Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Случаят Ripple предизвика ожесточен дебат в Конгреса относно крипто законодателството: какво е заложено?

Докато индустрията на криптовалутите и законодателите в САЩ се борят с неотдавнашния случай на Ripple и „Тореизма“, политическите подводни течения, оформящи бъдещето на законодателството за криптовалутите, излизат на преден план. Рон Хамънд, директор за връзки с правителството в Blockchain Association, предоставя цялостен поглед върху текущите събития и потенциалната промяна в отношението на Конгреса към регулирането на криптовалутите.

Хамънд каза, че забележителният случай с Ripple е оказал голямо влияние върху политиката около предстоящите законопроекти за стейбълкойн и пазарна структура, които сега са насрочени за гласуване в комисиите на Камарата на представителите следващата седмица.

Той вярва, че делото Ripple, макар и да не е цялостна победа за компанията, е разклатило аргумента на SEC, че законодателството не е необходимо и е счупило предишния непобеден рекорд на компанията в съда. „SEC веднага постави висшите демократи в Конгреса в слаба позиция в преговорите“, каза Хамънд.

Промяна в законодателната позиция

През 2018 г. представителят на демократите Максин Уотърс и сенаторът Шерод Браун се съгласиха, че законодателството за регулиране на криптовалутите е критично. Въпреки това до 2022 г. тази позиция се промени, до голяма степен поради влиянието на SEC.

„Когато Генслер промени позицията си относно законодателството от 2021 г., същото направиха и демократите", обясни Хамънд. Повечето демократи приеха позицията на SEC, отбеляза Хамънд, защото „много обичайно е Конгресът да разчита на регулаторите, особено когато са част от една и съща партия, тъй като всички те са експерти по дадена област."

Случаят Ripple: Катализатор за промяна?

Противоречивото предложение предизвика ожесточен дебат сред членовете на базираната на Solana Liquidity Network

Случаят с Ripple обаче предизвика шум и поднови дебата за необходимостта от законодателство. Объркването, създадено от изхода на случая Ripple, предполага, че законодателството може да бъде единствената изясняваща сила. Въпреки че това прави предложеното законодателство да изглежда до голяма степен водено от републиканците, има явни регулаторни пропуски, които ще изискват двупартийни усилия за справяне.

„Случаят Ripple промени това“, каза Хамънд. „В момента има ясни регулаторни пропуски, но ако републиканците искат да направят това, те се нуждаят от демократи.“

Политиката и предизвикателствата на бъдещото законодателство

Внасянето на законопроекта пред президента ще включва сложен политически пейзаж. Въпреки че някои демократи, особено по-млади, проявиха интерес към законодателството, то ще изисква двупартийни усилия и ще преодолее различните позиции в регулаторните органи на администрацията на Байдън, като Министерството на финансите и Комисията за търговия със стокови фючърси.

„Политиката ще диктува дали това са хартиени пари или стейбълкойн", прогнозира Хамънд. Той посочи потенциалните пречки пред лидерството на опозицията, но остана с надежда, сравнявайки го със Закона за безопасното банкиране. Въпреки първоначалната съпротива от ръководството на партията, младите републиканци се присъединиха към демократите в подкрепа на законопроекта, давайки му подкрепа в Камарата на представителите и Сената.

Законодателство за структурата на крипто пазара: Императивът

Въпреки тези политически усложнения, Хамънд повтори демократа Уили Никел, като твърди:

"Независимо дали обичате крипто или мразите крипто - трябва да подкрепите законодателството за пазарната структура. Да не правите нищо не е опция."

Публикацията на Георги Шопов: "Случаят Ripple предизвика ожесточен дебат в Конгреса относно крипто законодателството: какво е заложено?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!