (GFSC) за стартиране още през октомври 2021 г.

Забавянето на стартирането само послужи за повишаване на пазарните очаквания, тъй като инвеститорите с нетърпение очакват възможност да се включат в пазара на Биткойни със сигурността на ETF структура. Мнозина смятат, че стартирането на европейски ETF може да постави началото на нова ера за Биткойн на европейските пазари. Спот Биткойн ETF ще позволи на инвеститорите да получат експозиция към Биткойн, без да притежават базовия актив.

Промяна в търсенето

Инвестиционната платформа с множество активи обясни, че е решила да пусне спот Биткойн ETF сега поради постепенна промяна в търсенето в сравнение с 2022 г. Освен това добави, че все още оценява стратегията си за стартиране и скоро ще обяви дата за стартиране. Jacobi spot Bitcoin ETF е финансов инструмент с централизиран клиринг, крипто-подкрепен, чието попечителство се поддържа от Fidelity Digital Assets.

$BTC: Jacobi Asset Management дебютира първия спот Биткойн ETF в Европа на Euronext Amsterdam

ETF бележи значителна промяна от борсово търгуваните банкноти (ETN). Европа обикновено е структурирала всички обезпечени с крипто финансови инструменти като борсово търгувани банкноти, а не като фондове. Ключовата разлика между борсово търгуваните облигации и борсово търгуваните фондове е, че ETN инвеститорите притежават дългова гаранция, докато акционерите на ETF притежават част от базовите активи на фонда.

Gensler и SEC гледат да играят Spoilsport

Докато европейските пазари се подготвят за първия спот Bitcoin ETF в региона, Съединените щати изостават много. Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) досега е отхвърлила всички спот Биткойн ETF. Пазарите в САЩ обаче регистрираха скок на интерес към спот Биткойн ETF след скорошното подаване на документи от BlackRock. BlackRock е може би една от най-големите фирми за управление на активи в света и нейното подаване може да показва промяна в настроенията и възприемането на Биткойн.

Всъщност през 2023 г. някои от най-големите институционални гиганти, включително Fidelity, подадоха нови молби за спот Биткойн ETF, докато надпреварата да стане първият одобрен от САЩ спот Биткойн ETF набира скорост. Комисията по ценните книжа и борсите вече беше одобрила Биткойн фючърсни ETF през 2021 г.

Американските пазари бяха оптимисти след подаването на BlackRock, Комисията по ценните книжа и борсите под ръководството на Гари Генслър реши да следва твърде познатата линия, като отхвърли всички подавания на ETF. Според SEC спот заявките за Биткойни са били неадекватни, оттук и отхвърлянето. Въпреки това, BlackRock е попълнил отново своето заявление за своя борсово търгуван фонд iShares Bitcoin Trust. Според новото подаване Nasdaq е сключила споразумение за споделяне на наблюдение с Coinbase, което адресира едно от основните възражения, повдигнати от SEC.

След измененията на BlackRock други фирми като Fidelity, WisdomTree и Invesco също ще актуализират своите документи за ETF.

Отказ от отговорност: Тази статия е предоставена само за информационни цели. Не се предлага или е предназначен да се използва като правен, данъчен, инвестиционен, финансов или друг съвет.

Публикацията на Георги Шопов: "Първият в Европа спот Биткойн ETF ще дебютира, тъй като интересът към САЩ нараства" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!