Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Solana DEX надхвърля 60 милиарда долара в мартенския обем на търговия

Solana DEX надхвърля...
Solana DEX надхвърля 60 милиарда долара в мартенския обем на търговия

Solana DEX надминава рекордно ниво в месечния обем на търговия, достигайки 60 милиарда долара

Децентрализираните борси (DEX), работещи на блокчейн Solana, постигнаха забележително постижение, разбивайки предишни рекорди, като отбелязаха зашеметяващите 60,34 милиарда долара обем на търговия за месец март, според данни, получени от DeFiLlama.

Този крайъгълен камък не само засенчва предишния рекорд от приблизително 28,14 милиарда долара, поставен през декември 2023 г., но също така осигурява позицията на Solana като втория най-голям блокчейн по отношение на обем на търговия, изоставайки от 77,55 милиарда долара на Ethereum през същия период.

Binance Smart Chain (BSC) претендира за третото най-високо място с 47,81 милиарда долара обем на търговия с DEX, докато Arbitrum следва плътно зад него с 27,74 милиарда долара. Заслужава да се отбележи значителният ръст, наблюдаван на BASE, като обемът на търговията скочи почти седем пъти, за да достигне 7,8 милиарда долара в рамките на месеца.

Подхранване на вълната: Memecoin Mania в екосистемата Solana

Безпрецедентният скок в обема на търговия се съчетава безпроблемно с нарастващия интерес към мемекойните, процъфтяващи в екосистемата на Solana. Известни изпълнители като Dogwifhat (WIF) и Bonk (BONK), заедно с по-нови участници като Book of Meme (BOME) и Slerf (SLERF), привличат вниманието.

Освен това мем монетите, свързани с политически фигури като Доналд Тръмп и Джо Байдън, също отбелязаха значителни печалби през март. Popcat (POPCAT) претърпя забележителен скок, като се похвали с 45% увеличение на цената, за да скочи над $0,33.

Solana DeFi Trading достига рекордни $11 милиарда седмичен обем на фона на крипто скока

Въпреки присъщата нестабилност на пазара на мем монети, Dogwifhat приключи март с впечатляващия скок от 43,9%, докато Bonk завърши месеца със скромен ръст от 1,3%.

Пионерски DEX, водещи в атаката

В рамките на екосистемата Solana DEX Orca се очертава като лидер, като може да се похвали със зашеметяващите 3,6 милиарда долара обем на търговия само през последната седмица. Raydium и Phoenix последваха примера със съответни обеми от $1,73 милиарда и $1,6 милиарда през същия период.

Този скок в търговската активност по-специално задвижи Jupiter, децентрализиран обменен агрегатор на Solana, като неговият естествен токен JUP отбеляза похвално увеличение от 24,9% през последната седмица.

Пазарна динамика и представяне на Solana

Тъй като мем монетите продължават да подхранват безумието при купуване в мрежата на Solana, родният SOL токен претърпя лек спад в началото на април, записвайки 4,4% спад в стойността през последните 24 часа, като в момента се движи малко под $181.

Въпреки това, въпреки тази незначителна неуспех, пазарната капитализация на Solana скочи до исторически връх, надхвърлящ 90 милиарда долара през март. Този крайъгълен камък подчертава стабилния растеж и активното участие както в децентрализирания финансов сектор, така и в оживения пазар на мем монети.

Публикацията на Тодор Цонев: "Solana DEX надхвърля 60 милиарда долара в мартенския обем на търговия" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Цената на Dogecoi...
Цената на Dogecoin спира на $0,2: Да продадете или да задържите на фона на несигурността?

Навигиране в ценовия диапазон на Dogecoin: Да продадете или да задържите? Цената на Dogecoin се натъкна на огромна съпротива около марката от...

Готов ли е XRP да...
Готов ли е XRP да достигне $0,80 до уикенда?

Анализ на цената на XRP: Погледите са насочени към $0,80 на фона на възходящия импулс – експертни прозрения Назрява вълнение в сферата...

Впуснете се в при...
Впуснете се в приключение: Dogecoin и неговите безкрайни възможности!

Изследване на очарователното царство на Dogecoin От създаването си през 2013 г. Dogecoin завладя търговците по целия свят със своя закачлив...

Пазарната капитал...
Пазарната капитализация на Ethereum нараства с 9%: Прозрения за бъдещото движение на цените

Пазарната капитализация на Ethereum нараства с над 9%: Прозрения за потенциалното движение на цената Ethereum (ETH) се противопостави на...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!