Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Прогноза за цената на Биткойн – Ето как биковете гледат към $30 000 и помощ от по-масово късо покритие

Биткойн, най-голямата криптовалута в света по пазарна капитализация, поскъпна с повече от 10% във вторник, достигайки връх от $26 514, след като Министерството на труда на САЩ публикува последните данни за индекса на потребителските цени (CPI) за февруари 2023 г.

Въпреки това, докато публикуването на данните за CPI предизвика нестабилност на конвенционалните пазари, пазарите на криптовалута реагираха положително. Това беше очевидно в скока на цената на Биткойн, надхвърляйки границата от 26 000 долара.

От друга страна, непрекъснатото нарастване на търсенето от страна на институционалните инвеститори се разглежда като друг ключов фактор, допринесъл за ръста на цената на Биткойн.

През последните месеци компании като Tesla, MicroStrategy и Square направиха инвестиции в Биткойн, което увеличи стойността на цифровата валута.

Струва си да се спомене, че първоначалното възходящо покачване на цените на Биткойните беше подхранвано от обещанието на властите в САЩ да подкрепят вложителите на фалиралата Silicon Valley Bank и да предоставят допълнителен капитал на други институции.

В резултат на това, въпреки скорошното затваряне на крипто-приятелски институции като Silicon Valley Bank и Signature Bank, общата пазарна стойност надхвърли 1,13 трилиона долара за първи път от седмици.

Като цяло покачването на цените на Биткойните може да се дължи на различни фактори, включително скорошното публикуване на данни за CPI и нарастващото институционално търсене.

Инвеститорите може да са били загрижени за затварянето на крипто-приятелски институции, но общата оптимистична перспектива на пазара предполага, че секторът на криптовалутите е в добра позиция за бъдещо разширяване.

Цена на Биткойн

Текущата цена на Биткойн е 25 888 долара, с обем на търговия за 24 часа от 53 милиарда долара. През последните 24 часа Bitcoin се е увеличил с 10,02%. Той остава лидер на пазара, с реална пазарна капитализация от 500 милиарда долара. Общото количество Биткойн монети е 21 000 000, с циркулиращо количество от 19 317 387 BTC монети.

Институционалното търсене допринася за ръста на цената на Биткойн

Анализ на цената на Биткойн: Биковете гледат 27805 - 15 юни 2023 г

Нарастващият интерес на институционалните инвеститори, който непрекъснато се увеличава през последните няколко месеца, също допринесе за покачването на цената на Биткойн.

Стойността на Биткойн се е увеличила значително поради инвестициите, направени в криптовалути от компании като Tesla, MicroStrategy и Square.

Нарастващият институционален интерес към Биткойн се счита за важен крайъгълен камък за сектора на криптовалутите, тъй като показва нарастващо приемане на цифрови активи. В исторически план индивидуалните инвеститори и търговци са доминирали в Биткойн индустрията.

Все пак през последните няколко години институционалните инвеститори разпознаха потенциала на Биткойн като възможност за дългосрочна инвестиция.

Като цяло нарастващият интерес на институционалните инвеститори към Биткойн оказа значително влияние върху неговата стойност и вероятно ще продължи да го прави и в бъдеще. Тъй като повече институции навлизат на пазара, се очаква Биткойнът да стане по-масов и стойността му да продължи да нараства.

Биткойн привлече остри оферти над $26 000 след публикуването на данните за CPI в САЩ

Стойността на Биткойн се увеличи значително след публикуването на последните данни за индекса на потребителските цени (CPI) в САЩ на 14 март, надхвърляйки 26 000 долара. Докато данните за CPI показаха смесен сигнал за инфлация с годишно увеличение от 6% и месечно увеличение от 0,4%, в съответствие с очакванията, това имаше положително въздействие върху Биткойн.

Данните позволиха на Федералния резерв да избегне повишаване на лихвените проценти по време на продължаваща банкова криза, което повиши доверието на инвеститорите и предизвика скок на стойността на Биткойн.

Струва си да се отбележи, че CPI се използва за коригиране на заплати, обезщетения и социални осигуровки спрямо инфлацията и е основен индикатор за инфлацията. Увеличението на CPI се дължи главно на индекса на подслон, който представлява 70% от увеличението на CPI през февруари 2023 г.

Индексите за храна, отдих, домашно обзавеждане и операции също допринесоха за общото увеличение на CPI.

Публикацията на Георги Минев: "Прогноза за цената на Биткойн – Ето как биковете гледат към $30 000 и помощ от по-масово късо покритие" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Минев

Топ крипто новини

Биткойн ETF блест...
Биткойн ETF блести с рекордни притоци на фона на пазарния поток

Биткойн ETF записва рекордни притоци вчера Последните данни разкриват забележителна промяна в пазара на спот Биткойн борсово търгуваните...

Декодиране на апр...
Декодиране на априлския пазар на криптовалути: преодоляване на спада в обема на търговия

Навигация в тенденциите на пазара на криптовалута: Анализиране на спада през април в обема на търговия В забележимо отклонение от тенденцията...

Възходът на Solan...
Възходът на Solana: Нова ера в крипто таксите предизвиква господството на Ethereum

Предефиниране на динамиката на криптовалутата: Потенциалният триумф на Solana над Ethereum в таксите за транзакции В потенциална промяна на...

Анализ: Ще падне ...
Анализ: Ще падне ли цената на Dogecoin?

Анализиране на потенциалния спад на цената на Dogecoin: Препоръчва се повишено внимание сред пазарните условия Dogecoin (DOGE) отдавна е...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!