Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Забележките на Фед разклащат крипто пазарите: Анализ на потенциала на Биткойн и динамиката на DeFi

Забележките на Фед...
Забележките на Фед разклащат крипто пазарите: Анализ на потенциала...

Анализиране на пазарните тенденции: Крипто пазарите реагират на коментара на Федералния резерв

Скорошни забележки на председателя на Федералния резерв Джеръм Пауъл предизвикаха вълни на крипто пазарите, предизвиквайки низходяща тенденция, според доклад на Дейвид Хан, анализатор в Coinbase Research, публикуван от Coinbase Institutional в последния му седмичен пазарен коментар на 5 април 2024 г. Предпазливата позиция на Пауъл относно намаляването на лихвените проценти внесе несигурност не само в криптосферата, но и сред акциите и други рискови активи, което доведе до застой в пазарната активност, според доклада на Coinbase.

Опасения за рефлация и динамика на пазара

В допълнение към безпокойството, опасенията относно рефлацията повлияха на възприятието на пазара за бъдещи намаления на лихвените проценти, като подразбиращите се лихвени проценти до края на годината станаха малко по-неблагоприятни от очакваното, надминавайки дори средната цел на Fed dot plot, както се съобщава от Coinbase. Златото се очертава като основен бенефициент на фона на тези несигурности, достигайки нови върхове, подкрепени от увеличените покупки от централната банка и повишените геополитически рискове, според доклада на Coinbase. Ръстът на златото обикновено се свързва с очакванията за намаляване на лихвените проценти от Фед и по-висока инфлация, сигнализирайки за преобладаваща вяра в инфлационния натиск, който изпреварва корекциите на лихвите.

Потенциалът на Биткойн на фона на пазарната волатилност

Анализаторът Дейвид Хан предполага, че нарастващото признание на Биткойн като „цифрово злато“ може да привлече търсене от нова подгрупа инвеститори в този пазарен климат. Той очаква, че спадовете в цената на Биткойн вероятно ще бъдат купувани по-агресивно в сравнение с предишни цикли, въпреки продължаващата волатилност. Освен това Хан твърди, че пускането на американски спот Биткойн ETF може да допринесе за смекчаване на волатилността спрямо историческите модели, както е посочено от Coinbase.

Институционални притоци и бъдещи перспективи

Retik Finance (RETIK): 1000% ръст през 2024 г.? Дебитните карти DeFi разклащат крипто

Притокът на институционално търсене, катализиран от ETF, е очевиден в отворения интерес към Биткойн фючърсите, като отвореният интерес към Биткойн фючърсите на CME надминава този на която и да е отделна централизирана борса (CEX), включвайки повече от една трета от общия пазар на Биткойн фючърси, според Coinbase. Тези развития, съчетани с предстоящото намаляване на Биткойн наполовина и други положителни катализатори, оформят оптимистичните перспективи на Coinbase през Q2.

Противоречията относно производителността и управлението на производителя

Coinbase подчертава Maker като изключителен изпълнител през последните седмици след обявяването на Endgame, описвайки значителни промени в множество фази. Последвалите промени в управлението обаче предизвикаха противоречия в общността на DeFi, особено около темпото и мащаба на корекциите, което доведе до дискусии относно използването на обезпечения в общността на Aave.

Предизвикателства при приемането на децентрализирани стейбълкойни

Докато децентрализираните стабилни монети продължават да се разпространяват, тяхната траектория на растеж е засенчена от централизирани аналози като USDC и USDT, които доминират 90% от пазара на стабилни монети, както отбелязва Coinbase. Въпреки напредъка в оперативната съвместимост и свързването, децентрализираните стабилни монети се сблъскват с препятствия при приемането в сравнение с централизираните алтернативи.

Заключение

Докато пазарът се движи през несигурност, стимулирана от коментарите на Федералния резерв и макроикономическите фактори, устойчивостта на активи като Биткойн и еволюцията на протоколите за децентрализирано финансиране (DeFi) като Maker подчертават динамичния характер на пазара на криптовалутите. Докато предизвикателствата продължават да съществуват, потенциалът за иновации и растеж остава завладяващ, подготвяйки почвата за продължаващо развитие на пазара през следващите месеци.

Публикацията на Олег Димитров: "Забележките на Фед разклащат крипто пазарите: Анализ на потенциала на Биткойн и динамиката на DeFi" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Може ли Биткойн д...
Може ли Биткойн да си върне $64 000 на фона на силен натиск за продажби?

Анализиране на стабилизацията на Биткойн: Перспективи за възстановяване на $64k на фона на натиска от продажби След седмица на волатилност...

Светлото бъдеще н...
Светлото бъдеще на Биткойн: смелата прогноза на Уили Ву за 1 милион долара

Отключване на бъдещето: смелата прогноза на Willy Woo за Биткойн Ентусиасти на криптовалута, подгответе се за убедителна прогноза от опитен...

Експертни прогноз...
Експертни прогнози за Ethereum на фона на пазарната волатилност

Анализиране на бъдещето на Ethereum на фона на нестабилността на пазара и регулаторната несигурност Тъй като Биткойнът се задържа стабилно...

Подготовка за „ек...
Подготовка за „екстремно рали“: прозрения от анализатора Хенрик Зеберг

Предвижда се „екстремно рали“: прозрения от анализатора Хенрик Зеберг Ентусиастите на криптовалутите се подгответе, тъй като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!