Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Персонално складиране, приятел. Технологията поставя началото на социалната ера Web3?

Базата, която беше обсъдена в предишната статия на veDAO Research Institute, наскоро се превърна в нова гореща тема: SocialFi DApp, наречено Friend.Tech, предизвика нова лудост. От създаването на Base общо 175 милиона долара в криптовалута са прехвърлени към платформата, като близо 580 000 транзакции са записани на 10 август. В същия ден броят на ежедневните активни потребители на Base достигна рекордно високо ниво, достигайки 136 000. Всичко това се дължи главно на Friend.Tech, базирано само с покана социално DApp за Web3.

Приходите за два дни след влизане онлайн надхвърлиха 500 000 щатски долара. Чрез същия механизъм за код за покани „един за трима“ като Zeng Clubhouse, Friend.Tech се превърна в най-популярния проект Socialfi в екосистемата Base, а също така е и проектът Web3 който напоследък привлече много внимание. Според панела с данни на CryptoKoryo към 20:30 на 19 август, за около 10 дни след раждането си, обемът на транзакциите на friend tech е надхвърлил 11 000 ETH, броят на независимите потребители е надхвърлил 39 000 и са завършени повече от 518 000 транзакции . Ефектът на Paradigm също е достатъчно мощен.След обявяването на новините за финансиране, активните потребители на friend tech нарастват бързо, с повече от 1,7 хиляди купувачи за един час, поставяйки рекорд. В тази статия нека научим заедно за Friend.Tech.

Какво е Friend.Tech?

Трудното за намиране Friend.Tech е DApp, базирано на екосистемата Base. Чрез силно обвързване с Twitter потребителите могат да купуват и продават „дяла“ на всеки потребител на Friend.tech чрез веригата Ethereum на Base. Инвеститорите в акции на KOL ще получат правото да комуникират директно с KOL. Той позволява на потребителите да купуват и продават дялове от свързани акаунти в Twitter, а притежаването на дялове от KOL ще предостави на потребителите достъп до личната стая за чат на KOL.

Същността на Friend.Tech е да заложи на влиянието на KOL и това е проект за токенизация на KOL. Това е еквивалентно на това, че Friend.tech издава токени за KOL, които са токени на личен IP; по този начин монетизирането на стойността на KOL може също да се разглежда като опит за количествено определяне на социална стойност.

Според данни от Dune Analytics, Friend.Tech донесе 7860 потребители, 4400 Ethereum ($8,1 милиона) и повече от 126 000 транзакции за по-малко от 24 часа след стартирането на бета версията, далеч надхвърляйки OpenSea в същото време. платформата; на 10 август броят на базовите ежедневни активни потребители достигна нов връх. Friend.Tech надхвърли 1,8 акаунта в рамките на 4 дни от стартирането си, с едноседмичен обем на търговия от 6900 ETH и доход от роялти над 300 ETH.

Предисторията на Friend.Tech

Racer е един от основателите на Friend.tech. Преди това той създаде TweetDAO, DAO организация, която предостави достъп до неговия акаунт в Twitter чрез притежаване на NFT, наречено „TweetDAO Egg“.

По-късно Racer и Shrimp, друг съосновател на Friend.tech, създадоха Stealcam, приложение за споделяне на снимки, базирано на екосистемата Arbitrum. В Stealcam потребителите могат да качват снимки и те ще бъдат мозаечни. Други потребители трябва да крадат (отворете снимката), за да видят оригиналната снимка. Всяка кражба ще увеличи цената според правилата. Този дизайн съчетава любопитство, ефект на знаменитост, комуникация в Twitter и икономически модел на собственика, придавайки на самия проект комуникационни атрибути с висока интензивност.

В крайна сметка разработчиците решиха да променят позицията на Stealcam и създадоха проект, наречен Friend.tech. Shrimp и Racer първоначално планираха да разположат проекта на Arbitrum. Може би въз основа на пазарната популярност те накрая избраха Base; така че имаше Friend.tech е гореща тема днес. Friend.tech отива една крачка по-далеч от предишните продукти чрез тясно интегриране на социални атрибути и криптовалута. По този начин KOL и обикновените потребители на Twitter могат да изграждат социални токени, за да осигурят приходи.

