Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Сривове на цените на Cardano (ADA): Анализ и ценови цели

Сривове на цените на...
Сривове на цените на Cardano (ADA): Анализ и ценови цели

Анализ на цените на Cardano (ADA): Мечата тенденция продължава, докато 50 EMA пресича над 20 EMA

Cardano (ADA), популярната криптовалута, известна със своя иновативен консенсусен механизъм за доказателство за залог и възможности за интелигентни договори, преживява низходяща тенденция през последните дни. Движението на цената на ADA отразява точно това на Ethereum (ETH), като и двата токена показват подобни модели на съответните им 4-часови графики.

50 EMA пресича над 20 EMA: Мечи сигнал за ADA

Един от най-значимите индикатори за текущата низходяща тенденция в двойката ADA/USD е пресичането на 50 експоненциална подвижна средна (EMA) над 20 EMA. Този технически модел, който е ясно видим на 4-часовата графика, предполага, че краткосрочната тенденция се измества в полза на мечките.

50 EMA, представена от жълтата линия на графиката, е широко използван индикатор, който помага на търговците и инвеститорите да преценят средносрочната тенденция на даден актив. Когато 50 EMA пресече над 20 EMA (синя линия), това обикновено се счита за низходящ сигнал, което показва, че цената може да продължи да намалява в близко бъдеще.

Потенциални целеви цени за ADA: $0,58 и $0,68

Ако текущата низходяща тенденция се запази през уикенда, цената на ADA може потенциално да се върне до нивото на подкрепа от $0,58. Това ниво е действало като силна подкрепа в миналото и може да осигури временен праг за цената, ако натискът за продажба продължи.

Важно е обаче да се отбележи, че внезапен скок в натиска за купуване може да промени текущата низходяща перспектива за ADA. Ако купувачите се намесят и започнат да натрупват токена на тези по-ниски нива, цената на ADA може потенциално да се повиши към нивото на съпротива от $0,68.

Анализ на цените на Cardano (ADA): скокове над $0,59, цели $0,9 на фона на бичи импулс

Въпреки тази възможност, настоящите пазарни настроения и технически индикатори предполагат, че покачването до $0,68 изглежда малко вероятно в краткосрочен план. Мечият кросоувър на 50 EMA и 20 EMA, съчетан с общите пазарни условия, показва, че пътят на най-малко съпротивление за ADA вероятно ще бъде надолу.

Фактори, влияещи върху движението на цената на Cardano

Няколко фактора могат да повлияят на движението на цената на Cardano (ADA) в близко бъдеще. Те включват:

  1. Общо пазарно настроение : Пазарът на криптовалута като цяло преживява период на повишена волатилност и несигурност. Ефективността на основните криптовалути като Bitcoin (BTC) и Ethereum (ETH) често оказва значително влияние върху движението на цените на алткойни като ADA.
  2. Развитие в екосистемата на Cardano : Cardano постига стабилен напредък по отношение на технологично развитие и партньорства. Всички значими съобщения или актуализации, свързани с екосистемата на Cardano, биха могли потенциално да повлияят на цената на ADA.
  3. Регулаторен пазар : Регулаторната среда около криптовалутите продължава да се развива, като различни правителства и финансови институции предприемат различни подходи към класа активи. Промените в разпоредбите или изявленията на ключови регулаторни органи могат да повлияят на пазарните настроения и, следователно, върху цената на ADA.

Заключение: Търговците трябва да бъдат внимателни при текущите пазарни условия

Като се има предвид текущата низходяща тенденция в двойката ADA/USD, търговците и инвеститорите трябва да бъдат внимателни, когато обмислят влизане в нови позиции. Може да е разумно да изчакате потвърждение за обръщане на тенденцията, преди да започнете дълги позиции в ADA.

За тези, които вече притежават ADA, определянето на подходящи нива на спиране на загубата и поддържането на добре диверсифицирано портфолио може да помогне за смекчаване на потенциалните рискове, свързани с текущите пазарни условия.

Както винаги, важно е да се направят задълбочени проучвания и анализи, преди да се вземат каквито и да било инвестиционни решения. Следенето отблизо на ключови технически индикатори, пазарни настроения и фундаментални развития в екосистемата Cardano може да помогне на търговците и инвеститорите да вземат информирани решения и да се ориентират в непрекъснато променящия се пазар на криптовалута.

Публикацията на Олег Димитров: "Сривове на цените на Cardano (ADA): Анализ и ценови цели" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Биткойн: Стратеги...
Биткойн: Стратегически пазарни прозрения

Скорошният ръст на Биткойн на фона на стратегически пазарни движения Биткойн (BTC) демонстрира забележителен ръст в представянето на пазара,...

Биткойн е изправе...
Биткойн е изправен пред натиск при подкрепа от близо $60 000

Биткойнът се бори за $60 000: Институционално влияние и краят на „опасната зона“ Биткойн (BTC) се сблъска с натиск надолу, тъй...

Анализ и прогнози...
Анализ и прогнози за цените на Polkadot (DOT) и Bitcoin (BTC)

Анализиране на прозренията на Capo: Прогнози за цените на Polkadot (DOT) и Bitcoin (BTC) В нестабилния свят на криптовалутите, прозрения от...

Cardano (ADA) виж...
Cardano (ADA) вижда съживяване на фона на пазарната волатилност

Cardano (ADA) се покачва на фона на пазарна турбуленция: Надстройката „Alonzo“ предизвиква оптимизъм В месец, белязан от...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!