Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

SEC приема Bitcoin ETF приложения от BlackRock, Fidelity, Galaxy Digital

SEC инициира процеса на потвърждение за заявления за спот Биткойн ETF. Това поставя началото на потенциалното приемане на първите подобни средства в Съединените щати.

SEC започна да признава тези спот Биткойн ETF приложения. Изследователският анализатор на ETF в Bloomberg Intelligence Джеймс Сейфарт пръв забеляза хода и го отнесе в Twitter.

АКТУАЛИЗАЦИЯ: Ето ги — SEC току-що призна#BitcoinETF приложенията за @BlackRock, @vaneck_us, @InvescoUS/@GalaxyDigital, @Fidelity и @WisdomTreeFunds. Започваме състезанията. Имайте предвид, че @ARKInvest/@21Shares вече е отвъд тази точка. @BitwiseInvest беше вчера. https://t.co/X1PrRzJJdr pic.twitter.com/7F4yx4Jmdp

— Джеймс Сейфарт (@JSeyff) 14 юли 2023 г

Признаването на заявленията включваше тези от BlackRock, Fidelity, WisdomTree Funds, Invesco US и VanEck. Списъкът е публикуван на страницата за създаване на правила на Nasdaq Stock Market LLC (NASDAQ).

Освен това приложенията Galaxy Digital, ARK Investment и BitWise също получиха одобрение от SEC. Тази стъпка в процеса на кандидатстване обаче, макар и неразделна, не предвижда непременно одобрение или отхвърляне.

Въпреки бурната активност, SEC все още не е дала зелена светлина за създаване на спот Биткойн ETF, което поражда опасения относно потенциалната съдба на тези приложения.

SEC приема Bitcoin ETF приложения от BlackRock, Fidelity, Galaxy Digital

Може също да харесате: SEC дава официално потвърждение на повторно подаденото заявление за спот Биткойн ETF от Bitwise

Въпреки това много кандидати остават оптимисти, подкрепени от включването на споразумения за споделяне на наблюдение, насочени към борба с манипулирането на пазара, което е фокусна точка за SEC. Те се надяват, че тези споразумения могат да насочат SEC към одобрение, въпреки предишното й нежелание.

В този контекст последните потвърждения от страна на SEC сигнализират, че процесът на вземане на решения официално е започнал. Всички очи са насочени към това как агенцията реагира на тези заявления, особено след като това може да проправи пътя за одобряване на първия спот Биткойн ETF в Съединените щати.

Биткойн ETF: кратка история

Биткойн ETFs имаха значително и интригуващо пътуване в Съединените щати. Концепцията за Биткойн ETF се появи за първи път през 2013 г., когато близнаците Уинкълвос, основатели на борсата за криптовалута Gemini, кандидатстваха в SEC за стартиране на Биткойн ETF, наречен Winklevoss Bitcoin Trust. Първоначалното им предложение обаче беше изправено пред отхвърляне през 2017 г. и регулаторни пречки поради опасения относно манипулирането на пазара, ликвидността и попечителството на базовите активи.

Първият значителен пробив дойде през 2021 г., когато Канада одобри стартирането на Purpose Bitcoin ETF, превръщайки се в първата страна, която разполага с такъв актив. Този ход предизвика подновен интерес и повиши очакванията сред инвеститорите и участниците в индустрията в Съединените щати. Той също така оказа натиск върху SEC да преразгледа позицията си относно Биткойн ETF. Оттогава няколко фирми за управление на активи, включително VanEck, Fidelity и Bitwise, подадоха заявления за Биткойн ETF до SEC, надявайки се на одобрение.

Прочетете повече: Monochrome преразглежда приложението за спот Биткойн ETF в Австралия

Публикацията на Димитър Тодоров: "SEC приема Bitcoin ETF приложения от BlackRock, Fidelity, Galaxy Digital" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!