Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Развитието на AI може да увеличи БВП на страната: познайте възможните въздействия

Очаква се увеличаването на AI да надмине електричеството и компютрите

Изкуственият интелект извежда света на следващото ниво и с увеличаването на използването на AI, икономист от Goldman Sachs сподели своя анализ за приноса на AI към БВП на страната. Според него разходите за изкуствен интелект (AI) може да възлизат на до 4% от БВП на САЩ до 2025 г. Дотогава те прогнозират, че инвестициите в AI може да достигнат 200 милиарда долара в световен мащаб, като на САЩ се пада половината от тези инвестиции. Очаква се брутният вътрешен продукт на страната да нарасне значително в резултат на тази огромна инвестиция.

Според експерти от най-голямата инвестиционна компания в света Goldman Sachs някой ден изкуственият интелект може да има по-голямо финансово влияние върху американската икономика от електричеството и персоналните компютри.

Увеличение на БВП на страната поради развитието на ИИ

По време на предишни бумове в технологичната индустрия поради развитието на електричеството и персоналните компютри БВП нарасна с 2%. За разлика от това, според експертите на Goldman, изкуственият интелект може да допринесе до 4% от БВП в САЩ и 2,5% в други страни, които вече са започнали да харчат широко в областта.

Според Goldman Sachs подобренията в генеративния AI са до голяма степен отговорни за прогнозираните печалби. Примери за тази технология включват chatbot ChatGPT от OpenAI, както и други продукти като програмата за създаване на изображения Midourney и генератора на текст към говор от Eleven Labs.

16 съвета за управление на страната на мащабирането на бизнес развитието

Предимствата на генеративния AI обаче също идват на огромна цена. За да закупят и приложат нови технологии и да трансформират своите процеси, предприятията ще трябва да направят значителни инвестиции във физически, цифрови и човешки ресурси. Мащабната промяна изисква значителна първоначална инвестиция.

Броят на фирмите, които са интегрирали или обсъждали AI, също е наблюдаван от Goldman, като 16% от фирмите Russell 3000 споменават AI в своите обаждания за печалби. Според банката, като се има предвид, че този брой се е увеличил драматично от по-малко от 1% през 2016 г., това поставя Америка в челните редици на иновациите в ИИ.

Въпреки че времето на инвестиционния цикъл на ИИ е трудно да се прецени, икономистите заявиха, че съществуващите индустриални проучвания показват, че ИИ ще започне да оказва най-голямо влияние върху инвестициите след 2025 г. През десетте години след широкото му приемане няма съмнение, че генеративните AI има потенциала да увеличи глобалната производителност на работниците с повече от 1% годишно.

Възможни въздействия от развитието на ИИ

Благодарение на напредъка и развитието в сектора на ИИ, БВП на много страни ще се увеличи, запазвайки САЩ на първо място. Следователно това ще бъде печеливша позиция за всички, тъй като правителството ще бъде доволно от увеличението на БВП, много хора ще получат работа и потребителите ще могат да използват AI, за да улеснят работата си. Но това може да дойде като недостатък за тези, които са наясно с AI и неговите последици и операции. Тъй като, без съмнение, хората ще могат да си намерят работа в областта на ИИ, но това може да дойде като проклятие за тези, които нямат познания за ИИ. Въпреки това, някои са на мнение, че AI има властта да поеме различни ръчни дейности, докато други имат различни мнения по същото. Нека видим накъде AI ще отведе света през следващите пет години.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Развитието на AI може да увеличи БВП на страната: познайте възможните въздействия" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!