Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Shiba Inu е изправен пред меча тенденция на фона на волатилността на пазара - анализ на Биткойн и XRP

Shiba Inu е изправен...
Shiba Inu е изправен пред меча тенденция на фона на волатилността...

Shiba Inu е изправен пред потенциална меча тенденция на фона на пазарна волатилност

Неотдавнашният спад в Shiba Inu предизвика опасения сред инвеститорите, намеквайки за възможна низходяща траектория през следващите седмици. Пазарната динамика се променя, характеризираща се със скок в натиска за продажба, което сигнализира за потенциален обрат в настроенията. Няколко фактора допринасят за тази промяна, включително повишената активност на китовете, често предшестваща повишената волатилност поради значителния обем на токени, който те контролират. Понастоящем пазарът изглежда деликатно уравновесен, със стабилно укрепена местна съпротива, което показва нежелание цените да се повишават.

Технически анализ на SHIB

Разглеждайки диаграмите, незабавната подкрепа на SHIB е в съответствие с 50-дневната експоненциална подвижна средна (EMA), исторически служейки като динамично ниво на подкрепа, предполагащо потенциален отскок. Пробив под това ниво може да предизвика тест на следващите нива на подкрепа, белязани от предишни дъна. За да се осъществи възходящ сценарий, SHIB трябва да възстанови и надмине местните нива на съпротива, които в момента не са предизвикани. Устойчивият възходящ импулс е от съществено значение за преодоляване на последните високи обеми на търговия, характеризиращи се предимно с разпродажби.

Режимът на корекция на Биткойните

Биткойнът се връща от последните върхове, неспособен да поддържа позицията си над прага от $51 000. Неуспешното пробиване на $52 000 означава значителна корекция, показваща изчакване от прегрялото състояние на пазара. Тази коригираща фаза, разглеждана от много анализатори като съществена за дългосрочната устойчивост, следва типичните пазарни поведения след силни ралита.

Shiba Inu Coin е изправен пред волатилност на фона на колебанията на Биткойн: Прозрения и анализ

Технически, местната поддръжка на Биткойн се намира близо до 50-дневната EMA, наблюдавана отблизо от търговците за потенциални отскоци. Понижаване под тази пълзяща средна може да доведе до значителна подкрепа около региона от $47 000 до $48 000, исторически действайки като нива на подкрепа и съпротива. Продължаващият натиск върху продажбите може да доведе до понижаване на цените, нарушавайки 50-дневната EMA и потенциално предизвиквайки по-рязък спад към зоната от $43 000 до $44 000, близо до 100-дневната и 200-дневната EMA. Неуспехът да се задържат тези нива може да доведе до ускорени разпродажби към зоните от $39 000 до $38 270.

XRP остава под натиск

Графиката на XRP изобразява пресичането на 100-дневната и 200-дневната EMA, сценарий, който някои може преждевременно да етикетират като „кръст на смъртта“. Въпреки това е оправдано нюансирано тълкуване.

Традиционно "кръст на смъртта" възниква, когато 50-дневната пълзяща средна се понижи под 200-дневната линия, сигнализирайки за дългосрочни низходящи тенденции. В случая на XRP, 100-дневната EMA пресича под 200-дневната EMA, въпреки че не е класически кръст на смъртта, което показва потенциални мечи настроения на хоризонта.

В момента XRP се движи над критично ниво на подкрепа, нарушаването на което може да доведе до по-нататъшно движение надолу към значителни зони на подкрепа. В момента цената осцилира около пресечната точка на двете EMA, ключов момент, диктуващ краткосрочната пазарна динамика. За да поддържа възходяща позиция, XRP трябва да поддържа нивата на подкрепа и да си възвърне позиции над пресечените EMA, отричайки мечи сигнали и улеснявайки възходяща траектория към предишни нива на съпротива.

Публикацията на Николай Кръстев: "Shiba Inu е изправен пред меча тенденция на фона на волатилността на пазара - анализ на Биткойн и XRP" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Криптовалутен рис...
Криптовалутен риск: Препоръчва се повишено внимание за Ripple, Arbitrum и Bonk

Навигиране в риска на пазара на криптовалута: Три алткойни, към които трябва да подхождате внимателно Пазарът на криптовалута, известен с...

Анализиране на те...
Анализиране на тенденциите на цените на Биткойн след халвинга

Навигация в динамиката на цените на Биткойн след халвинга: Прозрения на анализатори След приключването на събитието за халвинг на Биткойн...

Таксите за Биткой...
Таксите за Биткойн транзакции достигнаха исторически върхове

Таксите за Биткойн транзакции достигнаха рекордно високи стойности: Последици за потребителите и приемането Биткойн мрежата е свидетел на...

Биткойн е изправе...
Биткойн е изправен пред потенциална ликвидация за 3 милиарда долара

Риск от ликвидация на Биткойн за 3 милиарда долара: Експертен анализ разкрива потенциален ръст сред динамиката на пазара В последния си видео...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!