Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

The New York Times излиза от AI Coalition, за да оформи бъдещето на преговорите между медиите и технологиите

В изненадващ обрат на събитията The New York Times избра да се дистанцира от съвместно начинание, включващо медийни компании, които се стремят колективно да се справят с използването на тяхното съдържание при обучение на модели с изкуствен интелект (AI). Това решение бележи неуспех за амбициозната инициатива на Бари Дилър за създаване на обединен индустриален фронт срещу технологични гиганти като Google и Microsoft.

Оттеглянето на New York Times от предложената коалиция е значителен удар върху визията на Бари Дилър за създаване на колективна сила за преговори с големи технологични компании. Говорейки на медийно събитие на Semafor през април, Дилър изрази идеята, че издателите трябва да обмислят правни пътища срещу технологичните компании, които внедряват AI модели, обучени на данни, генерирани от медийни организации. Неговата компания, IAC, пое водеща роля в оглавяването на усилия за обединяване на влиятелни издатели, целящи да се застъпят за законодателни мерки и потенциални правни действия. Тези действия имаха за цел да принудят технологичните гиганти да отделят милиарди долари като компенсация на издателите за използването на тяхното съдържание.

Очакванията се разбиха

Докладите показват, че дискусиите, включващи главния изпълнителен директор на IAC Джоуи Левин, Бари Дилър и медийни субекти като Axel Springer и News Corp, предполагат, че The New York Times е в съответствие с целите на коалицията. Включването на уважавани новинарски стълбове като The New York Times и The Wall Street Journal в тази коалиция несъмнено би придало огромна достоверност на нейната кауза. Последните събития обаче разкриват, че The New York Times е избрал да не продължи с това коалиционно усилие.

Източници по въпроса разкриха, че докато са се водили дискусии относно участието на The New York Times, окончателният ангажимент към коалицията никога не е бил затвърден. Това внезапно отклонение от предишните очаквания демонстрира сложността и предизвикателствата на обединяването на различни медийни организации под един чадър за преговори.

Промяна в динамиката на преговорите

The New York Times забранява на доставчиците на AI да използват съдържанието му

Оттеглянето на The New York Times има последици, които се простират отвъд непосредствената коалиция. В резултат на това други медийни издатели може да преразгледат своето участие и привеждане в съответствие с целите на коалицията. Ходът на The New York Times оставя място на отделните издатели да проучат алтернативни стратегии за преговори и споразумения с големи технологични компании.

По-рано през годината Associated Press (AP) създаде прецедент, като се съгласи с OpenAI, създателят на модела ChatGPT AI. Сделката включваше лицензиране на обширния архив с новини на AP на OpenAI за две години. Това индивидуално споразумение демонстрира желанието на медийните организации да участват в преки преговори с технологични компании, заобикаляйки потенциалните предизвикателства на широкомащабна коалиция.

Предизвикателства и възможности

Разминаването на New York Times с коалицията подчертава сложния характер на преговорите между медийни организации и технологични гиганти. Различните интереси, приоритети и стратегии на различните издатели налагат внимателно разглеждане и персонализиране на подходите за преговори. Въпреки че единството, предвидено от инициативата на Бари Дилър, може да е силно изявление, реалностите на медийния пазар са многоизмерни.

Въпреки тази пречка, вратата остава отворена за медийните организации и технологичните компании да намерят общ език и да установят взаимноизгодни споразумения. Оттеглянето на The New York Times подчертава важността на приспособяването на стратегиите за преговори, за да отговарят на конкретните обстоятелства и цели на отделните издатели.

Оттеглянето на The New York Times от предложената коалиция, насочена към преговори с големи технологични компании относно използването на AI съдържание, представлява ключов момент в продължаващия диалог между медийните организации и технологичните гиганти. Медийният пазар продължава да се развива, като преговорите придобиват по-динамичен и индивидуализиран характер. Докато медийните компании се ориентират в този променлив терен, наследството от този епизод вероятно ще повлияе на хода на преговорите и партньорствата между медийни и технологични субекти за години напред.

Публикацията на Сребрин Петров: "The New York Times излиза от AI Coalition, за да оформи бъдещето на преговорите между медиите и технологиите" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!