Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Срещата на върха на държавите от БРИКС през август ще преобърне паричната система с главата надолу

На срещата на върха на БРИКС на 22 август трябва да бъде обявена нова валута, която ще бъде обвързана със суровините и по-специално със златото.

Централните банки по света са закупили почти 230 тона злато през първите три месеца на тази година, което е най-многото закупуване на злато за едно тримесечие, което някога е било наблюдавано.

Потискане на цените на благородните метали

Това, че цената на златото все още е ниска, може би свидетелства за това как цената на благородните метали се потиска от големите търговски банки на London Bullion Metals Exchange (LBMA) и Commodities Exchange (COMEX).

Въпреки това, докато предполагаемото потискане на цените продължава, големите предприятия могат да купуват злато и сребро на най-ниските цени в подготовка за свят, в който материалните ресурси е много по-вероятно да бъдат оценени от фиатните валути, отпечатани от нищото.

Неотдавнашният дъмпинг на цените на златото и среброто след огромен спад може да бъде един от последните опити на западните търговски банки да предотвратят рязкото покачване на златото и среброто, което би имало потенциала да разкъса сърцето на долара.

Страните от БРИКС

Нациите от BRICS е терминът за първоначалните пет държави, които съставят този търговски блок: Китай, Русия, Индия, Бразилия и Южна Африка. Саудитска Арабия е сред една от 25-те други страни, които официално кандидатстват за членство в БРИКС.

Срещата на върха на държавите от БРИКС през август ще преобърне паричната система с главата надолу

Страните от БРИКС държат и произвеждат значителен дял от световните ресурси. Китай и Русия са 6-ти и 7-ми по големина производители на злато в света, а Саудитска Арабия и Русия са 2 от 3-те най-големи производители на енергия.

Заедно с Китай, Индия, Бразилия и Русия, BRICS има 4 от 7-те най-големи страни в света, измерени по земна маса, и също 4 от 9-те най-големи по население.

Ако 50% от световното производство на пшеница също се постави в микса, може да се види, че страните от БРИКС имат огромно количество власт и ако въведат конкурентна резервна валута на долара, те ще трябва да бъдат взети изключително сериозно.

Създаване на нов пазар на облигации

Някои анализатори и недоброжелатели може да кажат, че резервната валута на БРИКС не може наистина да стартира без дълбок и ликвиден пазар на облигации, който да я подкрепя. Както и да е, известният икономист Джим Рикардс постулира, че това може да стане, ако BRICS+ създаде пазар на облигации в около 20 страни едновременно.

С огромното население, което имат BRICS, инвеститорите на дребно могат да бъдат насърчени да купуват облигации, подобно на случилото се с Liberty Bonds, които бяха използвани в САЩ за финансиране на войната през 1917 г.

Ако всичко това се случи, финансовите катаклизми и сътресения на Запад, където валутата не се основава на нищо, имат потенциала напълно да променят световния ред. Не остава много време за инвеститорите на дребно да се защитят със злато, сребро и Биткойни.

Отказ от отговорност: Тази статия е предоставена само за информационни цели. Не се предлага или е предназначен да се използва като правен, данъчен, инвестиционен, финансов или друг съвет.

Публикацията на Наталия Иванова: "Срещата на върха на държавите от БРИКС през август ще преобърне паричната система с главата надолу" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Наталия Иванова

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!