Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Спящият Биткойн портфейл се раздвижи след 11 години, движейки се над 30 милиона долара

Спящ Биткойн (BTC) портфейл, съдържащ над 1037 Биткойна — на стойност 31 милиона долара по текущи цени — внезапно се събуди след 11-годишен сън, прехвърляйки цялото си скривалище.

1037 BTC бяха прехвърлени при цена на Биткойн от $29 956 и влязоха в сила на височина на блока 799701 — приблизително 10:51 сутринта UTC на 22 юли, според BitInfoCharts.

Дълго спящият адрес получи 1037 BTC на 11 април 2012 г., когато цената на BTC беше само $4,92, съобщи верижната аналитична платформа Lookonchain на 22 юли. Това означава, че по това време скривалището е струвало само около $5108.

Данните от блокчейн агрегатора Blockchair показват, че адресът на портфейла „bc1qt180…“ — който изглежда е нов портфейл — е получателят на 31 милиона долара.

Балансът на оригиналния Биткойн портфейл достигна връх от $71,6 милиона, когато BTC достигна най-високата си цена за всички времена от $69 044 на 10 ноември, според платформата за ценообразуване на криптовалута CoinGecko.

Правителството на Съединените щати беше един от най-големите преместители на BTC напоследък, след като прехвърли близо 10 000 BTC — на стойност $299 милиона — в поредица от транзакции на 12 юли във връзка с изземването на Silk Road.

Спящият Биткойн портфейл се раздвижи след 11 години, движейки се над 30 милиона долара

Не е ясно дали транзакциите са били изпратени на борси за криптовалута или остават в попечителството на Министерството на правосъдието.

Още мистериозни движения на портфейла

На 11 юни друг мистериозен Биткойн кит премести 1400 BTC — на стойност $36 милиона по това време — на адрес Pay-to-Taproot (P2TR). Изпълнителният директор на CryptoQuant Ki Young Ju вярва, че мотивът зад тази транзакция може да е бил подобряването на поверителността.

По-рано през април друг Биткойн адрес прехвърли 2071 BTC - на стойност $60 милиона - почти 10 години след като улови BTC на $663, според Lookonchain.

Три месеца по-рано масивен трансфер от 250 милиона долара на 26 056 BTC беше направен от друг Биткойн адрес. При най-високата стойност на BTC за всички времена, портфейлът струваше повече от $1 милиард.

Въпреки няколко трансфера на висока стойност, над 55% от BTC не са се преместили в продължение на две години, според графика на фирмата за анализи във веригата Glassnode, която беше споделена от изследователя на криптовалутите Уил Клементе:

В момента цената на BTC е 30 082. Въпреки че цената на Биткойн се е увеличила с 81,8% през 2023 г., тя все още е надолу с 56,4% от най-високата си стойност за всички времена през ноември 2021 г., според CoinGecko.

Публикацията на Роберт Петров: "Спящият Биткойн портфейл се раздвижи след 11 години, движейки се над 30 милиона долара" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Роберт Петров

Топ крипто новини

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!