Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

SEC заведе дело срещу криптоборсата Kraken

SEC заведе дело срещу...
SEC заведе дело срещу криптоборсата Kraken

SEC заведе дело срещу Crypto Exchange Kraken, твърдейки Cardano, Solana и Polygon като ценни книжа

SEC повдига нови обвинения срещу Kraken, определя Cardano, Solana и други като нерегистрирани ценни книжа

Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна нови обвинения срещу борсата за криптовалута Kraken, обвинявайки я, че работи като нерегистрирана борса за ценни книжа, брокер, дилър и клирингова агенция. По-специално, SEC определи няколко токена, включително ADA на Cardano, Solana (SOL), Polygon (MATIC) и други, като нерегистрирани ценни книжа в последното си действие по правоприлагане.

Твърденията на SEC

SEC твърди, че Kraken е смесил клиентски средства на стойност около 33 милиарда долара с активи на компанията, създавайки „значителен риск от загуба“ за потребителите. Жалбата обвинява Kraken в нарушаване на разпоредбите за регистрация на Закона за борсата на ценни книжа от 1934 г. SEC иска постоянна забрана на Kraken да работи като нерегистрирана ценна книга, заедно с глоби и връщане на неправомерно придобити печалби.

Токени, обозначени като ценни книжа

SEC изрично посочва 16 токена като ценни книжа в делото си срещу Kraken. Забележителните токени включват Cardano (ADA), Solana (SOL), Algorand (ALGO), Polygon (MATIC), Filecoin (FIL), Flow (FLOW), Internet Computer (ICP), Decentraland (MANA), Near (NEAR) и OMG мрежа (OMG). Ethereum (ETH) и XRP на Ripple забележимо отсъстват от списъка.

Отговорът на Kraken

Анализиране на делото на SEC срещу Kraken

Изпълнителният директор на Kraken, Дейв Рипли, твърди, че борсата никога не е изброявала нерегистрирани ценни книжа и планира енергично да защитава позицията си. Той критикува регулаторния подход на SEC, изразявайки разочарование от въздействието му върху американските потребители, иновациите и конкурентоспособността на САЩ. Kraken отбелязва, че твърденията на SEC за смесване на фондове са свързани с вече спечелени такси.

Реакции на общността

Съоснователят на Kraken, Джеси Пауъл, критикува SEC в социалните медии, наричайки го „най-доброто забавяне на САЩ“ и предполага, че компаниите, фокусирани върху крипто, трябва да обмислят напускане на американските притежатели на XRP. Адвокатът Джон Дийтън етикетира председателя на SEC Гари Генслер като „презрян и непочтен, “ обвинявайки го в пренебрегване на служители и инвеститори. Американският сенатор Синтия Лумис подчертава необходимостта от прекратяване на подхода на SEC за „уреждане чрез принудително изпълнение“.

Последните обвинения на SEC срещу Kraken и определянето на конкретни токени като нерегистрирани ценни книжа подчертават продължаващите регулаторни предизвикателства в пространството на криптовалутите. Отговорът на Kraken и реакциите на крипто общността подчертават напрежението между регулаторите и участниците в индустрията, като подчертават необходимостта от по-ясни регулаторни рамки.

Отказ от отговорност: Това съдържание е само за информационни цели и не представлява финансова или правен съвет.

Публикацията на Светлана Петкова: "SEC заведе дело срещу криптоборсата Kraken" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Светлана Петкова

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!