Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Предполагаемият хакер зад $200 милиона Euler Finance Exploit е арестуван $EUL

Федерико Хайме, 20-годишен от Аржентина, публично пое отговорност за експлоатацията на Euler Finance за 200 милиона долара и сега е арестуван в парижки затвор.

Предполагаемият хакер даде интервю от френски затвор, където в момента е задържан за това, което той описва като „малък случай на пране на пари“. Съобщава се, че въпросните средства, възлизащи на общо 200 000 евро, включват печалби от ИТ бизнес, който той управлява с баща си, и част от криптовалутата, която Ойлер му е позволил да запази след експлойта.

Деконструиране на обира

Euler Finance, протокол за децентрализирано финансиране (DeFi), разработен от базираната в Обединеното кралство Euler Labs, претърпя значителна загуба на 13 март. Съобщава се, че предполагаемият хакер Jaime е използвал уязвимост в кода на протокола, позволявайки му да пренасочи депозитите на инвеститорите към личните си портфейли. Euler Labs все още не са коментирали тези скорошни разработки. По-рано компанията заяви, че хакерът е върнал всички възстановими средства.

Въпреки откритото му признание за участие, историята на Джайм не е лишена от противоречия. Той твърди, че парите от 200 000 евро, които са били открити при него, са комбинация от законни приходи и част от плячката на криптовалута от хакването, което Euler му е позволил да задържи. Според Jaime, Euler смята тези активи за опетнени поради преминаването им през Tornado Cash, миксер за монети, санкциониран от правителството на САЩ миналата година.

Curve Finance Exploit: DeFi проектите губят $47 милиона

Legal Fallout

Въпреки че Джайм в момента е изправен пред обвинения, свързани с пране на пари във Франция, потенциалното му участие в експлоатацията на стойност 200 милиона долара може да доведе до по-сериозни обвинения. Интересното е, че според съобщенията Хайме е държан в затвор с минимална сигурност в Нантер, парижко предградие. Проверката на тази информация обаче е предизвикателство поради липсата на публична база данни за затворници във Франция.

В опит да изясни действията си и евентуално да спаси имиджа си, Jaime обяви намеренията си да помогне на Euler да си възвърне предишния Total Value Locked (TVL). Към момента TVL на Euler възлиза на около $76 000, което е значителен спад от стойността му преди хакването от над $300 милиона. Протоколът разкри планове за по-нова версия (наречена Euler V2), както и планове за изграждане на децентрализирана борса, наречена EulerSwap.

Независимо от изразеното му разкаяние и желанието му да помогне на Ойлер да се възстанови, продължаващото съдебно производство и тежестта на обвиненията, пред които е изправен Джайм, могат значително да повлияят на бъдещето му.

Отказ от отговорност: Тази статия е предоставена само за информационни цели. Не се предлага или е предназначен да се използва като правен, данъчен, инвестиционен, финансов или друг съвет.

Публикацията на Сребрин Петров: "Предполагаемият хакер зад $200 милиона Euler Finance Exploit е арестуван $EUL" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!