Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Правният ръководител на Coinbase Пол Гревал казва, че SEC „прочита погрешно закона“

Пол Гревал каза, че след като федерален съдия, запознат с подобни въпроси, председателства делото в съда, те ще стигнат до същото заключение.

Главният правен директор на Coinbase Пол Гревал смята, че SEC е „прочел погрешно закона“ при етикетирането на много криптовалути като ценни книжа и че „статутът на криптовалутите ще остане силен“.

След като федерални съдии, запознати с подобни въпроси, заседават в съда и председателстват делото, те ще стигнат до същото заключение, каза Гревал. Той добави, че борсата е „много уверена“ в това и следователно вярва, че „крипто е тук, за да остане“.

Grewal направи изявлението по време на изява на 8 юни в подкаста Chain Reaction на TechCrunch, в който той обсъди делото на SEC от 6 юни срещу Coinbase.

Coinbase очаква съдебно дело

Въпреки делото, борсата работи както обикновено и няма настоящи планове за премахване на който и да е от активите, изброени в жалбата на SEC, каза Grewal. Той обаче добави, че борсата ще продължи да оценява позицията въз основа на новата информация, която получава.

Coinbase вече се „подготвя от дълго време“ за делото, каза Гревал, тъй като очакваше SEC да заведе дело, след като регулаторът намекна, че ще го направи в началото на март.

Въпреки най-добрите усилия на Coinbase да ангажира регулаторите, нейните операции са били многократно пренебрегвани, докато се опитва да внесе яснота в регулирането, каза той.

Според Grewal борсата се е срещала насаме с SEC повече от 30 пъти от есента на 2022 г. в опит да изгради обща основа и да намери начин да се регистрира в регулатора. Въпреки това SEC в крайна сметка отказа да участва в обмена или да предостави каквито и да е насоки.

Пол Гревал от Coinbase оспорва победата на SEC: правен анализ

Grewal казва:

„Когато дойде време да получим отговор от SEC или да чуем техните мисли за това как това може да работи, не получихме нищо. Просто ни благодариха за отделеното време и ни поканиха да си тръгнем.“

Криптовалутите ще процъфтяват извън САЩ

Гревал каза, че страните по света започват да създават „строги, твърди, но разумни правила“ за крипто индустрията в техните юрисдикции, което вещае добро за бъдещето на технологията.

Той каза:

„Няма съмнение, че криптовалутите ще продължат да процъфтяват извън САЩ“

В същото време Гревал добави, че е "шокиращо", че "част от федералното правителство" "настоява" за коренно различен подход за регулиране на индустрията.

SEC публично заяви, че не вярва, че крипто индустрията се нуждае от нови правила и разпоредби, тъй като настоящите закони за ценните книжа вече ги покриват адекватно.

Въпреки това, крипто индустрията и много американски политици не са съгласни с позицията на регулатора, като твърдят, че индустрията се нуждае от персонализирани правила, за да отчете разликите си от традиционните финанси.

Публикацията на Светлана Петкова: "Правният ръководител на Coinbase Пол Гревал казва, че SEC „прочита погрешно закона“" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Светлана Петкова

Топ крипто новини

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!