Как работи Friend.tech?

Всеки потребител, регистриран на Friend.tech, трябва да свърже своя акаунт с Twitter. По този начин Twitter акаунтът на даден потребител ще бъде количествено определен като социални токени на Friend.tech, а други потребители могат да използват ETH за закупуване на дялове от тези токени, които представляват популярността на потребителя и взаимодействието в Twitter.

Подобно на други цифрови активи, стойността на тези акции ще варира. Да приемем, че купувате акции на потребител на определена цена и след това долната цена (минималната цена) на техните акции се покачва малко след това. Можете да изберете да продадете акциите си на по-висока минимална цена, потенциално реализирайки печалба. Обратно, ако минималната цена е по-ниска от цената, която сте платили за него, можете да изберете да го задържите или да го продадете на загуба. Всички транзакции се записват и могат да се видят във веригата. Всяка сделка, независимо дали е покупка или продажба, добавя допълнителни 10% такси: 5% отиват за протокола и 5% отиват за притежателя на акциите, които се търгуват.

@functi0nZer0 туитна относно модела на ценообразуване на цената на акциите на Friend.tech (който все още не е официално потвърден), който разкрива, че това е проста структура на търсене и предлагане. Квадратната връзка между броя на акциите, притежавани от физическо лице, и цената на следващата акция се определя с помощта на квадратична връзка, като цената на всяка акция се „променя експоненциално“ с увеличаване на броя на купувачите. Формулата е: Цена в ETH = Предлагане ^ 2 / 16000. *Където предлагането представлява текущия брой акции, притежавани от физическо лице. Стимулът за точки е важно средство за технологията на приятелите да превърне потребителите на Twitter в основни потребители на приложението. Той използва потенциални очаквания за airdrop токени и осигурява осезаеми точки за мотивиране на потребителите. Friend Tech ще разпредели общо 100 милиона точки през следващия 6-месечен тестов период, веднъж всеки петък, и записът на точките няма да бъде качен във веригата. На 19 август friedn tech завърши първия си airdrop на точки.

Как да използвате Friend.Tech 1. Влезте в платформата

Започнете, като отворите уебсайта friend.tech в мобилния си браузър. След като сте на уебсайта, щракнете върху бутона „Споделяне“ в менюто на вашия браузър; след това изберете опцията „Добавяне към началния екран“. След това отворете приложението friend.tech на началния екран на телефона си.

Fleek Network поставя началото на Web3 - родна, децентрализирана периферна платформа

2. Регистрирайте се и попълнете кода на поканата

След като отворите friend.tech, се регистрирайте (можете да влезете през Google или App Store). След приключване на регистрацията, потребителите трябва да попълнят кода на поканата, за да получат пълни права за използване. Потребителите обикновено получават три кода за покани, които могат да споделят с други.

Настройване на акаунт

След като попълнят кода на поканата, потребителите трябва да обвържат своя Twitter и да въведат 0,01 ETH въз основа на веригата Coinbase Base в адреса, за да активират акаунта. Можете да отидете до официалния междуверижен мост на Base, да свържете портфейла си и да прехвърлите вашия mainnet ETH към веригата Base. След като имате ETH от веригата Base във вашия акаунт, можете да получите своите 3 кода за покани.

3. Купете акции и чатете

След като влезете в приложението, можете да видите най-популярните потребители на началната страница и да закупите техните акции. В същото време можете също да търсите потребители, които ви интересуват, и да купувате техните дялове. Преди покупка ще се появи заключен знак в интерфейса за чат, който се появява след щракване върху потребителя, подканвайки потребителя да закупи акции. И когато покупката приключи, можете да проведете чат един на един. Friend.tech За да предотврати спам, всеки притежател може да изпрати три съобщения, след което да изчака другата страна да отговори и да нулира лимита.

