Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Solana DEX надхвърля 60 милиарда долара в мартенския обем на търговия

Solana DEX надхвърля...
Solana DEX надхвърля 60 милиарда долара в мартенския обем на търговия

Solana DEX надминава рекордно ниво в месечния обем на търговия, достигайки 60 милиарда долара

Децентрализираните борси (DEX), работещи на блокчейн Solana, постигнаха забележително постижение, разбивайки предишни рекорди, като отбелязаха зашеметяващите 60,34 милиарда долара обем на търговия за месец март, според данни, получени от DeFiLlama.

Този крайъгълен камък не само засенчва предишния рекорд от приблизително 28,14 милиарда долара, поставен през декември 2023 г., но също така осигурява позицията на Solana като втория най-голям блокчейн по отношение на обем на търговия, изоставайки от 77,55 милиарда долара на Ethereum през същия период.

Binance Smart Chain (BSC) претендира за третото най-високо място с 47,81 милиарда долара обем на търговия с DEX, докато Arbitrum следва плътно зад него с 27,74 милиарда долара. Заслужава да се отбележи значителният ръст, наблюдаван на BASE, като обемът на търговията скочи почти седем пъти, за да достигне 7,8 милиарда долара в рамките на месеца.

Подхранване на вълната: Memecoin Mania в екосистемата Solana

Безпрецедентният скок в обема на търговия се съчетава безпроблемно с нарастващия интерес към мемекойните, процъфтяващи в екосистемата на Solana. Известни изпълнители като Dogwifhat (WIF) и Bonk (BONK), заедно с по-нови участници като Book of Meme (BOME) и Slerf (SLERF), привличат вниманието.

Освен това мем монетите, свързани с политически фигури като Доналд Тръмп и Джо Байдън, също отбелязаха значителни печалби през март. Popcat (POPCAT) претърпя забележителен скок, като се похвали с 45% увеличение на цената, за да скочи над $0,33.

Arbitrum надхвърля 150 милиарда долара обем на търговия на Uniswap

Въпреки присъщата нестабилност на пазара на мем монети, Dogwifhat приключи март с впечатляващия скок от 43,9%, докато Bonk завърши месеца със скромен ръст от 1,3%.

Пионерски DEX, водещи в атаката

В рамките на екосистемата Solana DEX Orca се очертава като лидер, като може да се похвали със зашеметяващите 3,6 милиарда долара обем на търговия само през последната седмица. Raydium и Phoenix последваха примера със съответни обеми от $1,73 милиарда и $1,6 милиарда през същия период.

Този скок в търговската активност по-специално задвижи Jupiter, децентрализиран обменен агрегатор на Solana, като неговият естествен токен JUP отбеляза похвално увеличение от 24,9% през последната седмица.

Пазарна динамика и представяне на Solana

Тъй като мем монетите продължават да подхранват безумието при купуване в мрежата на Solana, родният SOL токен претърпя лек спад в началото на април, записвайки 4,4% спад в стойността през последните 24 часа, като в момента се движи малко под $181.

Въпреки това, въпреки тази незначителна неуспех, пазарната капитализация на Solana скочи до исторически връх, надхвърлящ 90 милиарда долара през март. Този крайъгълен камък подчертава стабилния растеж и активното участие както в децентрализирания финансов сектор, така и в оживения пазар на мем монети.

Публикацията на Тодор Цонев: "Solana DEX надхвърля 60 милиарда долара в мартенския обем на търговия" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!