Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Роботи, управлявани от AI, наблюдават невероятна дива природа в 52 000 хектара

Учени и природозащитници празнуват значителен пробив в проследяването и наблюдението на британската дива природа с помощта на усъвършенствана технология за изкуствен интелект (AI). Изследователите успешно са идентифицирали многобройни видове и са проследили движенията им в различни сайтове чрез разполагане на масиви от управлявани от AI роботи с камери и микрофони. Очаква се този иновативен подход да се справи с належащия проблем с намаляващото биоразнообразие във Великобритания.

Революционната технология включва роботизирани монитори, оборудвани с контролирани от AI камери и микрофони. Тези монитори са тествани на три различни места, където автономно улавят звуци и изображения, по-късно обработени от компютри за идентифициране на конкретни видове и картографиране на техните местоположения. Системата успя да разпознае разнообразен набор от видове, включително различни птици, идентифицирани чрез техните песни, както и бозайници като лисици, елени, таралежи и прилепи, всички идентифицирани чрез AI анализ. Важно е, че в процеса не са участвали човешки наблюдатели.

Мащабът на операцията се счита за решаващ фактор за успеха на тази технология. Според Антъни Дансър, специалист по опазване в Лондонското зоологическо дружество (ZSL), проектът е уловил огромни количества данни, включително десетки хиляди файлове с данни и хиляди часове аудиозаписи. Този мащаб би бил непрактичен за постигане, като се използват само човешки наблюдатели, подчертавайки ролята на ИИ за позволяването на такова цялостно наблюдение на дивата природа.

Роботите, управлявани от AI

За да демонстрират възможностите на контролираните от изкуствен интелект роботи за проследяване на диви животни, изследователите избраха три места покрай железопътните линии в Лондон: Барнс, Туикенхам и Люишам. Тези сайтове, собственост на Network Rail, предоставиха относително необезпокоявани и диви зони за тестване. Камерите и микрофоните, наблюдавани от изкуствен интелект, уловиха множество данни от тези сайтове, позволявайки на алгоритмите за изкуствен интелект да идентифицират и проследяват различни видове.

Network Rail, отговорен за над 52 000 хектара земя, е важен за опазването на биоразнообразието на нацията. Технологията за наблюдение с изкуствен интелект е открила няколко вида, включително птици като черна шапка, кос и голям синигер. Тези видове показват здравословна околна среда и предоставят критерии за измерване на бъдещото биоразнообразие.

Увеличаване на усилията за опазване

Китай използва роботи, управлявани от изкуствен интелект, за да ускори строителството на високоскоростни железопътни линии

Мониторите с изкуствен интелект също така идентифицираха няколко вида прилепи, включително обикновения луд, за който е известно, че използва железопътни мостове за почивка. Подробна информация за местата за убежища на прилепите може да помогне за защитата им. Преди това оценката на популациите на местните диви животни често се основаваше на починали животни, намерени в близост до железопътни линии или крайпътни пътища. AI технологията предоставя по-точни оценки на размера на популацията и помага при планирането на опазването.

Констатациите на проекта също хвърлят светлина върху предизвикателствата, пред които са изправени таралежите, ограничени до определени места поради огради. В Шотландия се полагат усилия за създаване на „магистрали на таралежи“ по железопътните линии чрез вграждане на малки дупки в нови огради, които позволяват на таралежите да преминават през тях, като същевременно предотвратяват влизането на по-големи животни.

Разширяване на използването на AI мониторинг

След успеха на първоначалните тестове, ZSL и Network Rail планират да разширят приложението на технологията за наблюдение на AI в други области. Районът Чобам в Съри и Ню Форест са сред потенциалните места за разширяване. Основната цел е да се изследват дивите животни на територията на Network Rail и да се наблюдава движението на видовете в отговор на изменението на климата. Тази информация ще предостави информация за по-добро управление на растителността покрай железопътни линии, крайбрежни пътища и други места.

От решаващо значение е, че машинното обучение, задвижвано от AI, ще играе ключова роля в опазването на биоразнообразието с ускоряването на изменението на климата. Обемът от данни, включително хиляди часове записи и изображения, налага изчислителен анализ, с който само компютрите могат да се справят ефективно.

The Guardian се откроява като независим източник на новини в свят, в който медийната собственост често е концентрирана сред няколко могъщи субекта. Без собственици милиардери или акционери, които да влияят върху съдържанието му, The Guardian се фокусира върху обслужването на обществения интерес и предоставянето на нефилтрирани новини. Поддръжката на читателите позволява на The Guardian да предоставя журналистика без заплащане, като гарантира достъпност за всички читатели.

Пробивът в проследяването на дивата природа с помощта на AI технология бележи значителна стъпка напред в усилията за опазване. Използвайки възможностите на контролираните от AI камери и микрофони, изследователите постигнаха цялостен и мащабируем мониторинг на дивата природа, демонстрирайки потенциала й за запазване на биоразнообразието и адаптиране към променящите се условия на околната среда.

Публикацията: "Роботи, управлявани от AI, наблюдават невероятна дива природа в 52 000 хектара" се появи първо в Крипто Новини Бг

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: KriptoNovini.Bg

Топ крипто новини

Движението на Sol...
Движението на Solana китове предизвиква спад на цените: разпродажба или преструктуриране?

Движение на китове Солана: Въздействие и пазарни последици Наскоро неизвестен кит прехвърли 2,5 милиона Solana (SOL) на стойност...

Одобрението на Et...
Одобрението на Ethereum ETF се очертава: Ще тласне ли Ethereum до нови върхове като Биткойн?

ETF за криптовалута: Трансформиращо влияние върху пазара Спот Биткойн ETF: разтърсващ пазар Одобрението на спот Биткойн ETF на 10 януари...

Цената на Биткойн...
Цената на Биткойн спря: Забавяне на мрежата или възходящ сигнал? Експертен анализ и перспектива за бъдещето

Ценовите борби на Биткойн и забавянето на мрежата Текущ пазарен анализ Биткойн (BTC) се сблъска с трудности при надхвърлянето на...

Прогноза за ценит...
Прогноза за цените на Shiba Inu (SHIB): Активността на китовете намеква за възходящ дългосрочен потенциал

Shiba Inu (SHIB) китове и пазарни тенденции Преглед на дейността на китовете Последните данни във веригата показват забележителна...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!