Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Присъдата на CZ отложена за края на април на фона на несигурност: Binance е изправен пред правни предизвикателства

Присъдата на CZ...
Присъдата на CZ отложена за края на април на фона на несигурност:...

Присъдата на CZ е отложена за края на април: Съобщава се, че Федералният съд не дава обяснение

Changpeng Zhao, често наричан CZ, видната фигура зад Binance, водещата световна борса за криптовалути, е изправен пред забавяне на присъдата си за обвинения в пране на пари. Според доклад на CNBC, публикуван късно в понеделник, американските прокурори са отложили присъдата на Джао за 30 април, отлагайки я с два месеца назад, без да предоставят каквото и да е обяснение за забавянето.

Обвиненията и последствията

Правните проблеми на Джао започнаха, когато Министерството на правосъдието на САЩ го обвини в пране на пари и нарушаване на санкции през ноември, след задълбочено разследване, продължило няколко години. Като част от съдебното производство, Binance беше инструктиран да плати солидни неустойки в размер на 4,3 милиарда долара и напълно да се оттегли от дейност в Съединените щати.

В отговор на обвиненията Джао се отказа от ролята си на главен изпълнителен директор на Binance, предавайки факела на Ричард Тенг, който преди това заемаше позицията на глобален ръководител на регионалните пазари на Binance. Джао изрази увереност в лидерските способности на Тенг, подчертавайки богатия му опит във финансовите услуги и регулиране, обхващащ повече от три десетилетия. Той подчерта ролята на Teng в управлението на Binance през следващата фаза на растеж, като същевременно даде приоритет на сигурността, прозрачността, съответствието и разширяването.

Законови ограничения и последици при пътуване

Binance е изправен пред правни предизвикателства

Въпреки че е освободен срещу гаранция от 175 милиона долара в Сиатъл, Джао е изправен пред строги ограничения за пътуване, наложени от американския окръжен съдия Ричард Джоунс. Тези ограничения не му позволяват да напусне Съединените щати, като прокурорите се позовават на опасения, че той може да избяга.

Пътят напред за Binance

През декември правният екип на Binance предприе стъпки за оспорване на делото, заведено от Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC). Те подадоха няколко документа във федералния съд с искане за отхвърляне на делото, което показва ангажимента на Binance да се защитава енергично срещу регулаторни обвинения.

С поглед напред: присъда и потенциални последствия

Въпреки че Джао вече е платил 50 милиона долара глоби като част от съдебното производство, той все още е изправен пред възможността да получи максимална присъда от 18 месеца или година и половина във федерален затвор, както съобщава CNBC. Забавянето на присъдата до края на април удължава несигурността около правната съдба на Zhao и нейните последици за Binance и по-широката индустрия на криптовалутите.

Докато правната сага се развива, заинтересованите страни ще следят отблизо развитието, очаквайки евентуалното разрешаване на случая на Zhao и неговото въздействие върху операциите на Binance и регулаторния пазар на крипто пазара.

Публикацията на Георги Шопов: "Присъдата на CZ отложена за края на април на фона на несигурност: Binance е изправен пред правни предизвикателства" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!