Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Противоречивото предложение предизвика ожесточен дебат сред членовете на базираната на Solana Liquidity Network

Спорно предложение, представено от екипа зад Parrot Protocol, известна мрежа за ликвидност, базирана на Solana, разпали разгорещен дебат сред членовете на общността.

Планирано за гласуване до 27 юли, предложението призовава за обратно изкупуване на PRT токени при фиксиран курс, за да се определи тяхната ликвидна съкровищна стойност и предлага преход към протокол без токени.

Цената за обратно изкупуване на PRT е определена на $0,0045 за токен. Според данни от CryptoRank, протоколът успя да набере над $89 милиона от създаването си през 2021 г.

Въпреки това инвеститорите, които са участвали в първоначалното предлагане на DEX (IDO) и първоначалното предлагане на обмен (IEO), са претърпели текуща възвръщаемост на инвестициите (ROI) от -89%, което показва значителни загуби на техните инвестиции.

Липсата на подробни обяснения в предложението зад хода предизвика безпокойство сред членовете на общността. Въпреки че екипът твърди, че „много притежатели на PRT“ са изразили интерес да осребрят своите токени, обосновката за преминаване към протокол без токени остава двусмислена.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ: OpenAI разкрива Android версия на ChatGPT

Това предложение следва предишна актуализация на токеномиката през ноември 2022 г., в която периодът на заключване на токена беше значително намален от 12 месеца до само седем дни, уж за да предложи на заинтересованите страни по-голяма гъвкавост при управлението на техните позиции.

Туит от @spreekaway на 21 юли 2023 г. критикува решението за управление, заявявайки, че екипът на Parrot възнамерява да разпредели $12 милиона на притежателите на токени и да задържи $60 милиона за себе си от останалите $72 милиона в ICO средства.

Освен това имаше твърдения, че екипът е отключил техните токени предсрочно, подкопавайки процеса на гласуване.

Твърденията, че екипът контролира 81% от токените, бяха оспорени от екипа на Parrot в Twitter. Те твърдят, че съкровищните токени не се използват за целите на управлението.

Случаят Ripple предизвика ожесточен дебат в Конгреса относно крипто законодателството: какво е заложено?

Според данните, предоставени от CryptoRank, 35% от токените са били разпределени като стимули за протокола, 20% за екипа и ангелите, 10% чрез публични продажби, 20% по време на стартовите кръгове и 15% за други цели.

Липсата на яснота в предложението по отношение на съдбата на непотърсените средства след осемседмичния период на обратно изкупуване добави към опасенията на общността.

Някои членове се опасяват, че вътрешни хора могат да осребрят непотърсените средства, което може допълнително да влоши ситуацията.

Членовете на общността изразиха силна съпротива срещу предложението, заявявайки, че пропорционалната стойност, определена за обратно изкупуване, е необосновано ниска и не отчита предполагаемата злоупотреба с хазната без съгласието на общността.

Преждевременното отключване на токени за отбори и VC също беше цитирано като причина да се постави под въпрос легитимността на гласуването, като някои членове го отхвърлиха като безсмислено упражнение и фарс.

С наближаването на крайния срок за гласуване, напрежението в общността на Parrot Protocol продължава да ескалира и резултатът от предложението остава несигурен.

Други истории:

Пакетът приложения за социални плащания в Нигерия спира услугите за обмен на крипто

SEC обмисля обжалване на спорното решение за XRP

Двойката, изпираща Биткойн, постигна споразумение с властите на САЩ

Публикацията на Олег Димитров: "Противоречивото предложение предизвика ожесточен дебат сред членовете на базираната на Solana Liquidity Network" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Цифровите активи ...
Цифровите активи с изходящи потоци: Етериум се противопоставя на тенденцията

Продуктите за инвестиране в цифрови активи преживяват четвърта поредна седмица на изходящи потоци В областта на цифровите активи...

Анализатор вижда ...
Анализатор вижда признаци на потенциално обръщане на цената на XRP спрямо Биткойн

Пазарен ветеран сигнализира за възможно обръщане на цената на XRP спрямо Биткойн Тъй като Биткойнът продължава възходящата си траектория от...

SEC подава послед...
SEC подава последен отговор в делото на Ripple, сигнализирайки за ключова фаза в съдебната битка

Окончателният отговор на SEC в делото за Ripple сигнализира за ключов момент в съдебната битка Продължаващата правна сага между Комисията по...

Ръстът в активнос...
Ръстът в активността на Етериум китовете подхранва волатилността

Ethereum е изправен пред волатилност на фона на нарастване на активността на китовете Ethereum, често рекламиран като водещ алткойн и втората...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!