Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Потенциален отскок на Ethereum: Индикаторът TD9 сигнализира за възможност за покупка

Въведение

Ethereum (ETH), една от водещите криптовалути на пазара, претърпя неотдавнашни колебания в цената, като не успя да преодолее неуловимото ниво от $2000 в 1-дневната графика. Въпреки това може да има някои положителни новини на хоризонта за търговците на ETH. Индикаторът Tom Demark 9 (TD9), известен със своята историческа точност, даде сигнал за покупка на Ethereum на дневната графика. Това привлече вниманието както на анализатори, така и на крипто ентусиасти, повишавайки надеждите за потенциално възстановяване на цената.

Разбиране на сигнала за покупка на TD9

Крипто търговците често търсят надеждни индикатори, за да се ориентират в непредсказуемия пазар. Индикаторът TD9, подобен на RSI (индекс на относителна сила), набира популярност поради способността си да идентифицира потенциални обръщания на тренда. По-специално, известният анализатор Джо Маккан сподели своите прозрения в Twitter, разкривайки, че историческите данни показват впечатляващ процент на успех от 78% за сигналите за покупка на TD9 на ETH.

Анализиране на възможните ценови цели

Анализът на McCann хвърли светлина върху възможните ценови цели за Ethereum след сигнала за покупка на TD9. Той посочи, че отварянето през юли при $1933, мечият пазар през август 2022 г. се повишава при $2031 и връхът от началото на 2021 г. до $2142 са значителни ценови нива за наблюдение. Тези цели предоставят възможности за ETH да възстанови предишните си върхове, ако сигналът TD9 се окаже точен.

Ефективност на ETH след сигнали за покупка на TD9

Анализ на цените на SHIB: Подновен пазарен интерес сигнализира за потенциален отскок

Задълбочавайки се в данните, McCann подчерта впечатляващото представяне на Ethereum след сигналите за покупка на TD9. Средно активът претърпя скок от над 2,6% през седемте дни след сигнала, със средна възвръщаемост от близо 5%. Подобна статистика вероятно ще привлече интереса на търговците, търсещи предимство на нестабилния крипто пазар.

Изследване на исторически данни за вникване

За да получи по-нюансирани прозрения, Маккан стесни фокуса до 2019 г., която според него е аналогична на цикъла на крипто пазара през 2023 г. Резултатите бяха още по-завладяващи, със забележителен процент на печалба от близо 90% за сигнали за покупка на TD9 през този период. Въпреки това, както при всеки индикатор, имаше изключения и случайни неточности. Някои случаи видяха, че сигналът за покупка на TD9 не успя да предвиди точно движението на цената на ETH.

Външни фактори в играта

Въпреки че сигналът за покупка на TD9 носи оптимизъм за възстановяването на цената на Ethereum, важно е да се вземат предвид външни фактори, които биха могли да повлияят на крипто пазара. Предстоящата среща на Федералния резерв, предназначена да разгледа възможността за повишаване на лихвите с 25 базисни пункта, се очертава като критично събитие, което може да повлияе на представянето на ETH. Изявленията на председателя на Федералния резерв Джеръм Пауъл по време на пресконференцията може да имат отражение върху бъдещите движения на цените на ETH.

Заключение

Сигналът за покупка на TD9 представлява потенциална възможност за покупка на Ethereum, предоставяйки на търговците надежда за възстановяване на цената. Историческата точност на индикатора и впечатляващото представяне след предишни сигнали допринасят за положителното настроение около ETH. Въпреки това, търговците трябва да останат предпазливи, имайки предвид динамичния характер на крипто пазара и външни фактори, като срещата на Федералния резерв. Тъй като ETH възлиза на $1859 към момента на писане, всички погледи ще бъдат насочени към неговото представяне през следващите дни.

$ETH

Публикацията на Димитър Тодоров: "Потенциален отскок на Ethereum: Индикаторът TD9 сигнализира за възможност за покупка" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!