Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

dYdX постига 1 трилион долара обем на търговия

dYdX постига 1 трилион...
dYdX постига 1 трилион долара обем на търговия

dYdX постига 1 трилион долара обем на търговия на фона на регулаторен контрол: година на устойчивост

Въпреки засиления регулаторен контрол от органи като Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) и Комисията за ценни книжа и борси (SEC), платформата за децентрализирано финансиране (DeFi) dYdX демонстрира забележителна устойчивост. Наскоро публикуваният Годишен доклад за екосистемата за 2023 г. разкрива впечатляващ кумулативен обем на търговия v3, надхвърлящ 1 трилион долара, с над 8 милиарда долара кумулативен обем на търговия по веригата dYdX.

Фактори, движещи успеха на dYdX през 2023 г.:

Изключителните постижения на dYdX през 2023 г. могат да бъдат приписани на стратегически инициативи и ангажираност на общността:

  1. Разширени двойки за търговия: Платформата се разшири до над 100 двойки за търговия, включително високоефективни двойки като XRP-USD. Тази диверсификация допринесе за повишена търговска активност и привлече по-широка потребителска база.

  2. Стимули за залагане: Разпределението на 1,4 милиона USDC на залагащите, съчетано с годишен процент на залагане (ГПР) от 11,14%, стимулира потребителите да участват активно в екосистемата dYdX. Бяха заложени над 37 милиона DYDX токена, повишавайки ликвидността и укрепвайки доверието на потребителите.

  3. Ангажираност на управлението на общността: Активната ангажираност на общността беше очевидна в системата за управление на платформата, с 25 гласа за управление и стабилна избирателна активност от над 70%. Това ниво на участие подчертава участието на общността в процесите на вземане на решения, жизненоважни за адаптивността и устойчивостта на платформата.

Предизвикателства на фона на регулаторен контрол:

Въпреки успехите си, dYdX се изправи пред предизвикателства при навигирането във все по-сложния регулаторен пазар за DeFi платформите. Както CFTC, така и SEC следят отблизо спазването на финансовите закони и разпоредби. CFTC, по-специално, предприе принудителни действия срещу няколко DeFi оператори за незаконна търговия с деривати на цифрови активи и неспазване на контрола срещу прането на пари.

Диалог за по-добро регулиране на DeFi:

Arbitrum надхвърля 150 милиарда долара обем на търговия на Uniswap

В отговор на предизвикателствата, породени от регулирането на DeFi, Подкомитетът за цифрови активи и блокчейн технологии на CFTC публикува доклад, който подчертава необходимостта от балансиран подход. Докладът се застъпва за по-добро разбиране на сектора DeFi и съвместни регулаторни усилия за справяне с рисковете за целостта на пазара и защитата на потребителите.

Комисарят на CFTC Кристи Голдсмит Ромеро подчерта значението на диалога между политиците и индустрията, като признава рисковете, свързани с DeFi, включително незаконно финансиране, кибер хакове и кражби.

Мерки за стратегическо позициониране и съответствие на dYdX:

dYdX се позиционира стратегически сред регулаторните сложности. Чрез спазване на Закона за банковата тайна и прилагане на познаване на клиента (KYC) и практики за борба с изпирането на пари (AML), платформата подчертава своя ангажимент за съответствие и интегритет на пазара. Освен това условията за ползване на dYdX изрично ограничават достъпа до потребители от Съединените щати и други санкционирани територии, привеждайки се в съответствие с международните регулаторни стандарти.

В индустрия, в която бъдещето на DeFi зависи от деликатния баланс между иновация и регулиране, способността на dYdX да се адаптира и да се придържа към мерките за съответствие създава забележителен прецедент. Тъй като регулаторният пазар се развива, dYdX остава ключов играч в оформянето на бъдещето на децентрализираните финанси.

Публикацията на Георги Минев: "dYdX постига 1 трилион долара обем на търговия" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Минев

Топ крипто новини

Потенциалният ско...
Потенциалният скок на Биткойн до $85 200: Анализ на Glassnode

Потенциалният скок на Биткойн до $85 200: проницателен анализ на Glassnode В скорошна нишка в Twitter от съоснователите на Glassnode, водеща...

Ripple (XRP): Пра...
Ripple (XRP): Правната битка със SEC и анализ на цените

Ripple (XRP) е изправен пред гнева на SEC по време на правна битка: Анализ на цените и пазарни тенденции Продължаващият правен спор между...

Средносрочна перс...
Средносрочна перспектива на Биткойн: Проучване на бичи и мечи перспективи

Оценка на средносрочната перспектива на Биткойн: съображения и съзерцания @AltcoinSherpa споделя прозрения за средносрочната траектория на...

Shiba Inu (SHIB) ...
Shiba Inu (SHIB) получава институционална подкрепа на фона на нарастваща популярност

Shiba Inu (SHIB) получава институционална подкрепа на фона на нарастваща популярност: списък на Nexo и динамика на общността Shiba Inu...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!