Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

The New York Times забранява на доставчиците на AI да използват съдържанието му

В основен ход, който предизвика вълни в индустрията на изкуствения интелект (AI), The New York Times наскоро актуализира своята политика за Условия за ползване, за да забрани изрично използването на съдържанието му за обучение на AI системи. Това смело решение се отнася за текстово съдържание, снимки, видеоклипове и метаданни и предизвика дискусии относно достъпа до данни, собствеността и развиващата се динамика между медиите и технологиите.

Защита на ценни данни

Приложена на 3 август, актуализираната политика демонстрира решимостта на The New York Times да защити своите ценни данни чрез спиране на неоторизиран достъп и използване за обучение на AI. Съдържанието на вестника, считано за съкровищница за AI алгоритми, има огромна стойност поради своята богата и разнообразна природа. Като отказва да позволи на уеб роботите да събират данните му за целите на обучението, The Times отстоява правата си на собственост и сигнализира за намерението си да предпази данните си от безплатно използване.

Зависимостта на AI индустрията от данните

Индустрията на изкуствения интелект процъфтява с данни, особено при обучение на сложни алгоритми. Уеб скрейпингът, често срещан метод за получаване на данни, е основна стратегия за много компании за изкуствен интелект. Този подход обаче не е без предизвикателства. Случаи на предполагаема кражба на данни и неразрешено монетизиране повдигнаха правни проблеми, хвърляйки сянка върху практиките в индустрията. OpenAI, например, се оказа въвлечен в съдебни дела за твърдения за неоторизирано използване на данни. Решението на New York Times силно ни напомня за етичните и правни съображения, свързани с достъпа до данни.

Сблъсъкът на гледните точки

Докато някои доставчици на AI, най-вече Google, продължават да защитават предимствата на уеб скрейпинга за обучение на AI, ходът на The New York Times подчертава по-широк дебат в индустрията. От една страна са привържениците на уеб скрапинга, като твърдят, че неограниченият достъп до данни подхранва иновациите. От другата страна стоят медиите и защитниците на поверителността на данните, които подчертават зачитането на правата на създателите на съдържание и защитата срещу злоупотреба.

New York Times се противопоставя на лишаването от свобода на SBF на основание 1 - ва поправка

Стойност на данните срещу правни предизвикателства

Решението на Times подчертава неговия ангажимент за защита на данните и подчертава потенциалните правни предизвикателства от неоторизирано използване на данни. Сблъсъкът между жаждата на AI индустрията за данни и настояването на медийните организации за собственост върху данните и права постави тези проблеми в остър фокус. Като заема силна позиция, The New York Times насочва посланието, че ценните данни не трябва да се приемат лекомислено и използването им трябва да бъде обект на етичен и правен контрол.

Развиваща се връзка медия-технология

Развиващата се връзка между новинарските медии и AI индустрията е в основата на този дебат. Компаниите с изкуствен интелект, които се стремят да засилят присъствието си в курирането на новини и създаването на съдържание, все повече търсят партньорства с медийни организации. Това сътрудничество обаче идва със собствен набор от предизвикателства и несигурност. Тъй като AI индустрията се стреми да интегрира своите технологии с традиционните медии, медиите трябва да балансират привлекателността на иновациите със защитата на тяхното ценно съдържание.

Внимание при сътрудничество

Актуализираната политика на Times служи като напомняне, че медиите трябва да бъдат внимателни, докато навигират в областта на партньорствата с ИИ. Въпреки че изкуственият интелект има потенциала да революционизира подбора на новини и разказването на истории, медийните организации трябва да останат бдителни, за да защитят съдържанието си от неоторизирано използване и да гарантират, че техните права върху данните се спазват. Този предпазлив подход е от съществено значение, докато не бъде напълно разбрана пълната степен на рисковете и ползите, произтичащи от сътрудничеството между медии и изкуствен интелект.

Смелият ход на New York Times да забрани обучението за изкуствен интелект с неговото съдържание създаде прецедент за индустрията, предизвиквайки разговори за достъпа до данни, собствеността и развиващия се пазар на медийните технологии. Това решение не само разпали дебати относно етиката на използването на данни и ролята на медиите в ерата на изкуствения интелект, но също така служи като напомняне, че данните, често наричани новото масло, притежават огромна стойност, която не бива да бъде компрометирана. Тъй като AI индустрията се стреми да създаде партньорства с медиите, напрежението между иновациите и защитата на данните остава осезаемо, което подчертава необходимостта от непрекъснат диалог и етични съображения в бързо променящия се медиен и технологичен пейзаж.

Публикацията на Димитър Тодоров: "The New York Times забранява на доставчиците на AI да използват съдържанието му" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!