Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Shiba Inu изгаря милиони въпреки спада на цените: възходящ знак или напразни усилия?

Shiba Inu изгаря...
Shiba Inu изгаря милиони въпреки спада на цените: възходящ знак или...

Shiba Inu (SHIB) свидетелства за нарастване на изгарянето на токени въпреки спада на цената

През последните 24 часа над 24 милиона монети Shiba Inu (SHIB) бяха премахнати от обращение, отбелязвайки значителен ръст в активността на изгаряне за втората по големина мем монета. Този скок в изгарянето на токени, както се съобщава в скорошна актуализация на X (бивш Twitter), надмина цифрите от предишния ден с повече от 90%. Зашеметяващите 798 милиона токена бяха изгорени през седмицата, което представлява почти четирикратно увеличение в сравнение с предходната седмица.

Разбиране на динамиката на записване на токени

Изгарянето на токени се очертава като фокусна точка на интерес за крипто ентусиастите, тъй като много проекти се стремят да намалят циркулиращите доставки на монети, за да стимулират дългосрочно поскъпване на стойността. Чрез премахването на жетоните от обръщение проектите създават шок в предлагането, който, когато се срещне със силно търсене, има потенциала да повиши цените.

Въпреки това, въпреки скока в дейността по изгаряне на токени, Shiba Inu не изпита съответно увеличение на цената. Всъщност монетата отбеляза рязък спад от 20% през седмицата, според данни от CoinMarketCap, което показва относително слабо търсене на актива към момента на писане.

Спад в мрежовата активност

Cardano Treasury скочи въпреки спада на цената на ADA: бичи знак или фалшива надежда?

Спадът в цената на SHIB беше допълнително потвърден от показателите за активност във веригата. Проверката на данните на Santiment разкри рязък спад от над 50% в дневния брой на уникалните адреси, включени в SHIB транзакции през седмицата. Освен това скоростта на създаване на нови адреси се забави значително, като само 862 нови адреса бяха създадени на 17 април, по-малко от половината от броя, наблюдаван седмица преди това. Този бавен растеж на мрежовата активност предполага, че монетата се бори да спечели сцепление.

Влияние на пазара на деривати

Спадът на цените също имаше отражение върху пазарите на деривати, намалявайки спекулативния интерес към монетата. Откритият лихвен процент (OI) или количеството пари, заключени в неизпълнени фючърсни договори на SHIB, спадна с 38% през седмицата и повече от 55% от началото на месеца, според данни от Coinglass.

Въпреки спада, съотношението Longs/Shorts във фючърсите на SHIB остана над 1 към момента на писане, което показва, че по-голямата част от търговците на деривати поддържат възходящи позиции за монетата.

В обобщение, докато Shiba Inu (SHIB) стана свидетел на скок в дейността по изгаряне на токени, това не доведе до съответно увеличение на цената. Слабото търсене и намаляващата мрежова активност, съчетано със спад на пазара на деривати, допринесоха за скорошния спад на цената на монетата въпреки значителното намаляване на предлагането в обращение.

Публикацията на Роберт Петров: "Shiba Inu изгаря милиони въпреки спада на цените: възходящ знак или напразни усилия?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Роберт Петров

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!