Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Shiba Inu Coin е изправен пред волатилност на фона на колебанията на Биткойн: Прозрения и анализ

Shiba Inu Coin е...
Shiba Inu Coin е изправен пред волатилност на фона на колебанията...

Shiba Inu Coin е изправен пред волатилност на фона на колебанията на Биткойн: Прозрения и анализ

Пазарът на криптовалути стана свидетел на забележителна турбуленция след седмица на забележителна активност, подчертана от скока на Биткойн над $52 000, тласкайки няколко алткойни, включително Shiba Inu Coin (SHIB), във възходяща траектория. Известен със статута си на втората най-влиятелна мем монета след Dogecoin (DOGE), SHIB претърпя рали, надхвърлящо $0,00001, преди да проследи печалбите си до $0,0000097 по време на търговията в САЩ в петък.

Разбиране на волатилността: Влиянието на Биткойн

Волатилността, наблюдавана при Shiba Inu Coin, отразява по-широката пазарна динамика, като Биткойнът претърпява незначителен спад от 0,4%, а Ethereum е свидетел на спад от 1,7%, търгувайки се съответно на $50 000 и $2778.

Технически анализ и прогноза за цените

Незабавно се обръща внимание на потенциалната подкрепа при $0,000009557, подчертана от 50-дневната експоненциална подвижна средна (EMA). Сценарият за отскок става правдоподобен, ако това ниво на подкрепа се задържи, което сигнализира за потенциално обръщане в ценовата траектория на SHIB.

Трейдърите се съветват да вземат под внимание прозренията, предоставени от индикатора за конвергенция на подвижната средна (MACD), който в момента сигнализира знак за продажба. Това предполага склонност сред инвеститорите да преразгледат дългите позиции в SHIB, като потенциално избират да съкратят мем монетата с оглед обратно изкупуване при по-ниски нива на подкрепа.

Анализ на графиката: ключови нива и съпротива

Polkadot (DOT) е изправен пред несигурност на фона на колебанията в цената на Биткойн

В случай на засилен натиск за продажба, водещ до прибиране на печалба след скока на SHIB от януарското дъно от $0,0000085 до $0,00001, следващата значителна подкрепа се очаква на $0,0000093. Това ниво е подсилено от 200-дневната EMA, което показва критичен момент за ценова стабилност.

Търговците, които се надяват на незабавен отскок, трябва да наблюдават ценовото действие на SHIB, особено като гарантират затваряне на четиричасова свещ над 20-дневната EMA. По-нататъшни сценарии за пробив могат да се материализират при пробиване или на горната линия на падащ тренд, или на жълтата лента на съпротива, потенциално насочени към върхове над съпротива от $0,0000115.

Фундаментални разработки: скорост на изгаряне на Shiba Inu

Важен фактор, влияещ върху динамиката на цените на SHIB, е продължаващата скорост на изгаряне на Shiba Inu, улеснена от протокола на ниво 2 на мрежата, Shibarium. През последните 24 часа 2,5 милиона SHIB токена бяха премахнати от обръщение, отбелязвайки значително увеличение. Към днешна дата 410 трилиона SHIB токени са елиминирани от обращение, намалявайки максималното общо предлагане до 589 трилиона, като текущото налично предлагане е 581 трилиона, като се вземат предвид над 7 трилиона токена, заключени в договори за залагане.

Перспективи и настроения на общността

Въпреки наблюдавания напредък, Shiba Inu Coin все още не е повторил експоненциалния растеж, наблюдаван през 2021 г., като значителното му предлагане се цитира като фактор, забавящ ценовото действие. Следователно общността се застъпва за мерки, насочени към намаляване на наличното предлагане, за да се подобри динамиката на търсенето и предлагането, потенциално катализирайки ценовото рали към желаната марка от $1.

В заключение, на фона на продължаващите пазарни колебания и фундаментални развития, траекторията на Shiba Inu Coin остава обект на различни фактори, което налага цялостно разбиране на техническите индикатори и пазарните настроения за вземане на информирани решения.

Публикацията на Тодор Цонев: "Shiba Inu Coin е изправен пред волатилност на фона на колебанията на Биткойн: Прозрения и анализ" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!