Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Solana под $150: Предвестник на несигурност за бъдещето на SOL?

Solana под $150:...
Solana под $150: Предвестник на несигурност за бъдещето на SOL?

Гмуркането на Solana под $150: Зловещ сигнал за бъдещето на SOL?

Скорошното гмуркане на Солана

Solana (SOL), някога блестяща звезда сред алткойните, претърпя бурен възход през последните дни, падайки под решаващата граница от $150 и губейки над 20% от стойността си само за седем дни. Този значителен спад предизвика шокови вълни в крипто общността, пораждайки опасения относно бъдещата траектория на токена.

Числата зад упадъка

Според данни от CoinMarketCap, цената на Solana е отбелязала рязък спад, като стойността на токена се е сринала с над 20% само през последната седмица. През последните 24 часа SOL претърпя допълнителен спад от над 6%. Към последната актуализация SOL се търгува на $142,9, с пазарна капитализация над $63 милиарда.

В допълнение към опасенията, обемът на търговия за SOL нарасна с над 70% през този период, подчертавайки легитимността на низходящия тренд.

Анализ на настроението

Прозренията от данните на Santiment рисуват меча картина за SOL, със скок в нестабилността на цените през последната седмица и преобладаващи мечи настроения, отразени в ниското претеглено настроение на токена. Въпреки това социалният обем на SOL остава висок, което показва продължаващ интерес и ангажираност в рамките на крипто общността.

Технически анализ и нива на поддръжка

Бум на Solana DEX: Органичен растеж и влияние на ботовете върху бъдещето на DeFi

Крипто анализаторът Crypto Tony привлече вниманието към несигурната позиция на SOL, като отбеляза, че цената на токена е нарушила критично ниво на подкрепа близо до $150,99. Това развитие предполага потенциален по-нататъшен спад в цената на SOL през следващите дни, оставяйки инвеститорите предпазливи за това, което предстои.

Анализът на Hyblock Capital сочи $130 като ключово ниво на подкрепа за SOL, като в този момент се очаква значително увеличение на ликвидацията. Неуспехът да се задържи над това ниво може да доведе до спад на цената на SOL до $120, преди да се появят някакви признаци на възходящи импулс.

Докато индикаторът MACD сигнализира за низходяща тенденция, други индикатори като индекса на относителната сила (RSI) и паричния поток на Chaikin (CMF) намекват за възможно обръщане на тенденцията. RSI показа ръст след навлизане в територията на свръхпродаденост, докато CMF се придвижи нагоре от неутралната марка от 0.

Динамика на пазара на деривати

На пазара на деривати, спадът на отворения интерес на SOL, съвпадащ със спада на цените, предполага потенциална промяна в текущите пазарни тенденции. Освен това, спадът в процента на финансиране на Solana показва липса на интерес от страна на инвеститорите в деривати при настоящите ниски ценови нива.

Заключение

Неотдавнашното падане на Solana под критичната граница от $150 породи опасения относно бъдещата траектория на токена. С техническите индикатори, рисуващи смесена картина и значителни нива на подкрепа, които се тестват, инвеститорите се подготвят за допълнителна волатилност в цената на SOL през следващите дни. Тъй като крипто пазарът продължава да се движи в несигурни води, всички погледи остават насочени към Solana и способността му да устои на бурята.

Публикацията на Роберт Петров: "Solana под $150: Предвестник на несигурност за бъдещето на SOL?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Роберт Петров

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!