Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Помощната технология за изкуствен интелект преодолява пропастта между зрящи и хора с увредено зрение

Включвайки GPT-4 на OpenAI, помощните технологични услуги революционизират начина, по който слепите хора преживяват света, като им предоставят подобрени визуални детайли и новооткрита независимост. Чрез използването на изкуствен интелект тези постижения имат за цел да преодолеят пропастта между зрящите и общностите с увредено зрение, позволявайки на слепите хора да се свързват с другите чрез лицеви знаци и изражения. Тъй като ИИ продължава да се развива, потенциалът за трансформиране на живота на слепите хора става все по-обещаващ.

Напредък в помощната технология за AI

Envision, AI асистент, който използва GPT-4 на OpenAI, се очертава като новаторско решение за хора с увредено зрение. Първоначално стартирано като приложение за смартфон през 2018 г., Envision разшири възможностите си, за да включи четене на текст в снимки и отговаряне на основни въпроси. Сега, с интегрирането на GPT-4 на OpenAI за описания от изображение към текст, Envision може да предостави на потребителите изчерпателна информация за заобикалящата ги среда.

Be My Eyes, дългогодишно приложение, подпомагащо незрящи потребители при идентифициране на обекти, също прие GPT-4 през март. Microsoft, основен инвеститор в OpenAI, започна да интегрира GPT-4 в своята услуга SeeingAI. Тези сътрудничества отразяват широко разпространеното признание на потенциала на AI да революционизира начина, по който слепите хора навигират и разбират света.

Alchemy Pay се обединява с децентрализиран USD (USDD), преодолява пропастта между Fiat и Over - Collatera...

Овластяване на потребителите с повишена независимост

Интегрирането на AI в помощните технологии има огромно обещание за незрящите хора, като предлага значително подобрение спрямо предишните поколения технологии. Сина Бахрам, сляп компютърен учен и консултант по достъпност, обяснява, че комбинирането на Be My Eyes и GPT-4 осигурява разлика от порядък на величина, предлагайки на потребителите безпроблемно изживяване, без да изисква обширни технически умения. Новооткритите възможности на тези базирани на изкуствен интелект системи повишават независимостта и увереността на незрящите потребители, като им позволяват да взаимодействат със заобикалящата ги среда по-ефективно.

Въпреки че потенциалните ползи от помощната технология за ИИ са очевидни, възникват и предизвикателства и етични съображения. Дана Гурари, асистент професор по компютърни науки в Университета на Колорадо в Боулдър, изразява както вълнение, така и загриженост относно интегрирането на слепи хора в челните редици на технологичния напредък. Тъй като AI модели като GPT-4 все още се развиват, съществува риск от непълна или неточна информация. Изследванията на Gurari разкриват, че някои модели от изображение към текст могат да „халюцинират“ информация, представяйки ненадеждни детайли на незрящи потребители. Това крие потенциални рискове, особено когато погрешното идентифициране на предмети или лекарства може да има животозастрашаващи последици.

Пристрастията, присъщи на наборите от данни, използвани за обучение на AI модели, представляват допълнителни предизвикателства. Известно е, че AI системите идентифицират погрешно възрастта, расата и пола, поддържайки съществуващите обществени пристрастия. Gurari предлага включване на оценки на доверието в системите за изкуствен интелект, за да се предостави на потребителите повече прозрачност и информирано вземане на решения. Но слепите хора твърдят, че имат право на достъп до същата информация като зрящите, въпреки присъщите пристрастия и несъвършенства на ИИ. Предизвикателството се крие в постигането на баланс между предоставянето на изчерпателна информация на незрящи потребители и гарантирането, че тя е точна и надеждна.

Въпреки че AI помощните технологии не могат да заменят основните умения за мобилност, изисквани от незрящи хора, ранните бета тестери на Ask Envision са впечатлени от неговите възможности. Въпреки това е необходимо да се обърне внимание на някои ограничения. Потребителите изразяват желание системата да чете музика и да предоставя по-подробен пространствен контекст, като местоположението и ориентацията на обекти или хора в стаята. С напредването на изкуствения интелект има огромен потенциал за по-нататъшно трансформиране на слепите преживявания, осигурявайки им още по-добро разбиране на света около тях.

Публикацията на Милчо Атанасов: "Помощната технология за изкуствен интелект преодолява пропастта между зрящи и хора с увредено зрение" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!