Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Само продажбата на 463 BTC може ли да накара цената на валутата да падне с 1%? Защо Биткойн е в ликвидна криза?

В ранната сутрин на 18 август големите криптовалути внезапно се сринаха колективно. Веднъж Биткойн падна с повече от 3000 щатски долара в краткосрочен план, като най-големият спад в рамките на деня беше над 13%, а веднъж падна под границата от 25 000 щатски долара. Според данни на coinglass общо 171 000 души са ликвидирали позициите си в рамките на 24 часа, като общата сума на ликвидацията достига 1,018 милиарда щатски долара (приблизително 7,4 милиарда RMB).

Веднъж Биткойнът падна с повече от $3000 в краткосрочен план, с най-големия спад в рамките на деня от повече от 13%, и веднъж падна под границата от $25 000. Към момента на публикуване последната цена на Биткойн се повиши до $26 086, кумулативен спад от повече от 18% от юлския връх; в допълнение, Ether Най-големият спад за деня беше над 13%, след като проби границата от $1600, а сега се търгува на $1662.

Основната причина за това гмуркане беше Космосът

Според докладите докладът на Wall Street Journal за продажбата на Биткойн от SpaceX започна да ферментира в социалните медии след затварянето на американския фондов пазар. В доклада се посочва, че документите показват, че SpaceX на Мъск е записала Биткойни на обща стойност 373 милиона долара миналата година и 2021 г. и е продала тези криптовалути. Освен това Tesla е възприела подобен подход към своите Биткойн притежания.

Понастоящем докладът на "Wall Street Journal" не потвърждава дали всичките 373 милиона долара в Биткойни са продадени и часът на продажбата не е ясен. Съществуват настоящи пазарни спекулации, че този спад може да се дължи на продажбата на Биткойн от SpaceX на Мъск.

В допълнение, продължаващото покачване на доходността на съкровищните облигации по света също оказва натиск върху пазара на криптовалута.Вземайки Съединените щати като пример, лихвеният процент по 30-годишните съкровищни ​​облигации веднъж се повиши до 4,42%, най-високото ниво от 2011 г. насам; доходността на 10-годишните съкровищни ​​облигации е най-високата. Тя се повиши до 4,32%, отбелязвайки по-висок шести пореден ден на търговия и допълнително нараства до най-високото си ниво на затваряне от 2007 г. Това не само потисна цените на криптовалутите, но и нанесе удар върху рисковите активи на традиционните пазари.

Биткойнът е в ликвидна криза" Само продажбата на 463 BTC може ли да причини 1% спад в цената на валутата?

В сравнение с 2021 г., американските регулатори ще имат напълно различен поглед върху криптовалутите през 2023 г. Въпреки това, много пенсионни фондове и други инвеститори претърпяха тежки загуби и SEC носи непосилна отговорност, така че е разумно да заемете твърда позиция.

Развитието на пазара на Биткойни е тясно свързано с отношението на Комисията за регулиране на ценните книжа на САЩ.Листването на Биткойн фючърси и продажбата на Биткойн ETFs събудиха ентусиазма на инвеститорите в криптовалута. В сравнение с представянето на S&P 500, цената на Биткойн идеално илюстрира финансовите принципи на риск и възвращаемост. Когато Bitcoin Futures ETF беше пуснат, много фондови компании бяха много заинтересовани от търговията с Биткойни и много пенсионни фондове изразиха готовност да инвестират 5% от общите си активи в крипто активи. През 2022 г. светът на криптовалутите ще претърпи внезапна промяна и пазарът за търговия с цифрови активи ще бъде хаотичен. Как да не вбесим регулаторните агенции?

Струва си да се отбележи, че Decentrader, платформа за проследяване на данни за пазара на криптовалута, посочи, че резкият спад на Биткойните е елиминирал балона с ливъридж. Първо, процентът на финансиране е станал отрицателен. Второ, отворените позиции, които се увеличават, са изчезнали, трето , съотношението дълго-късо се е върнало до по-разумно ниво.

Въпреки това, данните от картата за ликвидност на Биткойн на Decentrader показват, че след колапса на Биткойн голямо количество ликвидност е унищожено. С оглед на текущата ликвидна криза, само продажбата на 463 BTC, еквивалентни на 12 милиона щатски долара, може да доведе до колапс на Биткойн. Цените на монетите паднаха с 1% .

Според Bitcoin Sistemi, през март тази година, когато пазарът на криптовалута беше ударен от фалита на редица регионални банки в САЩ като Silicon Valley Bank, 856 BTC трябваше да бъдат продадени, за да повлияят на цената на валутата с повече от 1%. по това време 856 BTC струваха приблизително 17 милиона долара.

Фактът, че ликвидността е толкова ниска напоследък, доказва, че пазарът на Биткойни може да е по-податлив на манипулации.

Въпреки това все още има анализатори на пазара, които са оптимистични за Биткойн. Джо Бърнет, главен анализатор и продуктов мениджър на Blockware Solutions за копаене на Биткойни, заяви днес, че Биткойн все още ще се превърне в актив на стойност 10 трилиона щатски долара, а цената на валутата ще бъде около 20 пъти по-висока от 26 000 щатски долара.

Публикацията на Георги Шопов: "Само продажбата на 463 BTC може ли да накара цената на валутата да падне с 1%? Защо Биткойн е в ликвидна криза?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!