Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Разгледайте задълбочено забележките на A16z за „активния адрес“: растежът на потребителите и използването е в застой и краткосрочната перспектива не е оптимистична

Написано от: Крис

Компилиране: Deep Tide TechFlow

По-рано този месец a16z туитна, че броят на активните адреси във веригата е достигнал рекордно високо ниво. Крипто анализаторът Крис се зарови малко по-дълбоко в туита, използвайки данни от Celo в Dune.

Като разгледаме основната виртуална машина на Ethereum (EVM) и общия брой активни портфейли за Solana, можем да видим, че графиката по-долу съвпада с данните на a16z през последните две години. Наблюдавахме увеличение на активните портфейли със силно увеличение през май 2023 г.

Ръстът, наблюдаван през май, се дължеше най-вече на активните портфейли на Solana, което изглежда като отклонение в низходящ тренд. Използването на Solana достигна своя връх през май, но цифрите за юни сега рязко са намалели, което предполага, че покачването през май може да не е устойчиво.

Когато присвим очи само към EVM веригата, пикът на общите активни портфейли намалява.

Bitget с оптимистична перспектива за 2024 г. за Биткойн екосистемата

Въпреки това, когато се броят активните портфейли в EVM вериги, повечето анализи не изключват използването на един и същ портфейл в множество вериги. Ако използвам един и същ портфейл за транзакции в различни EVM вериги, ще бъда отчетен като 2, 3, 4 или повече, ако данните не са дедупликирани.

Когато вземем това предвид, виждаме значително по-нисък растеж за EVM блокчейн през последните две години; относително плосък растеж от октомври 2022 г. до само 1% през май 2023 г. Това рисува много различна картина от първата диаграма без дедупликация.

Освен това, когато се гледа броят на транзакциите, ситуацията е напълно различна. Сделките отбелязват тенденция към спад през последната година и половина, като Solana представлява по-голямата част от обема на сделките.

Ако премахнем Solana от диаграмата и просто погледнем тенденцията на веригите EVM, ще видим, че общият брой транзакции във всички основни вериги е останал непроменен или леко е намалял.

Като цяло, когато анализираме показателите на графиката на суровия растеж, има много повече за разглеждане. От юни 2021 г. до май 2023 г. данните без дедупликация показват 146% увеличение на активните портфейли, но с дедупликация темпът на растеж е само 65% за същия период.

Комбинирането на скорошни активни данни от портфейла и показатели за транзакции предполага, че наистина сме в мечи пазар със стагниращ ръст на потребителите и използването.

Въпреки че оригиналната многоверижна графика може да бъде полезна в конкретни ситуации, мисля, че този дедупликиран показател на портфейла е най-добрият начин, по който можем да оценим реалния брой потребители в рамките на екосистемата и да преценим бъдещия растеж на нови играчи.

Това не е добро нещо за криптовалутите в краткосрочен план, но аз съм твърдо убеден в дългосрочното бъдеще на криптовалутите и очаквам милиарди портфейли да се появят през следващото десетилетие.

Публикацията на Милчо Атанасов: "Разгледайте задълбочено забележките на A16z за „активния адрес“: растежът на потребителите и използването е в застой и краткосрочната перспектива не е оптимистична" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!