Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Сметката за стейбълкойн набира скорост след пускането на PYUSD на PayPal

Coinspeaker Stablecoin Bill набира скорост след пускането на PYUSD на PayPal

Патрик Макхенри, председателят на Комитета по финансовите услуги на Камарата на представителите, публично сподели, че има спешна нужда законодателите да приемат закон, регламент за стейбълкойни. Коментарите на Макхенри в понеделник последваха за кратко, след като гигантът за плащания PayPal пусна своя естествен стейбълкойн PYUSD по-рано същия ден.

Според прессъобщение Макхенри вярва, че стабилните монети имат потенциала да играят огромна роля в платежната система на 21-ви век. Той обаче смята също, че това ще стане само ако се издават при ясна нормативна рамка.

Законодателите са разделени относно законопроекта за стейбълкойн

Макхенри признава, че Конгресът вече върши страхотна работа по отношение на законодателството, за да гарантира, че САЩ ще ръководят финансовата система на бъдещето. Въпреки това той също смята, че моментът да „довършим работата“ може да е сега.

Припомнете си, че Комитетът по финансовите услуги на Камарата на представителите предложи цялостна регулаторна рамка за плащания със стабилни монети в края на юли. Наречен Закон за яснотата на плащанията за стабилни монети, законопроектът има за цел първо да защити потребителите. В същото време законопроектът също така се надява да насърчи иновациите в САЩ, според Макхенри.

PayPal разкрива център за криптовалути след пускането на PYUSD Stablecoin

Но демократи като бившия председател на тази комисия Максин Уотърс, D-Calif., бързо ритнаха. Уотърс изрази опасения, че законопроектът може да позволи на гигантски компании като Amazon и Facebook да започнат да издават свои собствени цифрови валути.

Така че, докато законопроектът е одобрен, шансовете му да стане закон все още са под въпрос. Това е така, защото разговорите между демократите в Конгреса, републиканците и Белия дом наскоро се провалиха. Републиканците, представлявани от Макхенри, обвиняват Белия дом за забавянето. Комитетът на демократите, от друга страна, смята, че републиканците бързат твърде много.

Последният натиск на Макхенри за сметка за стейбълкойни без съмнение е свързан с изявлението на PayPal в понеделник. Разплащателната фирма разкри, че си партнира с Paxos, за да пусне стабилна монета, която ще бъде обвързана с щатския долар. Въпреки че стейбълкойнът все още не е достъпен за всички потребители на PayPal, компанията обещава постепенно пускане, като се започне от базирани в САЩ клиенти.

Така че сега Макхенри се надява, че демократите ще се споразумеят за необходимостта от бързо приемане на законопроекта в закон. И да се надяваме, че може би двупартиен компромис може да бъде постигнат скоро.

следващия

Сметката за стейбълкойни набира скорост след пускането на PYUSD на PayPal

Публикацията на Милчо Атанасов: "Сметката за стейбълкойн набира скорост след пускането на PYUSD на PayPal" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!