Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Седмичен обзор на крипто: BTC преминава $30K и повече

Седмичен обзор на...
Седмичен обзор на крипто: BTC преминава $30K и повече

Тази седмица стана свидетел на много институции TradFi, които бързаха да кандидатстват за спот Биткойн борсово търгувани фондове, което от своя страна помогна за изтласкването на криптовалутата над границата от $30 000, въпреки регулаторните предизвикателства, които стояха на пътя й, с любезното съдействие на SEC. Нека разберем повече.

Биткойн

Неотдавнашното подаване на глобална инвестиционна компания BlackRock за спот Биткойн ETF разпали отново оптимизма в индустрията и предизвика вълна от подобни заявления от фирми като WisdomTree и Invesco.

Има новини, че дори Fidelity Investments кандидатства за спот Биткойн ETF.

SEC на САЩ одобри първия Биткойн фючърсен ETF с ливъридж – Volatility Shares 2x Bitcoin Strategy ETF, който ще стартира на Chicago Board Options BZX във вторник, 27 юни.

Скорошна публикация на МВФ беше изключително благосклонна към страните в Латинска Америка и Карибите, използващи цифрови валути на централната банка, като същевременно очерни приемането на Биткойн от Ел Салвадор.

MicroStrategy реализира печалба от значителната си инвестиция в Биткойн, тъй като водещата криптовалута се издига в класациите.

Биткойн наистина се движеше и във вторник, и в сряда, като повиши до 14,6% в процеса.

Експертите говорят за това дали последният скок на Биткойн е само последен удар, преди да потъне по-ниско или има крака да се повиши до $45 000.

Мениджърът на крипто фондове Valkyrie се присъедини към нарастваща група от финансови субекти, които искат да създадат Биткойн спот ETF.

Крипто борсата, одобрена от тежка категория на Уолстрийт като Fidelity и Citadel, EDX Markets, стартира дейността си тази седмица.

Binance потвърди, че настройва Bitcoin Lightning възли, за да мащабира и ускори Биткойн транзакциите.

Ethereum

Etherscan стартира иновативен инструмент, който използва изкуствен интелект (AI) за извличане и интерпретиране на изходния код на конкретни договорни адреси.

Изследователският екип на Ethereum предложи решение, съсредоточено около увеличаването на MAX_EFFECTIVE_BALANCE (MaxEB), параметър на Ethereum, който в момента ограничава ефективния баланс на валидаторите на Ethereum на 32 ETH.

Потребителите на Ethereum получават нов начин за създаване на NFT и други цифрови активи в блокчейна след стартирането на нов протокол, наречен „Ethscriptions“.

Алткойни

Търговците се опитват да съкратят стейбълкойна TUSD на фона на докладите за връзката на емитента на стейбълкойн с крипто попечителя Prime Trust.

Технологии

Седмичен обзор на крипто новините

Решението за мащабиране на ниво 2 с нулево знание Starknet се доближи до пълната съвместимост с Ethereum Virtual Machine (EVM) с предстоящото пускане през август на Kakarot, нова тестова мрежа.

В неотдавнашен скандал в общността на крипто Twitter, популярният AI бот „Explain This Bob“ установи, че акаунтът му е спрян, след като беше идентифициран като „измамен крипто акаунт“.

Международният валутен фонд (МВФ) работи върху концепция за глобална инфраструктура, която да гарантира оперативната съвместимост на сетълментите между цифрови валути, емитирани от централните банки.

Подкрепената от Binance BNB Chain представи opBNB, нова тестова мрежа Layer-2, предназначена да отговори на належащите предизвикателства за мащабируемост, които забавиха масовото приемане на блокчейн технологията.

Съоснователят на Polygon Михайло Биелич предложи надграждане на мрежата за доказателство за дял (PoS) на Polygon. във версия ‘zkEVM validium’ за укрепване на сигурността.

Съоснователят на инфраструктурната услуга на Ethereum Flashbots Алекс Обадия предупреди за сериозни предизвикателства пред компанията в прощално писмо, публикувано в неговия Twitter.

Водещата PoS блокчейн платформа, Cardano, стартира важна актуализация на своята мрежа, Node 8.1.1, която въвежда няколко технически подобрения в екосистемата Cardano.

Бизнес

Основателят на Huobi Ли Лин съди Huobi Global в Хонконг за използване на търговската марка Huobi без надлежно разрешение.

Базираната в Сидни крипто борса, Independent Reserve, обмисля експанзия в Хонконг през „следващите няколко месеца“, според интервю с Ласанка Перера, главен изпълнителен директор на нейните операции в Сингапур.

Регулации

Законопроектът за финансовите услуги и пазарите получи одобрение от Камарата на лордовете и ще влезе в последните етапи, преди да стане закон.

Deutsche Bank се стреми да увеличи приходите си в областта на дигиталните активи и е кандидатствала за лиценз в Германия.

Пет американски правоприлагащи агенции се събраха, за да създадат съвместна работна група за справяне с престъпленията, свързани с цифровите валути и тъмната мрежа.

Канадският регулатор предупреди инвеститорите, че някои крипто уебсайтове използват фалшиви регулаторни печати и организации за разрешаване на спорове, за да изглеждат легитимни.

Според търговската фирма QCP Capital, спот ETF на BlackRock за Биткойни е малко вероятно в близко бъдеще, благодарение на отношението на председателя на SEC Гари Генслер към криптовалутите.

Binance.US, Binance Holdings Limited и главният изпълнителен директор на Binance Changpeng Zhao обвиниха SEC в подвеждане на обществеността чрез изявления по време на текущото дело.

Web3

Водещото творческо студио Web3, Atrium създаде първия анимационен филм, „Именни: филм“, финансиран от DAO, включващ популярни NFT.

Публикацията на Георги Минев: "Седмичен обзор на крипто: BTC преминава $30K и повече" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Минев

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!