Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Притеснен, че безработицата, причинена от ИИ, ще доведе до антиглобализация, МВФ предупреждава: Правителствата трябва да подготвят мрежи за социална сигурност възможно най-скоро

Гита Гопинат, първи управляващ директор на МВФ, вярва, че генеративният ИИ (AIGC) може сериозно да наруши пазара на труда, пренебрегвайки нуждата на правителството бързо да разработи регулаторни правила за технологията.

Generative AI (AIGC) е специфична област на приложение на AI, която позволява на AI да създава оригинално съдържание, включително текст, снимки, музика, видеоклипове и т.н., като chatGPT е едно от тях.

Има различни мнения за това дали AI ще отнеме човешки работни места. Гита Гопинат вярва, че признаването, че пробивите в ИИ могат драматично да подобрят производителността, също е много рисковано.

Тя цитира няколко доклада, включително доклад на Goldman Sachs, който казва, че генеративният AI може да автоматизира „300 милиона работни места“ и да увеличи глобалния БВП със 7% в рамките на едно десетилетие.

Гита Гопинат каза, че последните няколко десетилетия на производство са предупредителна история. Икономистите по това време прогнозираха погрешно, че работниците ще намерят сравнима или по-добра работа в други индустрии, но всъщност не го направиха.

"Имаме нужда правителството, институциите, политиците да бъдат готови на всички фронтове, включително регулирането и бъдещите смущения на пазара на труда. Всички трябва да действаме бързо."

Това, което Гита Гопинат каза, може да не е чисто „процент на безработица“, тя се отнася повече за социалните въпроси.

Chainalysis: Компаниите за криптиране трябва да се подготвят за новия закон за криптиране на ЕС възможно най-скоро

Ако работниците могат да отидат само на нископлатени работни места, след като са напуснали първоначалните си работни места и ако такъв голям брой е твърде голям, това ще има въздействие върху обществото.

Фигурата по-долу показва нивото на безработица от 1755 г. Може да се види, че технологичните пробиви (като индустриалната революция или автоматизацията) не са толкова свързани с нивото на безработица. По-пряко свързана е икономическата рецесия, но това се използва само безработицата процентна гледна точка.

Източник: Deutsche Bank

През последните няколко десетилетия е вярно, че голям брой работни места бяха заменени от машини и животът им не е толкова добър, колкото е бил, а правителството няма по-добри подкрепящи мерки, като програми за преквалификация, увеличен обществен секторни работни места (временни), по-висока защита на минималната заплата и т.н., което е повлияло значително на живота на много хора.

Гита Гопинат вярва, че част от неотдавнашната реакция срещу глобализацията е провалът на правителствата да се грижат за тази група хора. (Точно както привържениците на Тръмп искат фабриките да се върнат в Съединените щати)

Преди появата на генеративния AI някои експерти изчисляваха, че повече от 20 милиона работни места по света ще бъдат заменени от роботи, предимно в развиващи се страни като Китай и Виетнам. Повечето от тези изместени работни места са сини якички.

След появата на генеративния AI голям брой работни места на белите якички ще бъдат заменени. Гита Гопинат каза, че пробиви като chatGPT са по-привлекателни и влиятелни от другите самоуправляващи се автомобили, така че трябва да се вземат по-сериозно.

Тази статия Притеснен за безработицата, причинена от ИИ, ще предизвика антиглобализация, МВФ предупреждава: Правителствата на всички страни трябва да подготвят мрежи за социална сигурност отрано се появи във 24 Crypto News.

Публикацията на Светлана Петкова: "Притеснен, че безработицата, причинена от ИИ, ще доведе до антиглобализация, МВФ предупреждава: Правителствата трябва да подготвят мрежи за социална сигурност възможно най-скоро" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Светлана Петкова

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!