Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Разказ за халвинга и рефлексивност: LTC не се покачва, а пада, може ли халвинга на BTC да доведе до бичи пазар?

В 23:00 на 2-ри блоковата височина на Litecoin (LTC), някога наричана „Биткойн и Lite Silver“, достигна 2 520 000, наградата за блок беше официално намалена наполовина, а наградата за копаене беше намалена от 12,5 LTC на 6,25 LTC.

Официалният Twitter на Litecoin също публикува туит за празнуване.

Въпреки това, пазарът го изля със студена вода и цената на LTC пада през цялото време, падайки със 7% за 24 часа.

Въпреки че може да се даде подходящо обяснение, „всяко добро е лошо“ и всеки ще продаде след официалното халвинга, слагайки край на печалбата, но същността на проблема е, че LTC не се повиши много преди халвинга, а повече току-що последва пазарът Синхронни колебания, така че повечето хора не „продават за печалба“, а „безпомощни да режат месо“.

Нито дигиталното сребро, нито наративът за халвинга са успели да стимулират цената на LTC. Разбира се, всички са по-загрижени дали все още има шанс Биткойнът да падне наполовина през следващата година?

Според всички, намаляването наполовина на Биткойн несъмнено е детерминистично събитие, което директно води до повишаване на цените, но „корелация“ не означава „причинно-следствена връзка“.

Съдейки по времето на халвинга на Биткойн, американските акции също се покачват почти едновременно. Невъзможно е да се каже, че халвинга на Биткойн води до покачване на акциите в САЩ или може да се тълкува отново като „повдигането на американските акции води до покачване на Биткойните“.

Цената зависи едновременно от предлагането и търсенето. След халвинга на Биткойн три пъти, въздействието на халвинга на Биткойн върху предлагането става все по-малко и по-малко. След халвинга на Биткойн през 2024 г. наградата за един блок Биткойн ще бъде от 6,25 до 3,125 .

Тогава това, което наистина определя цената на Биткойн, ще бъде търсенето, тоест дали ще има нови притоци на външни средства.

Поглеждайки назад към бичия пазар на Биткойн, който започна след халвинга през 2020 г., причината, с която може да сте свързани, не е халвинга на Биткойн, а „епидемията“ и „голямото освобождаване на Фед“.При изключително хлабавия поток американските акции скочи и голям брой от фондовете влязоха в Grayscale Bitcoin Trust и Grayscale продължи да купува Биткойн.След това Tesla също купи Биткойн, тласкайки целия пазар в лудост.

Разказ за халвинга и рефлексивност: LTC не се покачва, а пада, може ли халвинга на BTC да доведе до бичи пазар?

Следователно, откъде идват „парите“ е ключът към наистина определяне дали бичият крипто пазар е или не.

Означава ли това, че халвирането на Биткойн не е важно, нито че халвирането на Биткойн все още има силна „наративна“ и „предварителна“ стойност.

На пазара на криптиране, където почти няма основни принципи, покачванията и спадовете на цените често се движат от „разкази" и „добри очаквания". Фактите доказват, че наративната стойност често е ефективна.

Когато всички са готови да повярват, че „халвинга на Биткойни“ ще доведе до бичи пазар, тогава всички ще се втурнат да купуват, което наистина ще доведе до бичи пазар.

Това е, което Сорос нарича "рефлексивност".

Същото важи и за борсата, която също е машина за гласуване. Тъй като в краткосрочен план броят на хората, които купуват акциите, в крайна сметка определя покачването или спада на акциите, а не представянето на самата компания. Колкото повече хора купуват, толкова повече акциите ще се повишат. Следователно, когато купуват акции, това, за което повечето хора мислят, е дали другите също ще смятат, че тези акции са добри и дали те също ще ги купят.

Финансовият пазар е резултат от играта на съзнанието на всички хора.Аз ще мисля каквото мислят другите и другите също ще мислят каквото аз ще мисля.

При рефлексивност цените на активите никога няма да бъдат равни на самата стойност и повечето от тях са в състояние на надуване.В процеса на покачване на свой ред хората ще чувстват, че тези акции са по-мощни и колкото повече ще продължете да купувате.

Този цикъл продължава и продължава, докато балонът се спука, както и процесът на падане, който определя, че цената винаги ще бъде в движение на махало около стойността, от едната крайност до другата.

Следователно, като се започне от цялостната ситуация в индустрията, нека повечето хора вярват, че „халвинга на Биткойни“ ще доведе до бичи пазар и може би ще има истински бичи пазар.

Публикацията на Николай Кръстев: "Разказ за халвинга и рефлексивност: LTC не се покачва, а пада, може ли халвинга на BTC да доведе до бичи пазар?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!