Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Shanghai Clearing House приема цифрови юани за сетълменти

В новаторско развитие, Shanghai Clearing House, най-голямата клирингова институция за контрагенти в Азия, приветства цифровия юан като разменно средство за сетълменти.

Тази мярка предвещава нова глава в сферата на дигиталните валути, тъй като цифровата валута на китайската централна банка (CBDC) печели по-здрава опора в международната търговия.

Улесняване на пътя за сетълмент на насипни стоки

Решението на Шанхайската клирингова къща ще окаже голямо влияние върху търговията с големи количества стоки. Това изтъкнато заведение, което вече е основен играч в азиатския и глобалния клирингов бизнес, е готово да осигури иновативно предимство на своите клиенти.

Бизнесът вече ще има възможност да извършва сетълмент на плащания за стоки в насипно състояние с цифровия юан. За да подслади сделката, институцията се отказва от допълнителни такси, свързани с този метод на плащане в обозримо бъдеще.

Експертите от бранша разглеждат тази инициатива като стратегически ход, който може да повиши ефективността в сферата на стоковите сетълменти.

Не е тайна, че Китай има значителен дял в световния пазар на суровини, като представлява удивителните 12,6% от всички стоки, закупени в световен мащаб през 2021 г.

Във финансово отношение това представлява зашеметяващите 2,68 трилиона долара, поставяйки нацията точно след Съединените щати по отношение на обема на вноса.

Цифровият юан: Разширяване на хоризонтите в международната търговия

Shanghai Clearing House пуска услуги за цифрови юани за търговия със стоки

Въвеждането на цифровия юан в такъв значим бизнес сектор може потенциално да предложи повече сигурност, бързина, ефективност и рентабилност както на финансовите институции, така и на доставчиците на услуги.

Това решение е в съответствие с по-широката стратегия на Народната банка на Китай, която активно популяризира цифровия юан като жизнеспособна среда за трансгранични транзакции.

Отвъд границите на Китай цифровият юан също се тества със системата за по-бързи плащания. Това начинание има за цел да даде възможност на жителите на Хонконг да правят покупки чрез CBDC в континентален Китай.

По-нататък, автономният регион Гуанси също се подготвя да представи цифровия юан на предстоящото събитие China-ASEAN Expo.

Изграждане на доверие в глобалните клирингови системи

Приемането на цифровия юан като валута за сетълмент за трансгранична търговия със страните от Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия (АСЕАН) е на път.

Освен това наскоро беше разкрито, че Чангшу, град, дом на повече от 1,5 милиона души, ще стане първият град, който ще използва цифровия юан за заплащане на своите служители в публичния сектор, създавайки прецедент за други градове, които да последват.

В крайна сметка решението на Шанхайската клирингова къща да приеме дигиталния юан за сетълменти може значително да подобри позицията на дигиталния юан на световната финансова арена.

Този ход е готов да оформи нов път за бъдещето на финансовите транзакции, повишавайки ефективността, сигурността и скоростта на световната търговия. Тъй като светът следи внимателно тези развития, става все по-очевидно, че зората на ерата на цифровото евро вече е пред нас.

Публикацията на Роберт Петров: "Shanghai Clearing House приема цифрови юани за сетълменти" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Роберт Петров

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!