Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Сатоши Накамото: Един Гений или Колективна Мистерия? Разкрития и Доказателства

От раждането на Биткойн, самоличността на неговия създател, Сатоши Накамото, остава теория на конспирацията и се смята за една от най-интригуващите мистерии на всички времена. Докато мнозина си представят самотен гений зад раждането на Биткойн, има теория, че този анонимен архитект всъщност е колектив.

Докато се задълбочавате в 14-та част от поредицата „Много факти“ за Сатоши, ще откриете доказателства, че създателите на Биткойни всъщност може да са група, а не индивид.

През последните години Bitcoin.com пусна статии за Satoshi, озаглавени „Много факти“. Тези документи предоставят набор от доказателства, предполагащи самоличността на създателя на Биткойн, Сатоши Накамото, вероятно лица, включително Пол Льо Ру, Сергей Назаров, Дориан Накамото, Хал Фини и много други.

Освен това документът споделя и хипотеза, че изобретателят на Биткойн може никога повече да не се появи. Въпреки че по-голямата част от тези статии подчертават отделни герои, съществуват убедителни доказателства, които предполагат, че Сатоши Накамото може да не е бил индивид, а колектив.

Ранното доказателство е използването на заглавието „ние“ в бялата книга на Биткойн. Трябва да се отбележи, че Накамото използва както „ние“, така и „аз“, което предполага възможността група да действа под един псевдоним. Друго доказателство от бялата книга включва текст на английски език.

Бяла книга за Биткойни, написана от Сатоши Накамото.

Мистерията на Сатоши Накамото: Индивидуален гений или колективно творение?

Текстът е практически без грешки, езикът е прецизен, структурата е последователна, а сложните технически термини са манипулирани. Интересното обаче е, че стилът на писане на Накамото е значително различен в белите книги на Биткойн и публикациите във форума.

Дискусия от 2018 г. на публикациите на Сатоши във форума на Bitcointalk посочи разликите между различните стилове на писане, което допълнително подкрепя теорията за множество лица зад псевдоним.

Една обединяваща характеристика обаче е последователността във всички писмени комуникации на Накамото – използва се двоен интервал след всяко изречение, конвенция, стриктно следвана в публикации във форуми и имейли, както и в бели книги. Някои предполагат, че следите за непрекъсната работа на Nakamoto върху съобщения, като имейли, може да показват множество лица зад псевдоними.

Например има теории, че произходът на писането на Накамото идва от Англия, докато други твърдят, че Калифорния е родното място на този известен изобретател. Преглед, озаглавен „Часовите зони на Сатоши Накамото“, който подчертава анализ на почасовата активност на Накамото, беше публикуван през 2011 г.

Хората се чудят как човек може да стане експерт във всички академични области, както е показано по-горе, след като изобретението на Сатоши се основава на всички тях.

Друг признак за умения се демонстрира в множество области: компютърни науки; математика; Английски (доказано в бялата книга), теория на игрите и успешно прикрива самоличността на създателя на Биткойн повече от десетилетие.

Как може един индивид да притежава такъв разнообразен набор от умения? Въпреки че подробностите предполагат, че Накамото може да бъде отбор, няма доказателства, които да потвърдят това. Подобно на всички други записи в поредицата „Много факти“ за Сатоши, няма ясен индикатор за истинската самоличност на Сатоши Накамото.

Публикацията: "Сатоши Накамото: Един Гений или Колективна Мистерия? Разкрития и Доказателства" се появи първо в Крипто Новини Бг

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: KriptoNovini.Bg

Топ крипто новини

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!