оттегляне

Ако успешно сте направили пари и искате да изтеглите средствата си, щракнете върху вашия профил в приложението, за да изтеглите вашия ETH на вашия собствен адрес. Използвайте кръстосания мост Base, за да прехвърлите средствата си обратно в основната мрежа за по-нататъшно използване или търговия.

Проблеми, които изискват внимание

Въпреки че Friend.tech претърпя експоненциален растеж за 24 часа от стартирането си, много крипто KOL също започнаха да правят печалби и неговата популярност и дискусии останаха високи, някои хора изразиха загриженост относно модела на ценообразуване на платформата и поверителността на данните.

Компютърният уебсайт на Friend.tech все още насочва потребителите да изтеглят приложението чрез мобилни устройства. Има много малко информация за проекта на този уебсайт от една страница. Няма обща информация за Web3 проекти, като пътна карта на проекта, основатели или бели книги. В същото време връзката към правилата за поверителност, показана на страницата, показва само " Очаквайте скоро!".

В същото време потребителското изживяване на Friend.tech също не е приятелско. През първия си ден приложението претърпя прекъсване на мрежата поради наплив от потребители, тъй като повече KOL се регистрираха за платформата и много потребители се оплакаха от забавяния и сривове на приложението. Всъщност Friend.tech прилича повече на вариант на NFT игра, отколкото на нов социален продукт, и логиката зад него всъщност е поддържащата логика на NFT: потребителите са оптимисти за определен KOL и смятат, че възгледите на KOL са полезни за тях. Или KOL общността е активна и нейният дял ще се увеличи в бъдеще, преди да избере да я държи. Но това означава, че как да изберете висококачествени KOL се превърна в най-критичното съображение за вземане на решения за потребителите. Точно както при избора на подходяща цел от безбройните NFT продукти на Ordinals, потребителите във Friend.tech трябва първо да знаят кои акаунти в Twitter са активни и кои акаунти могат лесно да изградят общност. Потребителите трябва предварително да наблюдават обема на четене на туитовете на Twitter KOL за анализ. Струва си да се отбележи, че в момента Friend.tech се основава главно на европейски и американски KOL, а китайските KOL са сравнително слаби. След завършване на проста проверка и избиране на висококачествени KOL цели, потребителите все още трябва да идентифицират кои KOL са готови да работят с Friend.tech дълго време и кои KOL са тук, за да се присъединят към забавлението и да си тръгнат. Най-общо казано, Friend.tech предоставя на вниманието на потребителите цена по прикрит начин.Ако искате да получите по-висококачествена информация, това означава, че трябва да инвестирате еквивалентни активи. Вниманието на всеки потребител обаче е много ограничено. Ако обърнат твърде много внимание, това ще промени преценката на индустрията. Следователно самият Friend.tech има ограничение за вниманието на потребителите и това до известна степен се е превърнало в линията за развитие на самия продукт Friend.tech.

Заключение

Трасето SocialFi е непрекъснато наблюдавано от света на криптирането, но досега не се е появил водещ проект. С популярността на Friend.tech този път, концепцията за "Web3 Social" и свързаните с него проекти ще станат ли популярни отново? Friend.tech ще да бъде краткотрайна гореща точка или ще има дългосрочен успех? Този проблем ще отнеме време. Както при всяко Web3 нововъведение, бъдещето на Friend.tech ще зависи от способността му да се адаптира, да расте и да продължи да предоставя стойност на своите потребители. И деликатният баланс между социалното взаимодействие и инвестиционния потенциал може да играе важна роля при определянето на дълголетието му.

Справка: Източник на ценовата функция, спекулиран от @functi0nZer0:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1AW6by8ZXqD1vV3z4TfC8N7SZwt8RD-lFT-G9_hGMdPk/edit#gid=0

Публикацията на Светлана Петкова: "Персонално складиране, приятел. Технологията поставя началото на социалната ера Web3?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Светлана Петкова

Топ крипто новини

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!